Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
iTunes açılmıyor hatası

iTunes açılmıyor hatası

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 06:31:31

iTunes, Apple tarafından geliştirilmiş medya oynatıcısı ve dosya kütüphanesidir. Apple kullanıcıları; müzik, film gibi dosyalarını cihazlarına atabilmek, yedek alabilmek gibi fonksiyonları sık olarak iTunes üzerinden gerçekleştirirler. iTunes bir çok cihaz ve işletim sistemini destekler. Örneğin Windows işletim sisteminde, iTunes kullanarak iPhone  cihazlarınıza erişebilirsiniz. Bu yazımızda sık karşılaşılan iTunes açılmıyor sorununu inceleyeceğiz.

iTunes açılmıyor hatası nasıl çözülür?

iTunes, Apple tarafından sürekli güncelleme alsa da yine de bazı durumlarda, değişik sebeplerden dolayı iTunes’in açılmaması gibi bir sorun görülebilir. iTunes simgesine tıkladığınız halde iTunes programı açılmıyorsa veya açılıp hemen kapanıyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyerek sorunu düzeltmeyi deneyiniz.

Mac veya Windows üzerinde iTunes açılmıyorsa;

Mac veya Windows işletim sistemli bir PC kullanıyorsanız ve iTunes açılmıyorsa bunun birkaç sebebi olabilir. Bunlar;

  • Güncelliğini yitirmiş uygulama: iTunes çalışmıyorsa sorunun kaynağı güncel olmaması olabilir. Sorunun çözümü olarak iTunes programını güncelleyebilirsiniz. Bunun için Apple’ın resmi sitesinden yeni bir iTunes programı indirip kurabilirsiniz. Mac kullanıyorsanız sol kısımdaki Apple logosuna tıklayın. App Store seçeneğini seçin. Açılan ekranda “Güncelle” butonuna basın.
  • Başlangıç hatası: Cihazınız başlarken bazı dosyalarda hata oluşmuş olabilir. Bu gibi durumlarda bilgisayarınızı yeniden başlatmak işe yarayabilir.
  • Bozuk dosyalar: Bazı durumlarda, işletim sisteminde yer alan ve iTunes’in çalışması için gerekli bir dosyanın bozuk olması gibi bir durumla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bu durum bazen bir virüsü sistem dosyalarını silmesi nedeniyle de olmuş olabilir. Bu gibi durumlarda eksik olan dosyanın bulunması gerekir. Antivirüs yazılımı kullanıyorsanız güncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Güncel değilse yazılımı güncelleyebilirsiniz. Antivirüs yazılımı kullanmıyorsanız iyi bir antivirüs programı ve malware programı sorunu çözebilir.

iTunes hala açılmıyorsa;

Yukarıdaki yöntemleri denediğiniz halde hala iTunes açılmıyorsa başka bir program kullanmayı deneyebilirsiniz. iTunes ile benzer işler yapabilen hatta iTunes ile yapamayacağınız işleri de yapabileceğiniz bir çok program mevcut. Ufak bir aramayla bunları bulabilirsiniz.

DİKKAT!  İstanbul Evden Eve Nakliyat Şirketi

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet