Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Getir Kurye Maaşları Ne Kadar? 2023 yılında maaşlar ne kadar oldu?

Getir Kurye Maaşları Ne Kadar? 2023 yılında maaşlar ne kadar oldu?

ABONE OL
06 Ocak 2023, 15:17:56

Getir Kurye Maaşları ne kadar? getir çalışan maaşları, getir kuryeleri ne kadar kazanıyor? getir kurye ücreti ne kadar gibi sorularınızın tüm cevabı bu haberimizde.

Getir, 2022 yılında kurye maaşlarını güncelledi. Günde ortalama 15 saat çalışan kuryelerin maaşları, 5.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. Saatlik ücretler, araçlı kurye olma durumu ve sipariş adedine göre değişiklik göstermektedir. Getir, kuryelere maaşların yanı sıra sigorta ve yemek parası gibi ek haklar da sunmaktadır. Kurumsal yapısı, büyümesi ve yurtdışına açılması ile adından söz ettiren Getir, pek çok vatandaşın iş başvurusu için tercih ettiği bir firmadır.

Getir, yatırımları ve sınır ötesine çıkma başarısı ile bir “unicorn”a dönüştü ve popülaritesi giderek artmaktadır. Getir uygulaması, ülkemizde yaygınlaşırken, Getir Yemek gibi ek gelir fırsatları ve yeni hizmetler ile de uygulamanın kullanımı genişlemektedir. Bu artan popülarite, Getir’de kariyer yapmaya olan ilgiyi de artırmaktadır. Bu yazıda, Getir maaş politikalarını ve Getir’e iş başvurusu yapmaya yönelik merak edilen tüm soruları cevapladık.

Getir Kuryeleri Günde Kaç Saat Çalışır?

Getir kuryeleri, genellikle günde 12 ile 15 saat arasında çalışmaktadır. Bu süre, kuryenin araçlı olup olmamasına ve mevcut siparişlerin durumuna göre değişebilmektedir. Getir, yoğun bir çalışma temposuna sahip olduğu bilinen bir firmadır ve kuryelerin günlük mesai süreleri en fazla 15 saate kadar çıkabilmektedir. Getir kuryeleri ayrıca haftada 1 gün izin hakkına sahiptir.

Getir Kurye Maaşlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Getir kurye maaşları, şu faktörlere göre değişebilir:

  1. Kuryenin motorlu veya araçlı olma durumu
  2. Teslim edilen alışveriş paketlerinin adedi ve büyüklüğü
  3. Getir Yemek siparişlerinin teslim edilip edilmediği ve teslimat adedine göre
  4. İlave online bahşiş ve yemek kuponları gibi ek ödemeler.

2023 Getir Kurye Maaşları Ne Kadar?

getir kuryesi nasil olunur 3 500x281 1

Getir kuryeleri, sigortalı veya esnaf olma seçenekleri arasından tercih yaparak çalışmaya başlayabilirler. Sigortalı kuryelerin sigortaları ve yemek ücretleri Getir tarafından karşılanırken, esnaf kuryeler kendi şahıs şirketlerini kurarak bu sorumluluklardan kendileri sorumludurlar. Bu iki seçenekte de kuryeler farklı maaşlar almaktadır. Bu nedenle, Getir kurye maaşlarını sigortalı ve esnaf olma durumlarına göre ele almak gerekir.

Getir esnaf kuryeleri 22 TL ile 27 TL arasında saatlik çalışma ücreti alırken, yüksek performans gösterdikleri takdirde bu ücretin 30 TL’ye çıktığı bildirilmektedir. Bu ücretler, teslim edilen paketlerin adetine ve çalışma saatlerine göre değişebilir. Örneğin, daha uzun çalışma saatlerinde Getir kuryeleri maaşlarını artırabilirler. Öte yandan, Getir esnaf kuryeleri, sigortaları ve yemek ücretleri gibi giderleri kendi şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Bu yüzden, Getir esnaf kuryelerinin maaşları, sigortalı kuryelere göre daha az sabit olabilmektedir.

DİKKAT!  MİMARLAR ODASI SAMSUN ŞUBE BAŞKANLIĞINA TOKATLI ADAY
Kurye TürüMaaşı
Sigortalı Kurye11.000 TL
Esnaf Kurye17.000 TL

Getir Sigortalı Getir Kurye Maaşı

Getir, ülkemizde giderek artan popülerliği ve yurtdışına da açılması ile bir Unicorn’a dönüşen bir firmadır. Getir uygulamasının kullanımı da yaygınlaşırken, Getir Yemek gibi yeni hizmetleri ile de ilgi görmeye devam ediyor. Bu popülerliğin artması, Getir’de çalışmak isteyenlerin ilgisini de arttırmıştır. Bu nedenle Getir kurye maaşları ve çalışma koşulları hakkında tüm sorulara cevap vermeyi amaçladık. Getir kuryeleri, genellikle günde 12 ila 15 saat arasında çalışmaktadır. Bu sayı, kuryenin araçlı veya motorlu olması, sipariş durumu gibi faktörlere göre değişebilir. Getir kuryelerine haftada bir gün izin hakkı verilmektedir. Getir kuryelerinin maaşlarını etkileyen faktörler, kuryenin araçlı olup olmaması, teslim edilen alışveriş paketi, Getir Yemek siparişinin teslim edilip edilmemesi ve online bahşiş ya da yemek kuponu gibi unsurlar olabilir. Getir kuryeleri, sigortalı olarak veya esnaf olarak çalışabilirler.

  • Saatlik ücret, paket başı ücret ve müşteri tarafından verilen bahşiş gibi etkenler bu konuda önemli.
  • Bir sigortalı Getir kurye ayda 11.000 TL maaş alabiliyor.
  • Ek olarak +2 TL paket başı ücret veriliyor.
  • 750 TL aylık yemek parası veriliyor.
  • Fazladan mesai yapılarak ek ücret alınabiliyor
  • 12 saat çalışan bir Getir kurye maaşı ayda 13.000 TL‘ye kadar çıkıyor.
  • Getir saatlik ücret 2023 için sigortalı çalışanlarda 45 TL gibi bir rakam söz konusudur.

Getir Esnaf Kurye Maaşları

Getir esnaf kuryeler, kendi motorlarını kullanarak çalıştıklarında saatlik ücretin 58,50 TL olmasına karşın, şirket motorunu kullandıklarında bu ücret 38,50 TL olarak belirlenmektedir. Bu ücretlerin yanı sıra, her teslimat için verilen 5 TL’lik paket başı ücret de ödenmektedir. Getir esnaf kuryeleri, sigorta ve benzeri giderleri kendi sorumlulukları altında tutmaktadır. 12 saat günde çalışılması durumunda, Getir esnaf kuryelerin aylık ortalama 17.000 TL kazanç sağlayabileceği tahmin edilmektedir. Bu miktar, yaptıkları çalışma saatine ve maliyetlerine göre değişebilmektedir.

  • Kendi motoru ile Getir kuryelik yapan kişi saatlik 58,50 TL + 5 TL paket başı ücret alıyor.
  • Şirket motoru ile Getir kuryelik yapan kişi saatlik 38,50 TL + 5 TL paket başı ücret alıyor.
  • Böylece getir kurye maaşı 17.000 TL olarak hesaplanıyor. Yani Getir esnaf kurye olarak aylık 20 bin TL’ye yakın gelir elde etmek gayet mümkün.
DİKKAT!  TOKAT’TAN 16 BİN 291 KİŞİ İSTANBUL’A GÖÇ ETTİ

Getir Kuryelere Özel Sağlık Sigortası Yapıyor Mu?

Getir, kuryelerine özel sağlık sigortası ve kaza sigortası yapmaktadır. Bu sigortaların primleri şirket tarafından ödenirken, kuryelerin kendi kazançları üzerinden herhangi bir prim ödemesi yapmamasına dikkat edilmiştir. Ayrıca yılbaşlarında ya da yıl ortasında asgari ücretlerde yapılan zamlar, Getir kuryelerinin maaşlarını da etkilemektedir. Bu sayede kuryelerin maaşları zaman içinde artmaktadır.

Getir Kurye Olma Koşulları Nelerdir?

Getir, Türkiye’de hızlı teslimat hizmetleri sunan bir firmadır. Özellikle yemek teslimatı konusunda önemli bir oyuncudur. Getir’de kurye olmak isteyen adayların motor kullanabilme ve A1 veya A2 sınıfı motor ehliyetine sahip olma koşullarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca, sipariş teslimlerinde hızlı ve düzenli çalışabilme becerisi de beklenen özellikler arasındadır. Bu koşulları yerine getiren adaylar, Getir kurye olmaya uygun niteliklere sahip olacaklardır.

  • Motor kullanabilmek,
  • A1 ve A2 sınıf motor ehliyetine sahip olmak,
  • Sipariş teslimlerinde hızlı olmak,
  • Eksiksiz ve düzenli sipariş teslimi yapabilmek.

Getir Kurye İş Başvurusu Şartları Nelerdir?

getir kuryesi nasil olunur maaslar ve calisma sartlari 2022 h1035290 70f53

Getir Kurye olmak isteyenler, kurumun resmi web sitesi üzerinden özel sayfasını açarak iş başvurusu formunu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Bu formda adayların kişisel bilgileri, öğrenim durumları ve işe yönelik deneyimleri gibi bilgiler yer alır. Ayrıca Getir’de kurye olabilmek için aranan şartları yerine getirebilmeyi de beyan etmek gerekir.

Getir Kurye iş başvurusu tamamlandıktan sonra, şirket tarafından yapılacak mülakat süreci başlar. Getir kurye olmak isteyen adaylar, özellikle trafik kuralları, müşteri memnuniyeti ve çalışma disiplinine dikkat etmelidirler. İş başvurusu sırasında verilecek olan mülakatlar ve başarılı bir mülakat sonrasında işe alınma süreci, tüm adaylar için eşit şartlarda gerçekleştirilir.

  • 18 yaşı doldurmuş olmak,
  • Adli sicil kaydı temiz olmak,
  • Esnek çalışma saatlerine ve yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek,
  • En az lise ya da dengi okullardan mezun olmak,
  • A1 ve A2 gibi motorlu araç kullanmak için gerekli ehliyet belgesine sahip olmak,
  • Trafik kuralları çerçevesinde ve hayatı riske atmadan hızlı sürede teslimat yapabilmek,
  • Takım çalışmasına yatkın olmak,
  • Siparişleri eksiksiz ve tam olarak müşteriye ulaştırabilmek,
  • Görevi yerine getirmeyi engelleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmamak.
DİKKAT!  KAMU-SEN’DEN DIŞARI ÇIKMAMA ÇAĞRISI

Getir Kurye İş Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Getir için kuryelik başvurusu yaparken, istenen evrakların şartlara uygun olması önemlidir. Bu, şirketin süreci yasal sınırlar ve belirlenen politika doğrultusunda gerçekleştirebilecek uygun adaylar arasından kurye seçimi yapmasını sağlar. Bu şartları karşılamak için Getir tarafından istenen evrakların doğruluğunu teyit etmelisiniz.

Getir’e kuryelik başvurusunda gerekli olan belgeler ise şu şekilde paylaşılabilir:

  • T.C. Kimlik Kartı ya da nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • A1 ve A2 sınıfı ehliyet,
  • Adli sicil kaydı,
  • İkametgah,
  • Vesikalık fotoğraf (4 adet),
  • Askerlikle ilişki bulunmadığını gösterir resmi evrak (erkek adaylar için),
  • Öğrenci belgesi (öğrenciliği devam eden adaylar için),
  • Son mezuniyeti gösterir diploma ya da mezuniyet belgesi fotokopisi.

Ülkelere Göre Getir’de Kuryeler Ne Kadar Para Alıyor?

Getir, Türkiye dışında İngiltere, Almanya ve ABD olmak üzere toplam 4 ülkede hizmet vermektedir. Ülkelere göre Getir Kuryelerine ödenen maaşlar farklıdır. Bu maaşlar, ülkelerin askeri ücret politikaları, kar marjları ve saatlik ücretlerle ilgili mevcut piyasa koşullarına göre belirlenir. Örneğin, İngiltere’de Getir kuryelerine saatlik ortalama 10 Sterlin, Almanya’da 18 Euro ve ABD’de 15 Dolar ödenmektedir.

Getir Kurye Çalışma Saatleri

Getir kuryeleri, 7/24 hizmet veren ve esnek çalışma koşullarına sahip bir şirket olması nedeniyle, net bir çalışma saatleri yoktur. Bu demek oluyor ki, kuryeler günde 8 saatte çalışabilir veya daha fazla çalışabilirler. Ayrıca gece vardiyasını da kabul eden Getir, kuryelerin çalışma saatlerini esnek şekilde belirlemesine olanak sağlar. Ancak, Getir kuryelerinin maaşları çalışma saatlerine doğrudan orantılıdır ve kuryeler, çalıştıkları saatlerin karşılığını alırlar. Bu sayede, Getir kuryesi olmanın getirisi olarak çalışma saatlerinize göre maaş alabileceğiniz bir yapıya sahipsiniz.

Getir İletişim Adresleri

Eğer Getir kuryesi olmak, Getir kurye maaşları ve süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Getir ile iletişim kurabilirsiniz. Bunun için web sitesine giderek mesaj bırakabilir veya aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak doğrudan iletişim kurabilirsiniz:

  • Telefon: +90 (850) 532 50 50
  • E-posta: [email protected]
  • Adres: Etiler Mah. Tanburi Ali Efendi Sok. Maya Residences Sit. T Blok No:13/334 Beşiktaş/İstanbul, Türkiye 34337
  • İletişim web sitesi: getir.com
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet