Dolar 32,5712 0.08%
Euro 34,9748 0.35%
Gram Altın 2.426,34 0,13%
Çeyrek Altın 4.125,00 0,12%
Yarım Altın 8.375,00 0,12%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İstanbul Kart HES Kodu Eşleştirme, Tanımlama, Yükleme Ekranı 2023

İstanbul Kart HES Kodu Eşleştirme, Tanımlama, Yükleme Ekranı 2023

ABONE OL
05 Ocak 2023, 01:43:04

İstanbul Kart HES Kodu eşleştirmesi nasıl yapılır? Hes kodu tanımlaması nasıl yapılır? hes kodu yükleme ekranı nerede gibi sorularınızın tüm cevabı bu haberimizde. İstanbul Kart’a Hes Kodu eklemek artık çok kolay

İstanbul Kart, toplu taşıma araçlarını kullanmak için bir gerekliliktir. İstanbul Kart HES kodu, bu kartın çalışabilmesi için eşleştirilmesi gereken bir kodtur. Eğer İstanbul Kart HES kodunuz yoksa, toplu taşıma araçlarından faydalanamayacaksınız. Bu nedenle, İstanbul Kart HES kodunu yükleme adımlarını takip ederek tanımlamanız gerekmektedir.

İstanbul Kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbullu vatandaşlar için hazırlanmış bir karttır. Bu kart, Anadolu ve Avrupa yakasında yapılan gündelik işlerde sürekli ihtiyaç duyulan bir araçtır. Önceden paylaştığımız haberlerde, İstanbul Kart ile ilgili çeşitli bilgiler vermiştik.

İSTANBUL KART HES KODU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

istanbul kart hes kodu eslestirme tanimlama yukleme ekrani3

İstanbul Kart HES kodunu eşleştirmek için, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasında bulunan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu işlem, sadece internet üzerinden yapılabilir. İstanbul Kart HES kodu eşleştirme işlemine ulaşmak için, bu linke tıklayabilirsiniz.

NOT: İSTANBUL KART EŞLEŞTİRME İŞLEMİNE GİTMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

HES kodu nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu, Covid-19 salgını sırasında, ulaşım ve ziyaret gibi işlemleriniz sırasında, hastalık riski taşıyıp taşımadığınızı güvenli bir şekilde paylaşmanıza yardımcı olan bir koddur. Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında kurumlar ve kişilerle iletişim kurarken kullanılır. Bu sayede, salgın sırasında sağlıklı bir şekilde iletişim kurulması ve toplumun sağlığının korunması amaçlanır.

HES kodu nasıl alınır?

HES kodu, “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” sekmesine giderek alınabilir. Bu sekmeye girdikten sonra, “HES kodu oluştur” butonuna tıklayarak ve kodun kullanım süresini belirleyerek HES kodu üretebilirsiniz. Uygulama üzerinden kod üretme, üretilen kodun süresini sınırlandırma, paylaşma ve silme gibi işlemler vatandaşlar tarafından kontrol edilebilir. Ayrıca, hangi kodun hangi kurumla paylaşıldığına dair bir liste de görüntülenebilir.

SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023’e SMS olarak atılabiliyor.

DİKKAT!  ENGELLİ RAPORU İÇİN YETKİLİLERE SESLENDİ

İSTANBUL KART HES KODU TANIMLAMA NASIL YAPILIR?

İstanbul Kart HES kodunu tanımlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İlk olarak, kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresine gidin.
  2. Sistem tarafından istenen bilgileri doğru bir şekilde girin.
  3. İstenen doğrulama işaretlerini işaretleyin.
  4. “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayın.

Bu şekilde, İstanbul Kart HES kodu işleminiz tamamlanmış olacak ve İstanbul Kart’ı toplu taşıma araçlarında rahatlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Corona virüs salgını sırasında, İstanbulKart kullanımında HES kodu zorunlu hale getirilmiştir. Bu nedenle, İstanbulKart ile HES kodunu eşleştirme işlemini gerçekleştirmek gerekmektedir. Eşleştirme işlemi olmayan İstanbulKart’ların geçiş noktalarında çalışmayacağını unutmayın.

İstanbulKart HES kodu tanımlama işlemini nasıl yapabilirsiniz? İlk olarak, ‘https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/‘ adresine girmeniz gerekmektedir. Bu adreste, İstanbulKart’ınız ile HES kodunuzu eşleştirmek için gerekli bilgileri doldurarak eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Eşleştirme işlemi, internet üzerinden ya da İstanbul Kart Dolum Merkezleri

istanbul kart hes kodu eslestirme tanimlama yukleme ekrani5

İSTANBUL KART KODU YÜKLEME NASIL YAPILIR?

Toplu taşıma araçlarını kullanmak için, İstanbulKart HES kodu eşleştirme işlemi yapılması gerekmektedir. Bu işlem için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde bulunan formu doldurmanız gerekmektedir. Formda, İstanbulKart numaranız, adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, cep telefon numaranız ve HES kodunuz gibi bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Doldurduktan sonra, İstanbulKart’ınız ile HES kodunuzu eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu işlem, internet üzerinden ya da İstanbul Kart Dolum Merkezleri’nde gerçekleştirilebilir.

İstanbul Kart HES kodu yükleme adımları şu şekildedir:

  • ADIM-1: Öncelikle kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresine giriniz.
istanbul kart website1
  • ADIM:-2: Bu bölümde göreceğiniz ‘’İstanbulkart’’ sekmesine gidiniz.
istanbul kart website2
  • ADIM-3: Sizden istenen bilgileri doğru şekilde giriniz.
istanbul kart website3
  • ADIM-4: Doğrulama kodunu yan tarafa eksiksiz giriniz.
istanbul kart website4
  • ADIM-5: İstenen onaylamaları yapınız.
istanbul kart website5
  • ADIM-6: ‘’Kaydet’’ butonuna tıklayınız.
istanbul kart website6

Böylece İstanbulkart HES kodu eşleştirme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

İSTANBUL KART HES KODU YÜKLEME EKRANI NEREDE?

İstanbul Kart HES kodu eşleştirme işlemi, kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinde yapılabilir. Bu adrese girdiğinizde, İstanbul Kart HES kodu tanımlama adımlarını tamamlayarak kartınızı toplu taşıma araçlarında kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz. İstanbul Kart HES kodu eşleştirme linki ise şu şekildedir: kisisellestirme.istanbulkart.istanbul. Bu linke tıklayarak, İstanbul Kart ile HES kodunuzu eşleştirme işlemine gidebilirsiniz.

DİKKAT!  KAYSERİ ŞEKER, PANCAR PARALARINI 25 ARALIK’TA ÖDEDİ

Unutmayın tek resmi adres: kisisellestirme.istanbulkart.istanbul

İSTANBUL KART HES KODU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İstanbul Kart HES kodunuzu öğrenmek için 3 yol bulunmaktadır:

  1. İstanbulkart mobil uygulamasını kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Uygulamanın “Ayarlar” bölümünden profil bilgileriniz içinde, kartınıza tanımlı HES kodunu görebilirsiniz.
  2. İnternet üzerinden bireysel.istanbulkart.istanbul adresine girerek “Ayarlar – Profil – HES Kodu İşlemleri” adımlarını izleyerek kodunuzu öğrenebilirsiniz.
  3. İstanbulKart satış ve doldurma noktalarından da HES kodunuzu öğrenebilirsiniz.

HES KODUM YOK, İSTANBUL KART HES KODU ALMA NASIL YAPILIR?

İstanbul Kart HES kodunu almak için, öncelikle Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Kart mobil uygulaması veya resmi internet sitesi üzerinden HES kodu almanız mümkün değildir, ancak kodunuzu İstanbul Kart’a tanımlayabilirsiniz. Öncelikle Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasından HES kodunuzu almalı, daha sonra İstanbul Kart’a tanımlamalısınız.

İSTANBUL KART HES KODU EKLEME NASIL YAPILIR?

İstanbul Kart’a HES kodu eklemek için, kisisellestirme.istanbulkart.istanbul linkine giderek işlemi tamamlayabilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığınız HES kodunu, belirtilen adres üzerinden ekleyebilirsiniz. Bu sayfa üzerinden, İstanbul Kart’ınız ile HES kodunuzu eşleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul Kart HES Kodu Onaylama Nasıl Yapılır?

İstanbulKart HES kodunuzu onaylamak için, kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresine giderek sistem tarafından istenen bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu bilgileri doldurduktan sonra, “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlamış olacaksınız. Bu sayfa üzerinden, İstanbulKart’ınız ile HES kodunuzu eşleştirme ve onaylama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İSTANBUL KART HES KODU YABANCILAR İÇİN ALINABİLİR Mİ?

İstanbul Kart HES kodu yabancılar için alınabilir. Pasaport bilgilerinizi girerek HES kodunu alabilirsiniz.

99 ile başlayan geçerli bir yabancı kimlik numarasına sahipseniz ve geçerli bir HES kodu aldıysanız, İstanbul Kart’ınız ile HES kodunuzu eşleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlem için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesine giderek bir form doldurmanız gerekmektedir. Bu formda, ID no (kimlik numarası), adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz, İstanbul Kart numaranız, cep telefon numaranız ve HES kodunuz gibi bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Doldurduktan sonra, güvenlik doğrulaması yaparak sistemde HES kodunuzu İstanbul Kart’ınıza tanımlayabilirsiniz.

  • ADIM-1: HES kodu tanımlama adresi olan kisisellestirme.istanbulkart.istanbul linkine giriniz.
DİKKAT!  Saat 19:19 Anlamı Nedir?
istanbul kart website1 1
  • ADIM-2: ‘’Yabancı Pasaport Numarası ile işlem yapmak istiyorum.’’ metnini onaylayınız.
istanbul kart website yabanci1
  • ADIM-3: İstenen bilgileri doğru şekilde girdiğinizden emin olduktan sonra ‘’Kaydet’’ butonuna tıklayınız.
istanbul kart website yabanci2

Böylece İstanbul Kart yabancılar için HES kodu tanımlama adımlarını gerçekleştirmiş olursunuz.

İSTANBUL KART HES KODU İPTAL ETME NASIL YAPILIR?

İstanbulKart HES kodunuzu iptal etmek için iki yöntem bulunmaktadır:

  1. İstanbulKart mobil uygulamasını açarak “Ayarlar” bölümüne giderek iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  2. İstanbul Kart web adresi olan bireysel.istanbulkart.istanbul adresine giderek “Ayarlar – Profil – HES Kodu İşlemleri” menülerini takip ederek kodunuzu iptal edebilirsiniz.

İptal işlemi için, HES kodunuzu ilgili bölümlerden silmeniz yeterlidir. Bu işlemi yaptıktan sonra, İstanbulKart’ınız ile ilgili HES kodu eşleştirme işlemi sona erecektir.

İSTANBUL KART HES KODU EŞLEŞTİRME HATASI VAR, NE YAPMALIYIM?

İstanbulKart’ta HES kodu eşleştirme hatası alırsanız, müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek problemi bildirin. İstanbulKart HES kodu eşleştirme hatasını bildirmek için aşağıdaki numaralardan birini arayabilirsiniz:

  • Bireysel Müşteriler için: 153
  • Kurumsal Müşteriler için: 444 2 161

Bu numaraları arayarak çağrı merkezi yetkilisiyle iletişime geçebilirsiniz. Yetkililer, İstanbulKart’ta yaşadığınız HES kodu eşleştirme hatasını çözüme kavuşturmaya yardımcı olacaktır.

Sende Tokat Haberleri, Türkiye Gündemi ve Dünya’da neler olduğunu merak ediyorsan hemen ana sayfaya dön ve ilgini çekebilecek onlarca habere göz at.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet