Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Apple TV 4K nasıl ayarlanır?

Apple TV 4K nasıl ayarlanır?

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 05:58:47

Apple TV ile film izleyebilir, müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, evinizdeki akıllı cihazları kontrol edebilirsiniz. Üstelik bu kontrolleri iPhone telefonlarınızla yapabildiğiniz gibi, sesinizle de yapabilirsiniz. Apple TV 4K satın aldıysanız bu yazımızda önerdiğimiz ayarları yapmalı veya en azından bilmelisiniz. Apple TV’yi sadece tv oynatıcı olarak kullanıyorsanız birçok özelliğinden yararlanmıyorsunuz demektir.

Apple TV 4K için en iyi ayarlar (2022)

1. Ana sayfa düğmesine basınca ana ekrana gidilsin.

Uzaktan kumandaya bastığınızda fabrika ayarı olarak Apple TV uygulamasına yönlendirilirsiniz. Birçok uygulama yüklediğinizde bu fonksiyon gereksiz zaman kaybına neden olacaktır. Bunu engellemek için;

Ayarlar > Uzaktan Kumandalar ve Cihazlar kısmına gelin. Burada TV butonunu seçin. TV butonunu seçtiğinizde Ana ekran yazıyorsa işlem tamam demektir.

2. Apple TV’nizi Bluetooth cihazlarına bağlayın.

Akıllı kumandaları klavye gibi kullanmak çok zahmetli olabiliyor. Bunun yerine Bluetooth klavye alıp, bunu Apple TV’nize bağlayabilirsiniz. Bu iş için 50-60 TL’ye küçük klavyeler satılıyor. Klavye almadan önce Apple TV ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Elinizde Bluetooth klavye varsa; Ayarlar > Bluetooth kısmından Bluetooth cihazınızı eşleştirin.

3. Sesi Senkronize Edin.

Apple TV ile televizyonunuz arasında ses gecikmesi durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için sesleri senkronize etmeniz gerekir. Bunun için televizyonunuzun yanına telefonunuzu koyun. Bu araçla televizyonunuzda test seslerini çalarak Apple TV’nizle TV’niz arasındaki ses senkronizasyonunu ayarlayabilirsiniz.

4. İçerik akış hızı eşleştirilmelidir.

HDR özellikli bir TV’ye sahipseniz, Dinamik Aralığı Eşleştir’i Açık olarak ayarlayın. Bundan sonra, videoyu orijinal kare hızında görmek için Kare Hızını Eşleştir’i Açık olarak ayarlayın (çoğu film saniyede 24 karedir). Ne yazık ki, TV’ler nadiren kare hızlarını anında değiştirir, bu da anlık bir boşluğa veya sinyalsiz ekrana neden olur.

DİKKAT!  HASTANELERİN GENEL DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ

5. Metinleri kalınlaştırın ve Ekrana Zoom Yapın.

AppleTV’de brşeyleri okuyacağım diye gözünüzü bozmanıza gerek yok. Metinleri göremiyorsanız veya görmekte zorlanıyorsanız Zoom özelliğini aktif edebilirsiniz. Şimdilik metin boyutu büyütülemiyor ancak kalınlaştırılabiliyor. Bu da belirli bir rahatlık sağlıyor.

Bu işlemi yapmak için;

Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ayar kısmına gelin. Burada kalın metin yazan yeri etkinleştirin. Hala ekrandakileri görmekte sorun yaşıyorsanız yakınlaştırma özelliğini kullanabilirsiniz.

Bunu yapabilmek için;

Ayarlar > Erişilebilirlik > Yakınlaştır menüsünü açın. Bu menüdeki Yakınlaştırma kısmını aktif edin.

6. Karaoke için Apple Music’i kullanın

Kareoke yapmayı seviyorsanız Apple Müzik aboneliği alıp, Apple TV üzerinden Kareoke yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ev buluşmalarınıza yapabileceğiniz güzel bir etkinliğiniz olmuş olur.
Apple Müzik’e birkaç ay ücretsiz abone olabilirsiniz.

Bakınız: Apple Müzik ücretsiz kullanma yöntemleri

7. Takibi kapatın ve yeni video indiri sınırlandırın.

AppleTV’nizin kapasitesi 64 GB ise Yeni video indir kısmını günlük olarak ayarlayın. Böylece disk alanından tasarruf yapmış olursunuz. İsterseniz bu ayarı hiçbir zaman olarak da ayarlayabilirsiniz.

Apple TV uygulamalarının sizi takip etmesini kapatın. Bunun için; “Uygulamaların izlemesini istemesine izin ver” ayarını kapatmanız yeterli.

8.Ses Çıkışını Yükseltin.

Apple TV’nizin ses çıkışını ayarlayın. Örneğin 2 tane HomePod’unuz varsa ses çıkışını varsayılan olarak ayarlayın. Apple TV’yi ise televizyonunuzdaki eArc HDMI girişine bağlayın. eARC (Play Television Audio) seçin.

9. Yüksek Gürültü Azalt Ayarını Yapın.

Apple TV izlerken ses seviyesinin videoya veya filme göre aniden artmasını engelleyebilirsiniz. Özellikle kalabalık bir evde yaşıyorsanız, evin gürültüsüne bir de televizyonun eklenmesini istemezsiniz. Apple TV’de “Yüksek Gürültüyü Azalt” seçeneğini aktifleştirirseniz film ve müziklerdeki ses geçişleri daha yumuşak olur.

Bu ayarı yapmak için;

Apple TV’den Ayarlar > Video ve Ses > Yüksek Sesleri Azalt kısmını ayarlayın.

DİKKAT!  PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN’I ANLAMAK ve 28 ŞUBAT

10. AirPlay’i kullanabilirsiniz.

AirPlay özelliği ile aynı anda iki video izleyebilirsiniz. Örneğin; iPhone’dan izlediğiniz videoyu Apple TV’ye de yansıtabilirsiniz. Bunun için iPhone’unuzun kontrol merkezindeki “Ekran Yansıtma” özelliğini kullanmanız yeterli. Bu şekilde aynı anda birden çok video izlenebiliyor.

Apple TV 4K nasıl ayarlanır? (Çözüldü)

Bu yazıda size 10 tane Apple TV ayarı gösterdik. Bu ayarların çoğu herkes tarafından bilinmeyen ve fark yaratan ayarlar. Bunları kendi ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet