Dolar 32,4568 0.09%
Euro 34,8176 -0.05%
Gram Altın 2.428,13 -0,28%
Çeyrek Altın 4.050,00 -0,47%
Yarım Altın 8.126,00 -0,44%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YÜRÜYÜŞ MESAFESİ

YÜRÜYÜŞ MESAFESİ

ABONE OL
29 Mayıs 2020, 12:19:58

Haftada bir gün verilen dışarı çıkma müsaadesinden sonra bir de yürüyüş mesafesi çıktı. Yürüyüş mesafesi nasıl bir şeyse, açıklanmaya ihtiyacı var…

Sosyal mesafeyi anladık. Yan yana ya da karşılıklı duran insanların birbiri arasındaki uzaklıktır. Ama yürüyüş mesafesini tam anlayamadık. Başlangıç ve bitimi belli değil. Uzaklığın boyu da belirsiz. Örneğin, başlangıç noktası ev ise bitişi nere? Gidiş yönüne bağlıdır galiba.

Evlerimiz ayrı olduğu için herkesin yürüyüş mesafesi ayrıdır herhalde. Kişiye özel mesafenin haritası çıkarılmalı bence. Yakın mahalledekilerle karışırsa ne olacak? Yanlışlıkla birbirimizin mesafesine girersek bulaş olasılığının ölçüsü nedir? Başkasının mesafesine girmenin cezası var mıdır? Varsa ne kadardır? Bilelim de cebimize o kadar harçlık koyalım.

Diyelim ki yürüyüş mesafesinin boyu, 500 metre olsun. Beş yüz birinci metreyi geçersek bulaştan kurtulma garantisi yok ellaam. Ama sınırlar içinde dolaşırsak korkmayalım, hiçbir şey olmaz.

Bulaştan değil, kaybolmamızdan korkuyorsanız eğer, her birimizin cebimize birer cihaz koyun. Maske dağıtmaktan kolaydır, nasıl olsa. Çıkmaz bir sokakta mı kaldık, cebimizdekinin sinyalinden yararlanarak kolayca bulabilirsiniz bizi…

Bir başka ve kesin önlem, akıl sağlığımız muayene edilsin. Sağlık raporu alabilenlerin yakasını bırakıp diğerlerine yoğunlaşırsınız. Böylece hedefi küçültmüş, işinizi daha kolaylaştırmış olursunuz. Tabi bunları yapmadan önce kendi yaşınızı göz önünde tutarak söz konusu sınırlardaysanız önce kendi akıl sağlığınızı kontrol ettirmekte yarar olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Şu kadar gündür yasakladınız sokakları. Haftada bir gün verdiğiniz izini de burnumuzdan getirmeyin, lütfen. Altı saatlik zamanı dilediğimiz gibi, dilediğimiz yerde özgürce yaşayalım. Bu kadarcık iyiliği de esirgemeyin bizden.

Allah izin verirse siz de geleceksiniz bizim yaşlarımıza. Arkamızdan geliyorsunuz çünkü…

DİKKAT!  DEĞER VERENE DEĞER VEREN OĞLUM
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet