Dolar 32,3664 -0.03%
Euro 34,8154 -0.08%
Gram Altın 2.395,31 -0,06%
Çeyrek Altın 4.004,00 0,00%
Yarım Altın 8.009,00 0,01%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Toğan Eren Kuter ile röportaj

Toğan Eren Kuter ile röportaj

ABONE OL
03 Ekim 2018, 07:49:11

Genç Yazar Toğan Eren Kuter:  “Ben yalnız kitap okumuyorum, onu belirtmek isterim. Genellik makale ve bilimsel buluşlarla ilgili yazılar okumayı tercih ediyorum, bu gelişmeme büyük oranda katkı sağlıyor”

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar? 

T.EREN KUTER – 1 Ocak 1997 yılında Çanakkale’de doğdum. İlköğretim ve lise hayatımı Çanakkale’de geçirdim. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’nda, Ömer Mart Ortaokulu’nda ve Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nde okudum. Üniversiteyi Bursa’da okumaya hak kazandım ve Bursa Teknik Üniversitesinde eğitim görmeye başladım.

SORU-Daha Üniversite öğrencisi olmanıza rağmen kitap çıkardınız, en son kitabınızın adı ve konusu nedir?

T. EREN KUTER- Kitabım din felsefesi ve bilim üzerine yazılan bir kitaptı. Deneme sayılır. Çok güzel anekdotlar ile süsledim kitabı. On yedi yaşındaki bir çocuğun sormayacağı soruları sordum ilk kitabımda. Cevaplar ise çoğu kimsenin tahmin edemeyeceği türdendi. İyi bir sükse yakaladım ama piyasaya yeni girdiğim için benim hayallerimi süslemiyordu. Daha sonra yeni bir yayınevi ile anlaştım.

Hazreti Süleyman’ı konu alan bir kitap yayımladım. Bilimkurgu ve dini ilk kez harmanlayan bir kitap olması da cabası. Ayrıca yayımladığım son kitap çıkardığımız üçlemenin ikinci kitabı olma özelliğini taşıyor. Tabi üçleme ile sonlandırmayacağız, aklımızda çok güzel projeler var.

SORU-Peygamberler ile alakalı kitaplar yazmaya iten sebep nedir?

T. EREN KUTER- Dini kitapların geneline baktığımızda bir şey öne çıkıyor, o da gençlere hitap edememesi. Yabancıların kahramanları ile büyüyenlerden kendi kültürüne ısınmasını bekleyemezsin. Yani gençler bizim kültürümüzü sevmiyor, kültürümüz hakkındaki kitapları okumak istemiyorlar. Ben de kendi kültürümüze gençlere tanıtmak istedim.

SORU- Kitaplarınızı yazmadan ne gibi araştırmalar yapıyorsunuz? 

T.KUTER EREN  -Okuyorum öncelikle… Ama boş okumuyorum! Kaliteli bütün kaynaklardan faydalanmaya çalışıyorum, yazacağım konu hakkında ne kadar yazılmış eser varsa incelemeye çalışıyorum. Tabi bir konu hakkındaki bütün eserleri okuma imkânınız olmayabiliyor ama en azından o konuda hakkında öne çıkan eserleri okumanız size büyük katkı sağlıyor.

DİKKAT!  KİLİS HATIRALARI 5

SORU- Bugüne kadar yazdığınız kitapların konusu ve adı nedir? Bundan sonra hangi kitapları yayımlayacaksınız? 

T.EREN KUTER- İlim Tanrı’yı Fısıldıyor, din felsefesi ve bilim üzerine yazılan bir kitaptı. Hz. Musa – Kızıldeniz’de Bir Secde, Yüzük Krallığı – Bir Hazreti Süleyman Romanı ise üçlemenin ilk iki kitabıydı. İkisi de tarih, din ve bilimkurguyu bir araya getiren çok güzel kitaplardı diyebilirim. Üçlemenin üçüncü kitabı için de hazırlığımız devam ediyor ve öncekilere hiç benzemiyor. En azından bunun garantisini verebilirim. Ve çok iddialı olacağını biliyorum ama Türkiye’de bir ilk olacak!

SORU- Mühendislik okumanıza rağmen  tarih ve dinler tarihi, peygamber hayatları konusunda kitap yazmanızın sebebi ne olabilir?

T. EREN KUTER-Kimse alınmasın ama sayısal okuyanlar daha iyi kitap yazıyor ve araştırma yapmaya daha yatkın oluyorlar. Farklı bir bakış açısına sahip olmam ve biraz daha şans işime yaradı. Ayrıca matematiksel zekâ, kitap yazanlar için bulunmaz bir hazine.

SORU-Eğitimci aileden gelmenizin yazmaya etkisi ne oldu?

T. EREN KUTER- Ailem okumamı sağladı, okumam da yazmamı. Tabi ailemin sadece yazmam üzerine etkisi olmadı. Bütün hayatımı etkiledi. Eh, bir yazarın yazdıklarının temelini hayatı oluşturuyor.

 SORU- Eğitimci aileden gelmenize rağmen ağabeyiniz ile beraber teknik alanda üniversite okumanızın sebebi nedir?

T. EREN KUTER- Devletimizin üreten beyinlere ihtiyacı var ve ailem de bunun farkında. O yüzden ikimiz de bu alanda okumaya karar verdik. Ayrıca, makine veya onun benzeri bir şey üreten insan, kitap yazmaya da muktedir oluyor işin açıkçası.

SORU- Genç yaşta bu kadar üretken olmanız çok okumanıza mı bağlı? 

T. EREN KUTER– Eh haliyle! Ben yalnız kitap okumuyorum, onu belirtmek isterim. Genellik makale ve bilimsel buluşlarla ilgili yazılar okumayı tercih ediyorum, bu gelişmeme büyük oranda katkı sağlıyor. Belirtmek istediğim bir diğer husus ise, fantastik ve bilimkurgu kitaplarına aşık olmam. Aslında yazdığım kitaplarımın temelini bu türde yazılan kitaplar oluşturuyor.

DİKKAT!  Daha Kaliteli Bir Yaşam İçin Öğrenmeliyiz.

SORU- Başka ne anlatacaksınız?

T. EREN KUTER            Anlatacağım çoğu şey için para alırım çünkü bu devirde en değerli hazine bilgidir. Bilgiyi elinde bulunduran her şeye de sahip olur… O yüzden elde ettiğim bilgi depomu hemen herkese açmam. Fakat bir tavsiye verebilirim: Okuyun, okuyun ve daha çok okuyun.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet