Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIM PROJELERİ 11 ÜNİVERSİTENİN  KATILIMI İLE DEĞERLENDİRİLDİ

TARIM PROJELERİ 11 ÜNİVERSİTENİN KATILIMI İLE DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
24 Haziran 2019, 08:01:52

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ev sahipliğinde 11 üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarının katılımı ile ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu yapıldı.

            TOGÜ öncülüğünde ''Sürdürülebilir Tarım ve Çevre'' temasıyla 3’üncü Uluslararası UNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu, Artvin Çoruh Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi rektörleri ile akademisyenlerin katılımı ile yapıldı.

            15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi, Ondokuzmayıs Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Ordu Üniversitesi    Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Şimşek, akademisyenler ve davetliler katıldı.

tar%C4%B1m%20projeleri%2011%20%C3%BCni

            Bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, Karadeniz üniversiteleri arasında iş birliğini hedefleyen UNİDOKAP Karadeniz Sempozyumunda bölgesel tarım ve çevre konuları konuşuldu. ÜNİDOKAP’a 2019 yılında Tokat GOÜ başkanlık yapacak.

            “Sürdürülebilir tarım ve çevre” konulu 3. Uluslararası UNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Sempozyum düzenleme kurulu başkanı Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bozdoğan, “Bu yıl sürdürülebilir tarım ve çevre teması ile gerçekleştireceğimiz sempozyuma birbirinden değerli akademisyen ve kurum çalışanlarımız 160 sözlü 4 de poster tebliği ile katılımda bulunmuşlardır. 6 farklı ülkeden yabancı katılımcının yer alacağı sempozyum 3 gün devam edecektir” dedi.

DİKKAT!  MEHMETÇİKLERİN YEMİN TÖRENİ YAPILDI

            Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi yaptığı konuşmada, “Böylesi önemli bir etkinlik için ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayan akademisyen ve araştırmacılarımızı bir arada görmek bizi memnun etti. Toplumları dönüştürme ve geliştirmede önemli görevler üstlenen Üniversitelerimizin ortaya koyduğu akademik birikimi kalkınma çabalarımıza entegre etmek amaçlı Dokap bölgemizde bulunan üniversitelerimiz ve başkanlığımızın bir araya gelmesi ile oluşturduğu ÜNİDOKAP üniversiteler birliği kurulduğu günden bu yana çok değerli çalışmalar yürüttü. Birliğimizin üst kurulu tarafından alınan karar gereği bölgemiz ve ülkemiz için oldukça önemli bir konu olan sürdürülebilir tarım ve çevre anlamında uluslararası nitelikte bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi. Alınan kararın akabinde gerekli olan çalışmalar birliğimizin genel sekreterliği tarafından yerine getirildi. Bu doğrultuda içinde bulunduğumuz Doğu Karadeniz bölgesi özellikle Tokat ili sürdürülebilir tarım ve çevre alanında ülkemiz için önemli bir merkez konumunda. DOKAP bölgesinin sahip olduğu bu potansiyel sürdürülebilir kalkınma programları ile gerek bölgesel ölçekte gerekse ulusal ölçekte çalışmaya devam etmektedir. Bu uygulamaya koyduğumuz DOKAP eylem planıyla örtüşen bir çalıştay olması hasebiyle ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu” dedi.

            Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Ünidokap bölge üniversitelerinin birlik içerisinde sahip oldukları imkânları paylaşmalarını sağlayan ve bu paylaşım sonucunda mevcut değerlerin artırılmasında etkili rol oynayan önemli bir platformdur. Ayrıca ÜNİDOKAP gerçekleştirdiği etkinlik ve projelerle gerek bölge gerekse ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu denli önemli bir platformun dönem başkanlığını 2019 itibariyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yürütmektedir. Bu kapsamda ilki Karadeniz Teknik Üniversitesi, ikincisi On Dokuz Mayıs Üniversitesinde ve onların dönem başkanlığında gerçekleştirilen uluslararası ÜNİDOKAP sempozyumun üçüncüsü de sürdürülebilir tarım ve çevre temasıyla üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenmektedir. Bilindiği üzere Türkiye bir tarım ülkesidir. Ancak tarımsal üretim son dönemlerde tarım ülkesi adını taşıyan Türkiye için beklenen seviyede değildir. Bunda ekolojiden tarım politikalarına kadar birçok faktör önemlidir. Kaldı ki gelişmekte olan ülkelerde dışa bağımlılığın azalmasında ana faktör kendi üretimlerini yapmalarıdır. Bu hedef doğrultusunda Türkiye adına yakışır bir şekilde bir tarım ülkesi olduğunu üretim seviyesindeki artışla göstermelidir. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde önemli olan sürdürülebilir tarımsal ve çevresel faaliyetlerin projelerin ve çalışmaların yapılmasıdır. Zira sürdürülebilir olmayan faaliyet, proje ve çalışmalar gerek kısa gerekse orta ve uzun vadede hedeflenen üretim düzeyine ulaşmayı mümkün kılmaz. Gerek bölgemiz gerekse Türkiye ekonomisinde tarımın çevresel faktörlerin öneminin ortaya konmasında Uluslararası ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumunun faydalı olacağı inancındayım” dedi.

DİKKAT!  Yazar Yahya Akengin: “FİKREN YOLA ÇIKARKEN ÖBÜRLERİ ARKASINDAN GELİR”

tar%C4%B1m%20projeleri%2011%20%C3%BCni2

            Açılış konuşmaları sonrasında Dr. öğretim Üyesi Doğan Bozdoğan tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi ve Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkür belgesi takdim edildi.

            Sempozyum Roman Zurek tarafından sunulan “Reconstruction of weirsandriverrestorationforfishmigration in Poland”  konulu açılış sunumu ile devam etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet