Dolar 32,3658 -0.37%
Euro 34,6583 -0.45%
Gram Altın 2.385,36 -1,54%
Çeyrek Altın 3.979,00 -1,53%
Yarım Altın 7.960,00 -1,83%
Tam Altın 15.817,80 -0,25%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEHMETÇİKLERİN YEMİN TÖRENİ YAPILDI

MEHMETÇİKLERİN YEMİN TÖRENİ YAPILDI

ABONE OL
07 Ocak 2018, 08:48:00

Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 97/4 tertip 2’inci kademe acemi erler dün düzenlenen törenle yemin etti. Törenden sonra evlatlarıyla kavuşan aileler duygulu anlar yaşadı.

            Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören P.Er Ahmet Dalas’ın 48’inci Piyade Eğitim Alayı Tarihçesini okumasıyla başladı. Ant içme töreni için alay sancağının yerini almasının ardından erlere Hudut Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yüzbaşı Yarbay Oğuz Timur tarafından yemin ettirildi. Daha sonra Piyade Er Mustafa Kavalcı tarafından Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’ın yemin eden erlere gönderdiği tebrik mesajı okundu.

            97/4 tertip 2’inci kademe erler adına birliğe ilk katılan Piyade Er Koray Filiz tarafından Mehmetçik yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam eden törende Piyade Er Koray Filiz’e belge ödülleri Vali Dr. Ömer Toraman tarafından takdim edildi.

            Aynı kışlada daha önce 1992 yılında 1972/2 tertip olarak askerlik yapan Sayıf Akan ve oğlu P. Er Muhammet Akan’a, 1986 yılında 1966/3 tertip olarak askerlik yapan Salim Çağlayan ve oğlu P.Er Adem Çağlayan’a, 1995 yılında 1974/2 tertip olarak askerlik yapan Abdülhalik Düzgün ve oğlu P.Er Adem Düzgün’e, 1989 yılında 1968/1 tertip olarak askerlik yapan Nihat Güneş ve oğlu P. Er Yunus Güneş’e, 1988 yılında 1968/1 tertip olarak askerlik yapan Ali Uncu ve oğlu P.Er Suphi Uncu’ya, 1993 yılında 1973/1 tertip olarak askerlik yapan Murat Akçer ve oğlu Yunus Akçer’e, 1995 yılında 1975/3 tertip olarak askerlik yapan Atilla Koyun ve oğlu Serkan Koyun’a şükran plaketi ve katılım belgelerini Tokat Milletvekili Kadim Durmaz takdim etti.

            Eğitimde başarılı olan P.Er Emin Aktepe ile Emre Kulle’ye, atışta başarılı olan P.Er Sedat Karakütük ile P.Er Çağrı Avcıtürk’e ve sporda başarılı olan P.Er Ali Çandır ile P.Er Erdoğan Çam’a ise ödüllerini Garnizon ve 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu takdim etti.

DİKKAT!  "KRİZ BAHANESİYLE İŞÇİ KIYIMI BAŞLATILDI"

            Daha sonra P.Er Faruk Doğmuş’un ant içen erler adına yaptığı konuşmanın ardından P.Er Ali Ekber Başboğa “Bu vatan kimin?” şiirini ve P.Er Yusuf Balcı Hudut Tekmilini okudu.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon ve 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, unutmayacak bir törene şahitlik edildiğini belirterek,

            “Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen, şanlı al bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve teröristlerle mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir.

            Ve bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir.” ifadelerini kullandı.

            Vatani görevini yapan Mehmetçiklere seslenen Biçeroğlu, şöyle devam etti:

            “Bu yemin ile sizler milletimize sadakat ile hizmet edeceğiniz, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz.

            Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın; vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.

            Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk silahlı kuvvetlerimiz gücünü; Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi olan bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur.”

DİKKAT!  ESKİ ARABA TEKERLEKLERİNİ KEDİ EVİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

            Alayda düzenlenen törene, Vali Dr. Ömer Toraman, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, diğer protokol mensupları, askerler ve aileleri katıldı.

            Törenden sonra erler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet