Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
macOS Big Sur 11.2.1 Düzenlemesi Yayınlandı! Sorun Giderildi

macOS Big Sur 11.2.1 Düzenlemesi Yayınlandı! Sorun Giderildi

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 11:26:03

macOS Big Sur 11.2.1 güncellemesi ilk yayınlandığında önemli bir sorunu giderdi. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar 2016 ve 2017 serisi MacBook Pro kullanıcılarıydı. Güncelleme öncesinde cihazlar sadece %1 şarj oluyordu ve pil hemen tükeniyordu. Hatta yazılımla sorunu çözülmeyen kullanıcılar için bir pil değişim programı da başlamıştı. Fakat bu güncellemede başka bir sorun daha yaşandı.

Güncelleme ufak bir hatayla geldi. Bu hata ise kullanıcıların veri kaybı yaşamasına neden oldu. İşte şimdi bunu düzeltecek olan düzenleme güncellemesi de sunuldu. Peki sorun neydi ve ne değişti?

macOS Big Sur 11.2.1 Ek Güncelleme Aldı

Şimdi bir güncelleme geldiği zaman, yükleme kontrol sistemiyle beraber gelir. Yani güncellemeyi aldığınız zaman ve yüklemek istediğiniz zaman önce sistem kontrol edilir. Güncellemenin yüklenmesi için ek alan olup olmadığına bakılır.

Zaten güncelleme için yeterli depolama alanı yoksa, yükleme sırasında sorun yaşarsınız ve bu durumda da veri kaybı yaşama ihtimaliniz yüksektir. Yani güncellemenin yüklenmesini durdurmamak ve sistem sorunlarına yol açmamak için yer açmak adına veriler silinebilir.

İşte bunun için yüklemeden önce yeterli depolama alanı olup olmadığı konusunda kontrol yapılmalı. Fakat yeni sürümde bu kontrollerin yapılmasını engelleyen bir hata vardı.

 

Bu hata nedeniyle birçok kullanıcı güncellemenin yüklenmesi sırasında hata mesajlarıyla karşı karşıya kaldı ve hatta söylediğimiz gibi bazı kullanıcıların verilerini silmesi gerekti.

Düzenlenen macOS Big Sur 11.2.1 güncellemesi ile sorun tamamen giderildi. Artık sistem güncellemesi yapmak istediğiniz zaman, sistemde yeterli boş alan olup olmadığı kontrol ediliyor.

Aslında olması gerekenin yapılması için sistem için güncellemenin geldiğini söylesek yeterli. ???? Güncellemenin tespit edilen herhangi başka bir hatası yok. Fakat yine de zaman içerisinde başka bir hata ortaya çıkar ve güncelleme soruna neden olursa, yine bu konuda da bilgileri paylaşacağız.

DİKKAT!  GİRİŞİMCİLİK KURSU İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Daha Fazlasını Keşfedin

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet