Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KULLANILMAYAN DEPO “HAYAL BAHÇESİ”NE DÖNÜŞTÜ

KULLANILMAYAN DEPO “HAYAL BAHÇESİ”NE DÖNÜŞTÜ

ABONE OL
05 Mayıs 2018, 20:09:39

Gaziosmanpaşa Ortaokulunda kullanılmayan depo ile bahçesi öğretmen ve öğrencilerin çalışmasıyla “Hayal Bahçesi” haline getirildi.

            Gaziosmanpaşa Ortaokulunda öğretmenler odasının küçük gelmesi sorununa çözüm arayışı sonucu, kullanılmayan deponun değerlendirilmesine karar verildi. Kullanılmayan depo genişleterek öğretmenler odasına katıldı. Deponun bahçesi ise öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarıyla öğretmenlerin vakit geçirebileceği alan haline getirildi. “Hayal Bahçesi” olarak adlandırılan alanda atıl olan oto lastikleri boyanarak, dekorda kullanıldı. Tarım İl Müdürlüğünden sağlanan fidanlar saksılara dikilerek “Hayal Bahçesi” doğaya dönüştürüldü. Tahtalardan yapılan çerçeveler renklendirilip pencere görünümü verilerek bahçenin duvarlarına asıldı ve saksı çiçekleri ile süslendi. Yapılan çalışma ile öğretmenlerin ders aralarında ve boş zamanlarında kendilerini motive edebilecekleri bir alan oluşturmak amaçlandı.

            Gerçekleştirilen çalışmaya ilişkin bilgiler veren Gaziosmanpaşa Ortaokulu Müdürü İsa Çabuk, öğretmenlerin öğrencilere faydalı olabilmesi açısından motivasyonlarının yüksek olmasını önemsediklerini söyledi.

            “Hayal Bahçesi”nin yapımında öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte çalıştığını belirten Çabuk, alanın yapım aşaması sürecini şöyle anlattı:

            “Gaziosmanpaşa Ortaokulunun alanı normalde çok dar bir alan. Ancak biz hiçbir zaman yerimizin darlığından şikayetçi olmadık. ‘Ne yapabiliriz?’ diye düşünürken öğretmen odalarımızın yıllardır depo olarak kullanılan kısmını tadilata alarak öğretmenler odası yaptık. Adından da anlaşılacağı gibi burası ‘Hayal Bahçesi’, hayal ettikçe bu şekilde bir ortam oluşturduk. Bu alanda öğretmenlerimizin, Belediye Başkanımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, esnaflarımızın, velilerimizin maddi manevi desteklerini çok aldık. Buradaki lastiklerin boyanmasında, Tarım İl Müdürlüğümüzün bize verdiği ağaçların dikimi konusunda öğrencilerimizin çok emeği oldu. Biz her alanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşünürken; öğretmenlerimizin birikimlerini, tecrübelerini öğrencilerimize aktarımını nasıl sağlayabiliriz derken, motivasyonlarını ne kadar yüksek tutarsak o zaman bir başarı elde edebiliriz dedik. Başarı derken sadece akademik başarı olarak söylemiyorum. Birçok velimiz öğrencilerimizin test çözerek başarılı olacağını düşünür. Bunun aksine öğrencilerimizin her alanda kendini geliştirebilmesi ve yeteneğinin ortaya çıkması gerekir. Buna fırsat tanıdığımızda, onun daha güzel bir gelişimle kendini tanıdığında ilerde mesleğini ona göre seçeceğini bildiğimizden dolayı mutlu bir şekilde hayata devam edeceğini düşünüyoruz. Prensibimiz öğrencilerimizin hayata hazırlıklı, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetiştirmek. Bu amaçla yaptığımız bütün çalışmalar bunun üzerine kuruldu. Bu alanın yapımında 85 öğretmenimizin de emeği var. Her biri farklı açıdan yer aldı. Öğrencilerimiz de bu çalışmada yer almaktan büyük mutluluk duydu. Ellerine fırça alarak boya yaptılar. Bütün bunlar eğitim öğretim dönemi devam ederken yapıldı, hiçbirinde aksama olmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “

DİKKAT!  TOKAT’TA OKULLAR YÜZ KORUYUCU SİPER ÜRETİYOR

            “Hayal Bahçesi”ni gezen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da son derece öz verili bir işin çıkarıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“SANAT SOKAĞI” AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

            Öte yandan yine Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Sanat Sokağı”nın açılışı Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

            “Sanat Sokağı” kapsamında okulun ek binasının bir koridorunda Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, Müzik Odası, Görsel Sanatlar Atölyesi adlı sınıfları oluşturuldu. Ayrıca öğrencilerin müzik eşliğinde kitap okuyabileceği bir köşe de hazırlandı. Oluşturulan “Sanat Sokağı” ile öğrencilerin sanat dallarına yönlendirilmesi hedefleniyor.

            “Sanat Sokağı”nın açılışına katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yapılan çalışmanın öğrencilerin çeşitli sanat dallarına yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

            Eroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

            “Okullarımızı daha güzel ve sempatik hale getirmek aynı zamanda öğrencilerimizin başka alanlarda da gelişmesini sağlamak için okullarımıza daha farklı görevleri yüklemeliyiz. Gaziosmanpaşa Ortaokulumuzda yapılan Sanat Sokağı ve Hayal Bahçesinde bugün bunu gördük. Bir taraftan müzik öğrenimi, diğer taraftan çeşitli resim ve tasarım işlerinin yapıldığı bir yer oluşturularak güzel bir mekan yapılmış. Bu alanın öğrencilerimizin öğrenme aşkını tetiklerken öğrencilerimizin bazı sanat dallarını öğrenmelerine vesile olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir müzik sınıfı gördüm, tasarım atölyesini çok beğendim. Hem de burada kitap okuyup müzik dinlenilecek bir ortam hazırlanmış, bunu da çok beğendim. Bu yapılan gerçekten çok değerli, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu tür alanların sayısını artırmamız gerekiyor. Tokat’ımızda 80’e yakın okulumuzun tamamında bu gibi alanları oluşturmalıyız. Bizler de belediye olarak her daim yanlarındayız. Elimizden geldiğince de desteklerimizi esirgemiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, büyüyecekler ve ülkemize hizmet edecekler. Her şey bu evlatlarımız için.”

DİKKAT!  SEO Uzmanı Furkan DANACI ile Tanıştınız mı?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet