Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Apple Glass Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Apple Glass Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 11:58:47

Apple Glass, 3 senedir beklediğimiz bir ürün. Gözlük geldi gelecek derken sonunda hazırlıkların tamamlandığı ortaya çıktı. Son sızıntı çok daha önemli.

3 senedir gözlükler hakkında ortaya çıkan bilgiler, çok sınırlı bilgilerdi. Tamam bir gözlük gelecekti bunu biliyorduk ama özelliklerin neler olacağını kimse bilmiyordu.

Yeni sızıntı Apple Glass özelliklerini görmemizi sağladı. Beklediğimize değecek bir akıllı gözlüğe hazırlanalım. Google Glass gibi bir cihaz gelmeyecek. Çok daha profesyonel bir gözlük gelecek.

Apple Glass Özellikleri

Gözlükte iki ayrı cam kullanılacak. Bu camların bağımsız olarak çalışacağı bilgisi var. İki göze ayrı ayrı görüntüler aktarılabilecek. Gözlüğün camının birinden gelen mesajları görüntülerken, birinden navigasyon bilgisini alabileceksiniz gibi bir durum düşünün. Bağımsız çalışma ayrıcalığı olacak.

Bağımsız çalışmanın tam olarak nasıl bir artı sağlayacağı şu an söyleyemiyorum ama beklentilerin üzerinde bir performans olacağını düşünüyorum.

 

Şunu düşünün, yolda ilerliyorsunuz telefonunuza mesaj geliyor. Telefonunuzu cebinizden bile çıkarmadan gözlük camlarından mesajı okuyabileceksiniz. Bilim kurgu filmlerinde de böyle sahneler var. ????

Gözlüğün ikinci bir artısı anlık eşleştirme sistemi olacak. AirPods kulaklıklarının iPhone ve Apple Watch ile nasıl hızlı eşleştiğini düşünün. Yine bir Apple ürünü gelecek ve yine Apple ürünleri ile çok hızlı bağlantı sunulan bir gözlük göreceğiz.

 

Apple Watch ile iPhone akıllı telefonlarıyla doğrudan bağlantı özelliğinin sunulması ve eşleştirmenin de çok hızlı olması beklentisi ortaya çıktı.

Eşleştirme dedik. Yeni cam teknolojisi dedik. Bir detay daha kaldı. Bu detay LIDAR tarayıcı. Apple LIDAR tarayıcıyı aktif ve mantıklı bir şekilde kullanan nadir firmalar arasında.

Apple Glass için de LIDAR tarayıcının gelmesi önemli bir ayrıcalık olacak. Gördüğünüz nesneleri tarayabilecek ve böylece boyutlar ya da size olan mesafesi hakkında daha fazla bilgi alabileceksiniz. Kulağa çok güzel geliyor değil mi?

DİKKAT!  EĞİTİM BİR SEN'DEN EĞİTİM İŞ'E DAVA TEPKİSİ

Uygulamada da böyle olmasını bekliyoruz. Zaten 3 yıldır beklediğimiz bir gözlükte bu tarz önemli özellikler olmazsa, Google Glass gibi bir hüsran yaşanabilir.

Her şey iyi güzel hoş ama fiyatı? Fiyat çok yüksek tutulmayacak. Sızıntılara göre 499 dolar satış fiyatı olacak.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet