Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İL GENEL MECLİSİNDE YILIN İLK TOPLANTISI

İL GENEL MECLİSİNDE YILIN İLK TOPLANTISI

ABONE OL
07 Ocak 2020, 10:37:19

Tokat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 2020 yılı Ocak ayı olağan toplantısı dün İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum başkanlığında yapılan toplantıda şu gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi 2020 yılı Ocak ayı olağan toplantısında görüşülen gündem maddeleri şöyle oldu:

“26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı binasında yer alan çok amaçlı Adnan Menderes salonu 2020 yılı günübirlik kiralama ücretinin tespitine ilişkin İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 10/12/2019 tarih ve 12353 sayılı teklif yazısının görüşülerek konunun karara bağlanması.

5302 sayılı Kanunun 15.maddesi uyarınca yeniden görüşülmek üzere İl Genel Meclisine iade edilen Reşadiye İlçesi Darıderesi Köyündeki su kaynağının tahsisine ilişkin İl Genel Meclisinin 06/12/2019 tarih ve 285 sayılı kararının, konunun Niksar İlçesi Mutluca Köyü Muhtarlığınca yargıya taşınması nedeniyle yeniden görüşülmesine ilişkin Tokat Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün 13/12/2019 tarih ve 13818 sayılı teklif yazısının görüşülerek konunun karara bağlanması.

İdaremiz norm kadrolarından Teknik Hizmetler, Genel İdare Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler sınıfında yer alan personellerin öğrenim durumları itibariyle bir üst dereceye terfi yapabilmeleri için kadro değişikliğine ilişkinPlan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İdaremizde 2020 yılında 1 Temizlik İşçisi pozisyonunda geçici işçi çalıştırılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İdaremiz emrinde 2019 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdam edilen 28 sözleşmeli personelin 2020 yılında da tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılmalarına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz Merkez Karşıyaka Merkez Camii bitişiğinde bulunan 462 ada ve 25 No.lu parselde kayıtlı 3.979,01 m2 yüzölçümlü taşınmazın İdaremiz hissesine tekabül eden 3.207,02 m2 lik kısmından 685,80 m2 lik kısmının Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  GİRİŞİMCİYE, SANAYİCİYE, ÜRETİCİYE TAM DESTEK

İlimiz sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İdaremize ait Almus İlçesi Ormandibi Köyünde 2 adet, Erbaa İlçesi Koçak Köyünde 2 adet, Turhal İlçesi Yenisu Köyünde 1 adet, Zile İlçesi Yıldıztepe Köyünde 1 adet olmak üzere toplam 6 adet taşınmazın satışa çıkarılması talebine ilişkin  Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz Merkez Çamlıbel Beldesi Çiftlik Mah. Köyiçi mevkiinde 939 No.lu parselde yer alan 496 m2 yüzölçümlü arsalı ev vasıflı taşınmazın kiraya verilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Kapanan Belediyelerden İdaremize devredilen 8 adet aracın servis dışı tutulabilmesi için hizmet dışı raporlarının düzenlenmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Reşadiye İlçesi Keçiköy Kalesinin Tokat turizmine kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılarak meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Turizm ve Gençlik Spor Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İl Genel Meclisinin Ekim ayında aldığı kararların sonuçlarının incelenerek meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkinMeclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz Merkez Yağmurlu Köyüne kapalı sistem sulama tesisinin yapım işinin 2020 yılı programına dahil edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Zile İlçesi Korucuk Köyü açık beton kanalların yapım işinin 2020 yılı programına dahil edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz ve İlçelerimizdeki Köylerde bulunan sağlık evlerinin durumuyla ilgili meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  BAŞKAN EROĞLU, "YERALTI ÇARŞISI TOKAT MERKEZE YAKIŞACAK"

2019 Yılı İçerisinde İlimiz Merkez ve İlçelerinde yaşanan doğal afetler ve yapılan çalışmalarla ilgili meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Doğal Afet ve Göç Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İl Özel İdaresine ait Rüzgar Enerji Santrallerinin araştırılıp meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İl Özel İdaresi ve D.S.İ. tarafından İlimiz Merkez ve İlçelerinde yapılan ve yapılmakta olan gölet ve barajların durumlarının araştırılarak meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Orman, Gölet ve Su Ürünleri Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri ve Gıda Tarım Hayvancılık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz Merkez ve İlçelerinde bulunan merkez ve köylerdeki mera ve hazineye ait yerlerde yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış olan imar barışı kapsamında bulunan ne kadar bina olduğu ve nerelerde bulunduğu, İl Özel İdaresi yönetim alanları içerisinde mera ve hazine arazileri üzerinde yapılmış olan yapıların tespiti ve envanterinin çıkartılarak meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme ve Proje Takip Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İl Özel İdaresi olarak ortak olduğumuz Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı projelerinin ne kadarının başarılı olduğu ve yapılan çalışmalar hakkında meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Kentsel Yenileme ve Proje Takip Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimiz Merkez ve İlçelerinde bulunan İnsan Hakları Kurullarının çalışmalarının araştırılıp meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Adalet, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İl Özel İdaresine ait ve ortağı olduğu şirketler ve iştirakler hakkında meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Şirketler ve İştirakler Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

İlimizdeki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun çalışmaları ile ilgili meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  ZAFER PARTİSİ LİDERİ ÖZDAĞ; AKBELEN’DEKİ KATLİAMIN SORUMLUSU OLAN LİMAK, AK PARTİ’NİN MEŞHUR BEŞİ BİR YERDEKİLERİNDEN BİRİSİDİR

İlimizde nüfus potansiyeli olmasına rağmen çağın şartlarına uygun kadın sığınma evlerinin yeterliliği konusunda meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Komşu İllerimizdeki yol çalışmalarının ve imalatlarının nasıl yapıldığına dair gerekli çalışmaların yapılarak meclisimizin bilgilendirilmesi talebine ilişkin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Pazar İlçesi Tepeçaylı Köyü sınırları içerisindeki Bahçeler mevkiinde hazineye ait su gözesinde bulunan suyun Tepeçaylı Köyü Aşağı mahallesine getirilmesi için Tepeçaylı Köyü Tüzel Kişiliğine tahsis talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Köy İşleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Niksar İlçesi İsmetpaşa Mah. tapunun 66 ada ve 22 No.lu parselinde kayıtlı mülkiyeti İdaremize ait mevcutta yurt binası olarak kullanılan taşınmazın, sosyal tesis alanı olarak kullanılmak amacıyla Niksar Belediyesine tahsisi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet