Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GİRİŞİMCİYE, SANAYİCİYE, ÜRETİCİYE TAM DESTEK

GİRİŞİMCİYE, SANAYİCİYE, ÜRETİCİYE TAM DESTEK

ABONE OL
28 Aralık 2019, 10:13:16

KOSGEB destekleri tanıtım toplantısında KOSGEB’in Tokat’ta 2020 yılında daha aktif hale geleceğini ve performansının 2-3 katına çıkacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Girişimciyi, üreticiyi, sanayicileri seviyoruz ve onlara tam destek vereceğiz.” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) girişimcilere sağladığı destekler Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda KOSGEB Tokat İl Müdürü Kenan Sert, 2010-2019 yılları arasında Tokat’ta KOSGEB’e kayıtlı bin 250 işletmenin KOSGEB’in girişimcilik destekleri ve diğer destek programlarından yararlandığını belirtti. Tokat’ın KOSGEB desteklerinden kredi faiz desteği faydalanmasında Türkiye sıralamasında 35. sırada yer aldığını belirten KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, KOSGEB’in 2019 yılında girişimciler ve KOBİ’ler için sağladığı, 2020 yılında ise sağlayacağı desteklerle ilgili bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, KOSGEB’in Tokat’ta girişimcilik eğitimi, mevcut sanayinin altyapısında üretim, finansman ve yeni teknolojilerin kazandırılması anlamında çok güzel işler yaptığını belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üretimi sevdiğini ve üretim yapanları desteklemekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, girişimciliğinin önemli ve kıymetli olduğunu söyledi.

KOSGEB’in Tokat’ta 2020 yılında daha aktif hale geleceğini ve performansının 2-3 katına çıkacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Alın teriyle yoğrulan girişimciliği önemsiyorum. Memleketin aş ve iş sorunun çözülmesinde, insanların iş kurmasında, rızıklarının temininde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler büyük işler yapıyor.  Devlet olarak bizlerin de görevi, girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak,  yardımcı olmak. Onları yüreklendirmek ve var olan engelleri kaldırmak.” diye konuştu.

DİKKAT!  Bursa Seçim Sonuçları 2023

Tokat’ın aş ve iş sorununa daha büyük katkı sağlanacağına dikkati çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Yapılan işlere destek vererek, daha ileriye götüreceğiz. Üniversiteyi, TSO’ları, girişimcileri, kalkınma ajanslarını ve diğer müdürlükleri işin içine alacağız. Yeter ki aşı, işi büyütelim, insanlarımıza iş verelim. Yeni sanayiler kurulsun, var olanlar kapasitelerini geliştirsin, hem de derinliğini arttırsınlar. Girişimcilere bizden tam destek. Girişimcilerin sanayicinin yararlanacağı işler yapmak lazım. Size destek vermek, işçilerimize destek vermek, milli gelire, milli ekonomiye, yerli üretime destek vermektir. Tokat’ı hak ettiği yere çekmemiz lazım. Kişi başına düşen milli gelirde,  gayri safi milli hasılada Tokat’ı yükseltmemiz lazım.  Küçük ve orta ölçekli sanayi gelişiyor ama bunu daha da arttırmamız lazım. Tokat potansiyel itibariyle daha ileriye götürülmesi, desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, girişimciyi üretimciyi ve sanayicileri sevdiğini ve onlara tam destek vereceğini ifade etti.

 

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert,  TKDK İl Müdürü Fevzi Çiçek, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle, TOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe, TSO Başkanı Ali Çelik, ilgili kurum temsilcileri ile girişimciler katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet