Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
HALK EĞİTİM MERKEZLERİ CANLANACAK

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ CANLANACAK

ABONE OL
23 Temmuz 2019, 09:26:11

Halk Eğitim Merkezlerinin yaşama değer kazandıran aktif merkezler haline getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda ilçe merkezlerinde ve köylerde ihtiyaçlara yönelik çeşitli kurslar açılacak

            Vali Dr. Ozan Balcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile yaptığı toplantıda Hayat Boyu Öğrenme Tokat Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezlerinde çeşitli kurslar açılmasını istedi.

            Makamında, il genelinde hizmet veren Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı, Halk Eğitim Merkezlerinin yaşama değer kazandıran aktif merkezler haline geleceğini belirterek,  ilçe merkezlerinde ve köylerde ihtiyaçlara yönelik çeşitli kurslar açılacağını söyledi.

            Özellikle kadınlara yönelik yemek yapmaktan bebek bakımına, konserve yapımından spor yapmaya, biçki-dikişten gezmeye, dini bilgilerden adab-ı muaşeret kurallarını öğrenmeye kadar, temel yaşamda kullanacakları, pratik bilgi ve beceri kazanacakları kurslar açmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, çocukların ve gençlerin de hayatlarına dokunacak çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

            Halk Eğitim Merkezlerinin rutin kurslarının yanında Hayat Boyu Öğrenme Tokat Projesi kapsamında açılacak kurslar için kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların ihtiyaç halinde kullanılacağını söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sonunda açılacak kurslardan geniş kapsamlı yıl sonu sergisi beklediğini belirtti.

            Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erarslan, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, ilçe halk eğitim merkezi müdürleri ile proje ekibi katıldı.

DİKKAT!  TURİZM GELİRİ GEÇEN YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE %7,1 ARTTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet