Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
En Detaylı iPhone 12 Pro İncelemesi

En Detaylı iPhone 12 Pro İncelemesi

ABONE OL
03 Mayıs 2024, 16:33:45

iPhone 12 Pro incelemesi, temel modele göre daha fazla merak ediliyor çünkü Pro modelini tercih etmek isteyen kullanıcıların sayısı daha fazla.

Sadece bu da etken değil. Bunun yanında yeni telefonun kamera yapısı da merak ediliyor. Temel modele göre yeni akıllı telefonların kamera sayısı daha fazla olduğu gibi bir de iPhone modellerinde ilk defa kullanılan LIDAR tarayıcılar da yine bu akıllı telefon modellerinde yer alan sistem olarak dikkat çekiyor.

Neyse nedenleri daha fazla uzatmayalım ve bir an önce yeni akıllı telefonların incelemesine geçiş yapalım. Bakalım iPhone 12 Pro bizlere neler getiriyor.

iPhone 12 Pro İncelemesi – Özellikleri ve Fiyatları

İncelemeyi yaparken her zaman olduğu gibi detaylara inerek, tasarımdan da söz ederek ilerleyeceğiz.

iPhone 12 Pro Tasarım İncelemesi

Yeni telefonların tasarımı bir kalıptan çıkmış gibi. Her sene olduğu gibi bu sene de sistem değişmiyor. Telefonların temel modelinde kullanılan tasarım, aynı şekilde devam ettiriliyor. Burada farklılık oluşturan nokta ise yeni akıllı telefonların malzemesi ve kamera kısmı.

Bir de şöyle bir şey var ki Pro modelinin renkleri daha oturaklı tonlardan seçilmiş. Öyle canlı kırmızı gibi renkler yerine biraz daha oturaklı renklerin seçildiğini görüyoruz.

 

Bu detayı da verdikten sonra tasarıma bakalım. Özlenen ve istenen kasa yapısı iPhone 12 Pro modelinde de kendisini gösteriyor. Telefon yuvarlar, kaygan kenarlardan kurtuluyor ve kenarlar net bir şekilde düzleştiriliyor.

Temel modelde de böyleydi ama temel modelde bir fark vardı o da telefonun çerçeve malzemesinin alüminyum olması. Bu modelde ise paslanmaz çelik malzeme kullanılıyor. Paslanmaz çelik kenarlar telefonun bir tık daha ağırlaşmasına neden oluyor ama aynı zamanda telefonun sağlamlığı da bir tık artmış oluyor.

Daha sağlam kenarlar düşmelere karşı da tam koruma sunuyor. Düşme testlerine ve sağlamlık testlerine öncesinde de yer vermiştik. Hem düşme testlerinde hem de diğer dayanıklılık testlerinde iPhone 12 Pro modelinin başarılı bir şekilde testlerden ayrıldığını gördük.

 

Paslanmaz çelik malzemesinin buradaki etkisi büyük gibi gözüküyor. Bunun dışında genel tasarıma baktığımızda ise yerleşimlerin aynı kaldığını anlayabiliyoruz. Telefonun arka kısmında kare kamera alanı temel modelde olduğu gibi devam ediyor. Fakat bu kez kamera alanında ek bir sensöre daha ev sahipliği yaptığı görülüyor.

3 adet ana kameranın dışında bir de LIDAR tarayıcısı var. LIDAR tarayıcısının yerinin simetrik olarak seçilmemiş olması da dikkat çekici. 3 kameranın yerleşimi zaten bildiğimiz bir yerleşim. Yan yatmış şekilde üçgen olarak bu kameraları görüyoruz.

Buna ek olarak gelen LIDAR sensörünün boyutu ise kameralara göre çok daha küçük. Üçüncü kameranın altına konumlandırılan tarayıcı neden buraya yerleştirilmiş bilemiyoruz ama Apple’ın bu tercihinin çok şık durmadığını da söylemek isterim.

Daha şık simetrik duran bir tasarım tercih edilebilirdi. Arka kısımda bu tasarım farkları ile zenginleştirilmiş olan akıllı telefonun ön kısımda ise birkaç nesildir devam eden tasarımı koruduğunu anlıyoruz. Birkaç nesildir iPhone akıllı telefonların çentikli tasarım kullanılmıştı. Aynı çentikli tasarım değişmeden devam ediyor.

 

Belki Apple burada farklı bir tercih yapabilirdi ama görünen o ki uzun süre daha çentikli ekran görmeye devam edeceğiz. iPhone 12 Pro incelemesi sırasında da söylemiş olalım iPhone 13 akıllı telefonlarında da yine çentikli ekran kullanılacağı iddia ediliyor.

Hatta söylemler iddiadan biraz daha öte. iPhone 13 modellerinin de şimdiden teknik çizimlerinin sızdırıldığını ve çentikli ekran tasarımının kullanılmaya devam ettiğini görüyoruz. Yani bu tasarım iPhone modelleri özdeşleşti ve bir süre daha böyle devam edecek gibi gözükmekte.

Genel dizilimden sonra geçelim renklere. Renkler dediğimiz gibi daha oturaklı olan renkler. Gümüş, Pasifik mavisi adı verilen özel bir mavi tonu, Grafik rengi ve Altın rengi olarak sınıflandırma yapılmış. Renkler birazcık daha mat tutulmuş ki paslanmaz çelik kenarlara tam uyum sağlansın.

 

iPhone 12 Pro Ölçüleri: 146.7 mm X 71.5 mm X 7.4 mm – Ağırlık: 187 gram

iPhone 12 Pro Max Ölçüleri: 160.8 mm X 78.1 mm X 7.4 mm – Ağırlık: 226 gram

Malzeme: Arka kısımda cam ve çerçeve kısmında da paslanmaz çelik kasa.

iPhone 12 Pro Tasarım Artıları

  • Düz kenarlar hem şık hem sağlam. Tek elle kullanım daha kolay. Özellikle Max modelinin boyutunun biraz daha büyük olmasına karşın tek elle kullanım biraz daha rahat bir seviyede.
  • Renkler bu modele tam oturmuş
  • Paslanmaz çelik kenarlar çok iyi duruyor.

İlginizi Çekebilir: iPhone 12 İncelemesi – Tüm Detaylarıyla

iPhone 12 Pro Tasarım Eksileri

  • Paslanmaz çelik kenarların görüntüsü çok iyi ama bu kısımlarda zamanla boya soyulması sorunları olabileceği iddia ediliyor. Hatta bunun için iPhone 12 sorunları yazımızda paylaşmış olduğumuz görseller var. Çin’de Apple Store üzerinde sergilendiği söylenen bazı telefonlarda fazla ellemeye bağlı olarak kenar kısımlarda soyulmalar meydana gelmiş. Bu bir sıkıntıya neden olabilir.
  • Paslanmaz çelik bir kasanın kullanılması, biraz daha ağırlığı arttırmış durumda. Kimi kullanıcılar tarafından ağırlık sorun edilebiliyor. Çok hissetmiyorsunuz ama sonuçta diğer modellerden daha ağır bir telefon.
  • Kamera kısmında daha iyi bir tasarım olabilirdi. iPhone 11 serisi tanıtıldığı zaman zaten bu kamera tasarımı eleştirilen bir tasarım olmuştu ama Apple değişikliklere gitmeme kararı almış.

iPhone 12 Pro Ekran İncelemesi

Ekranda bir ayrım yapmamız lazım gelecek. Telefonların iki modeli var. Bunlardan birisi Pro model iken bir diğeri ise Pro Max model. Geçen senelerde olduğu gibi aynı yapı devam ediyor. iPhone 12 Pro incelememizde iki telefonun ekranına ayrı bakacağız.

DİKKAT!  Font bulma siteleri - Ücretsiz Yazı Tipi Bulma Siteleri

Ana Pro modelinden başlayalım. Telefonda iPhone 12 temel modelinde olduğu gibi 6.1 inç ekran boyutu var. Super Retina XDR ekran, her zaman olduğu gibi üst düzey görüntü kalitesi için tasarlanmış. Telefonun ekran kısmında yer olan OLED panelin avantajları kullanılmış ama ekstra olarak Apple’ın teknolojileriyle de güçlendirmeler yapılmış.

 

Ekran kısmında sunulan çözünürlük değeri 1170 X 2532 piksel olarak açıklandı. Bu değer piksel yoğunluğunu sabit tutmayı başardı. 460 PPi piksel yoğunluğu temel modelde olduğu gibi iPhone 12 Pro modelinde de yer alıyor.

Kötü kısım ise yenileme hızı. Yenileme hızı yine 60 Hz olarak kalmış. Temel modelde bunu anladık ama Pro serisi akıllı telefonlarda en azından 90 Hz ya da 120 Hz yenileme hızı olabilirdi. Büyük bir eksiklik olarak bu kısmı yazıyoruz.

Parlaklık değeri konusunda ise 800 nitlik bir parlaklık değeri belirlenmiş ama bu standart değer. Maksimum olarak parlaklık değeri 1200 nit seviyesine kadar çıkabiliyor. Burada da önemli değişimler var. Eski nesle göre ekran daha iyi.

 

Kontrast oranı da 2.000.000:1 olarak güncellenmiş. 1.000.000:1 seviyesinden bu seviyeye kadar çıkılmış. 2 kat yükselme var.

Ekran Teknolojileri

  • Dolby Vision desteği
  • HLG desteği
  • HDR10, HDR desteği
  • True Tone Ekran desteği
  • DCI-P3 desteği
  • Seramik kalkan koruması

Seramik Kalkan Koruması Ne Seviyede Koruma Sunuyor?

Temel modelin incelemesinde iPhone 12 akıllı telefonlarında yer alan seramik kalkan özelliğini anlatmıştık. Bu modelde de bir özet geçelim. Seramik kalkan, Apple’ın seramik kristaller üzerinde özelleştirme yaparak ekranların güvenliğini arttırdığı özel bir koruma teknolojisi.

Telefonun ekran korumasını 4 katına kadar arttıran teknoloji, akıllı telefonlar için bir dönüm noktası olarak görülüyor çünkü bu teknolojiyi daha önce deneyen bir firma olmadı.

 

iPhone 12 Pro Max Ekran Özellikleri

Şu an için en geniş ekranlı iPhone modeli unvanını eline alan Pro Max modeline geçiş yapalım. Pro Max modelinde 6.7 inçlik bir panel bulunuyor. Yine Super Retina XDR teknolojisinde olan OLED ekranın boyutu yükseldiği gibi çözünürlük değerinin de yükselmesi sağlanıyor. Çözünürlük değeri 1284 X 2778 piksel olarak güncelleniyor.

Bunun da bir nedeni var. Tahmin edersiniz piksel yoğunluğu artırılmak isteniyor. 458 PPi piksel yoğunluk değeri var ve bu değerle beraber telefon en iyi iPhone ekranına sahip olan model olarak lanse ediliyor.

Yenileme hızı için ufak bir umudunuz olabilir. Ama olmasın. Pro Max modelinde de yine 60 Hz yenileme hızı sabit olarak devam ediyor. Apple bu konuda işleri değiştirmemekte kararlı gibi gözükmekte.

Bunun dışında parlak değerleri ve kontrast oranları da yine Pro modelinde nasılsa aynen öyle devam ediyor. Bu kısımlarda da değişiklik yapılmamış. Yani şöyle düşünün sadece ekranın boyutu büyütülmüş. Buna bağlı olarak ekranın piksel yoğunluk değeri artırılmış durumda ve yine buna bağlı olarak da çözünürlük değerinin de artırıldığını görmekteyiz.

 

iPhone 12 Pro Ekran Artıları

  • 800 nit standart maksimum 1200 nit parlaklık değeri
  • HDR, HDR10, Dolby Vision, True Tone teknolojileri
  • Super Retina XDR ekranın elde etmiş olduğu başarı.
  • Seramik kalkan ile maksimum koruma sunulması.

iPhone 12 Pro Ekran Eksileri

  • Yenileme hızı, yenileme hızı ve yine yenileme hızı…. Telefonda 60 Hz yenileme hızı var. Yeni neden böyle bir tercih yapıldı bilemiyorum. Tüm modellerde aynı tercih yapılmış. Temek model için de aynı Max modeli için de aynı.
  • Başka eksik ya da kötü yan göremedim.

Ekran Notu: Henüz Türkiye için testler ortaya çıkmış değil ama buraya bir not bırakalım. Pro Max modelinin ekranı genel değerlendirmeler sonrasında en iyi ekran ödülünü alabilir. Daha önce iPhone Xs modelleri en iyi akıllı telefon ekranına sahip telefon olarak seçilmişti.

iPhone 12 Pro Donanım Özellikleri İncelemesi

Apple sayfasına girdiğiniz zaman bir slogan ile karşı karşıya kalıyorsunuz. “En yakın rakibi, kardeşi” şeklinde bir mesajla karşı karşıya kalıyorsunuz. Aslında bu mesaj her şeyi özetleyen mesaj. iPhone 12 incelemesi sırasında da söyledik iPhone 12 Pro incelemesi için de söyleyeceğiz ki yeni akıllı telefonların tümünde A14 işlemci kullanılıyor.

Yani anlayacağınız Apple performans konusunda kendisinin rakibi olmuş durumda. Tekrar işlemcilerin özelliklerini anlatmayalım ama işlemcilerin teknik özelliklerini ele alalım. 11.8 milyar transistör bulunan 5 nm üretim sürecinin ürünlerinden biri olan A14 Bionic işlemcisi, 6 çekirdekli bir dev.

 

İşlemci eski modellerle karşılaştırıldığı zaman %40 oranında daha fazla transistör içeriyor ve bu sayede de verimlilik maksimum seviyede artış gösteriyor. Bir yandan işlemcilerin performansı artarken diğer taraftan da güç tasarrufu sağlanmış oluyor. İki taraflı kazanç olayı elde edilmiş oluyor ki bu da bir akıllı telefon için gayet iyi bir başarı.

Yeni işlemcinin en büyük yeniliklerinin başında yeni bir yapay zeka bölümü geliyor. %80 oranında daha hızlı çalışan yeni yapay zeka bölümünün, 16 çekirdekli yapısı saniye başına 11 trilyon işlem yapılmasını sağlıyor ki bu da çok iyi değerlerden bir tanesi.

16 çekirdekli yeni yapay zeka bölümüyle beraber telefonun %70’e kadar daha hızlı yapay zeka öğrenmesi yapabildiğini de bir not olarak ekleyelim. Bunun bize ne artısı olacak. Görüntü işleme konusunda maksimum destek sunulacak ve bu sayede Dolby Vision formatının desteği sunulmuş olacak. iPhone 12 Pro incelemesi için çok dikkat çekmiyor olabilir ama A14 işlemci gerçek anlamda başarılı.

DİKKAT!  Resimlerinizi Kim Çalıyor? - Suçluyu Bul

 

Telefonun RAM kısmında ise değişiklik yapılmış durumda. Sonunda iPhone akıllı telefonlarda da yüksek sayılabilecek olan bir RAM kullanılmış durumda. Apple tarafından resmi olarak açıklanmamış olsa da akıllı telefonun RAM miktarı 6 GB olarak tespit edildi.

Daha önce telefonlarda 4 GB RAM kullanılmıştı. Şimdi ise temel modelde 4 GB RAM kullanıldı ve üst segment olarak gösterilen Pro modelinde 6 GB RAM kullanıldı. Yeni RAM miktarının performansa doğrudan olumlu etki edeceğini düşünüyoruz. İlk performans testlerinde de sonuçlar gayet başarılı olarak listelere yansımış durumda.

RAM dışında depolama alanı ise sabit tutulmuş. 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere 3 farklı depolama alanı var. iPhone 13 ile depolama alanı 1 TB seviyesine çıkacak bunu da belirtelim.

iPhone 12 Pro Pil Durumu Nasıl?

Yeni akıllı telefonda pil kapasitesi yine memnun edici seviyede değil. Tamam parçalama testlerinde gördüğümüz kadarıyla kapasite kısmında bazı bölümlerde artış var ama istenen seviyede değil. iPhone 12 Pro Max modelinde 3687 mAh değerinde pil kullanılıyor.

iPhone 12 Pro modelinde ise 2815 mAh değerinde bir pil kullanılıyor. Bir telefon 6.1 inç bir telefon ise 6.7 inç. Bu boyuttaki akıllı telefonların pil kapasitesinin biraz daha yüksek olmasını bekleriz. Fakat yeni iPhone modeli için bu geçerli değil. Yine de söyleme göre Apple’ın pil dayanma süresi yeni telefonlarda da başarılı.

  • 17 saat video oynatma süresi
  • 65 saat müzik oynatma süresi

sunuluyor. Telefon hızlı şarj konusunda ise 20W’a kadar hızlı şarj destekliyor. Kablosuz kısmında da 15W değerine kadar hızlı şarjı destekleyen akıllı telefonlar, özel kablosuz şarj teknolojisi olan MagSafe sistemini de desteklemesiyle öne çıkacak. iPhone 12 Pro incelemesi için pile ayırdığımız kısım bu kadar olsun ve asıl meseleye geçelim. O da telefonların kamerası.

 

iPhone 12 Pro Kamera İncelemesi

iPhone 12 temel modellerinden Pro modellerini ayıran temel fark telefonların kamerası. Hem Pro modelinde hem de Pro Max modelinde çift kamera yerine 3 arka kamera kullanılmış. Kamerada yapılan değişiklik, çekim kalitesini doğrudan etkiliyor çünkü bir de LIDAR tarayıcı var.

Önce temel kamera özellikleri konusunda bilgi verelim. Sonra ekstra kamera modları ve artıları konusunda bir bir incelemelere devam edelim.

  • Telefonda ana kamera 12 MP değerinde f/1.6 diyafram açıklığında 26 mm odak uzaklığına sahip olan bir kamera. 4K 60 Fps çekim yapabilen bu kamera işin temelini üstleniyor.
  • İkinci kamera ise yine 12 MP değerinde telefoto kamerası. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olan bu kamera f/2.0 diyafram açıklık değerine sahip. 6 element lensli 52 mm kameranın 2x optik zoom özelliği de bulunuyor.
  • Üçüncü kamera ise 12 MP değerinde f/2.4 diyafram açıklık değerinde ekstra geniş açılı kamera. 120 derece görüş açısına sahip olan kamera, 5 element lensli.
  • Ek olarak LIDAR tarayıcı bulunmakta.
  • Ön kamera kısmında ise 12 MP değerinde f/2.2 diyafram açıklığında 4K çekim yapan bir kamera var. Yine bu kamerada da gece çekim modu ve Portre modu gibi artılar geliyor.

 

iPhone 12 Pro Max Kamera İncelemesi

Max modellerinde daha geniş bir alan kullanıldığı için kamera yetenekleri de artmış durumda. Daha büyük sensörlerle çekim kalitesi de maksimum seviyeye taşınıyor. Hem gece modu için hem de nesne algılama için çok daha iyi bir kamera sistemi.

  • 12 MP f/1.6 diyafram açıklık değerinde 26 mm odak uzaklığı olan 4K 60 Fps çekim yapabilen ana kamera. Dolby Vision kayıt imkanı
  • 12 MP f/2.2 diyafram açıklığında telefoto lens. OIS destekli 65 mm 6 elementli lens kullanılan telefoto kamera 2.5x optik zoom özellikli.
  • 12 MP değerinde ekstra geniş açılı f/2.4 diyafram açıklığında ekstra geniş açılı kamera.
  • LIDAR tarayıcı
  • 12 MP değerinde f/2. Diyafram açıklığında 4K çekim yapabilen ön kamera.

 

LIDAR Tarayıcı Ne İşe Yarıyor?

iPhone 12 Pro akıllı telefonlarının kamerasında en önemli artı LIDAR tarayıcı oldu. Daha doğrusu en önemli farklılık dememiz gerekiyor. Telefonların arka kısmında yer alan LIDAR, yetenekleri açısından da dikkat çekici. Peki bu sistem neye yarıyor?

LIDAR tarayıcı, çevreye bazı ışık demetleri gönderiyor. Kullanıcıların göremeyecekleri bu ışık demetleri nesnelerden geri yansıyor ve tarayıcı bu geri yansıma süresinin belirlenmesini sağlıyor. Bu şekilde de derinlik en doğru şekilde ölçülmüş oluyor. Standart derinlik sensörlerine göre çok çok daha iyi bir teknolojiden söz ediyoruz.

Elde edilen bu derinlik verileri ise iOS 14 derinlik yazılımları ile değerlendiriliyor ve derinlik haritasının oluşturulması sağlanıyor. Ayrıca LIDAR tarayıcı sürekli olarak ortamı ölçüyor ve derinlik haritasının da durmadan iyileştirilmesini sağlıyor. Özellikle AR teknolojisi için bu sistem muhteşem bir artı kazandırıyor ve gerçekçiliği maksimum düzeye çıkarıyor.

 

Peki, bu sistemin bize sağlayacağı artılar neler olacak? Yani tamam kağıt üzerinde olayı anladık ama biz en detaylı iPhone 12 Pro incelemesinden söz ediyoruz. O zaman sistemin bize sağlayacağı artılardan da tam olarak bahsedelim.

Ortam Geometrisi: LIDAR ile bir odada yer alan tüm yüzeyler detaylı bir şekilde ölçülüyor. Bulunduğunuz mekan tam olarak algılandığı için AR içeriklerini eklemek çok daha kolay oluyor ve eklenen içerikler tam olarak gerçekçi bir şekilde sunuluyor.

DİKKAT!  Dosyaları Hızlı İndirmenin En Kolay Yolu: BitTorrent

Gelişmiş Gizleme Özelliği: Derinlik haritaları sayesinde hangi nesneler diğerlerinin önünde yer alıyor bu bile algılanabiliyor. AR nesneleri tam olarak engellere ve nesnelere karşı canlı gibi davranış gösterebiliyor.

Karanlıkta Çekim Artısı: LIDAR tarayıcı sayesinde iPhone 12 Pro ile gece çekimleri yaparken, ekstra ekstra artılara sahip oluyorsunuz. Loş ışık altında yapılan değerlendirmelere göre LIDAR sayesinde 6 kata kadar daha hızlı netleme yapılıyor. Bu da gece çekimlerinin kalitesini bir hayli arttırıyor. Tabii ki bunda Neural Engine bölümünün de artısı oldukça dikkat çekici seviyede.

 

iPhone 12 Pro ile Gece Modu

Pro serisi akıllı telefonlarda gece modu hem geniş açılı kamerada hem de ultra geniş açılı kamera da yer alıyor. LIDAR sayesinde gece modunda portre çekmenin bile mümkün olduğunu söyleyen Apple, %27 oranında daha fazla ışık yakalayan kameralarla gece çekimini üst seviyeye taşıyor. 7 bileşenli geniş lens burada çok etkili bir yardımcı.

iPhone 12 Pro Max Kameralarının Sensörleri Daha Büyük

Pro Max modelinde bu kez önemli bir fark var. Bu kez Max modelinde yer alan sensörler %47 oranında daha büyük tutulmuş durumda. Bu da geniş kameraların yakalayabileceği ışık miktarının bir hayli artmasını sağlıyor. Bu da loş ışıkta %87 seviyesine kadar daha iyi fotoğraf kalitesi sunulmasını sağlıyor.

Bunun dışında yeni modelde DSLR özelliği olan sensör bazlı stabilizasyon sistemi de var. Bu da hareket halinde yapılan çekimleri stabil bir şekilde görüntülemek için kullanılıyor ki çok başarılı ve bir akıllı telefonda az görülen teknolojilerden.

 

iPhone 12 Pro Gece Modu Portreleri

Gece modu çok geliştirilmiş. iPhone 12 Pro incelemesi için baş nokta kameralar ve kameralar için de baş nokta gece modu. Hem LIDAR tarayıcı etkisi hem de gece modu için geniş lensler çekim kalitesini bir hayli arttırıyor ve ışığı her şekilde yakalamanızı sağlıyor.

iPhone 12 Pro Deep Fusion Özelliği

Yine temel modellerde de gördüğümüz Deep Fusion özelliği Pro modellerinde de var. Bu sistem sayesinde siz fotoğrafı çektiğiniz zaman telefon, farklı pozlamalarda olan birden fazla basamaklı kareleri de çekiyor.

HDR görüntülerde bu kareler bir araya toplanıyor ve sonuçta en iyi, en doğru görsel elde ediliyor. Bu sayede gölde ve ışık detaylarını da daha iyi anlayabiliyorsunuz. Bu standart HDR sistemi. Deep Fusion ile iPhone modellerinde işler değişiyor.

iPhone 12 Pro Deep Fusion sisteminde çekilen bu birden çok pozlamaların her pikseli A14 işlemcinin içerisinde yer alan yapay zeka bölümüne gönderiliyor ve buradan geçiliyor.

Neural Engine yani yapay zeka bölümü, pozlamalar içerisinde yer alan en iyi renkleri, en iyi ışıkları ve netliği seçerek, kusursuz görseller elde edilmesini sağlıyor. İşlemcinin içerisinde yer alan yapay zeka bölümünün burada artısı çok çok önemli.

Ayrıca A14 Bionic işlemcilerinin yapay zeka bölümü eski işlemcilere göre %80 daha hızlı çalışıyor ve bu da görüntülerin daha hızlı hazırlanmasına olanak veriyor. Yani tek kelime ile bir baş yapıt elde etmiş oluyoruz ki zaten bu da kamera özelliklerinde aranan bir durum.

 

iPhone 12 Pro Akıllı HDR 3 Teknolojisi

Aslında bu özelliği temel model için yaptığımız inceleme sırasında da anlatmıştık. Bu özellik sayesinde gölgeler ve ışık alanları da en iyi şekilde ayarlanıyor. Ayarlama sonucunda en iyi kalite elde ediliyor ve buna göre düzenleme yapılıyor. Beyaz dengesi ve ışık dengesinin otomatik ayarlanması önemli artılardan.

iPhone 12 Pro ile Dolby Vision Kayıt

Temel modelde anlattığımız özelliklerden bir diğeri de Dolby Vision özelliği. Sinema kalitesinde bir format olan Dolby Vision formatını destekleyen akıllı telefonlar 60 kat kadar daha fazla renk sunulmasını sağlamakta. 10 bit HDR kayıt yapılmasını sağlayan teknoloji, Daha önce hiçbir akıllı telefon modelinde kullanılmamış olan benzersiz bir teknoloji.

 

Ön Kamerada Gece Modu

Ön kameranın diğer kameralardan hiç bir farkı yok. Arka kamera ne kadar başarılı ise ön kamerada o kadar başarılı. Artık ön kamera için de bir gece modu var ve çok iyi portre modu çekimleri yapabiliyorsunuz.

iPhone 12 Pro Kutu İçeriği

Telefonların kutu içeriğinde yine kötü sürprizler var. Yeni akıllı telefonların kutusunun içerisinde sadece kablo çıkıyor. Diğer modellerde olduğu gibi bir telefon ve bir kablo. Başka hiçbir şey yok. Şarj aleti ya da Apple kulaklık beklemeyin.

Diğer Özellikler

  • 5G desteği
  • Wi-Fi 6
  • Bluetooth 5.0
  • 20W hızlı şarj desteği
  • 15W kablosuz şarj desteği

 

iPhone 12 Pro ve Pro Max Fiyatları

Yeni akıllı telefonların fiyatları yurt dışı için değerlendirildiği zaman çok yüksek değil. Yani diğer modellere göre çok büyük bir değişiklik yok.

  • 128 GB depolama alanı 999 dolar
  • 256 GB depolama alanı 1099 dolar
  • 512 GB depolama alanı 1299 dolar

iPhone 12 Pro Max fiyatları

  • 128 GB depolama alanı 1099 dolar
  • 256 GB depolama alanı 1199 dolar
  • 512 GB depolama alanı 1399 dolar

Telefonların ne zaman satışa çıkacağı konusunda bilgi yok. iPhone 12 Pro Türkiye fiyatı da belli değil.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet