Dolar 32,2620 0.01%
Euro 34,6940 -0.07%
Gram Altın 2.403,43 0,13%
Çeyrek Altın 3.998,00 -0,30%
Yarım Altın 7.996,00 -0,30%
Tam Altın 15.898,77 -0,17%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Resimlerinizi Kim Çalıyor? – Suçluyu Bul

Resimlerinizi Kim Çalıyor? – Suçluyu Bul

ABONE OL
19 Temmuz 2023, 12:02:22

Resimlerinizi Kim Çalıyor? – Suçluyu Bul

Görüntüler, mevcut dijital dünyada paha biçilemez bir varlık haline geldi. Bir markanın veya şirketin ürün ve hizmetlerinin pazarlanmasında adeta metinsel içeriklerin yerini almıştır. Olabileceği için oldubir kavramı daha iyi açıklamak, böylece izleyicinin aklını çelmek. Dolayısıyla uzun ve detaylı yazılar yazmak yerine mesajınızı tek bir görselde iletebilirsiniz çünkü bir görsel binlerce kelimeden başka bir şey değildir.

Bu nedenle, her marka veya şirket, hedef kitlenin tanınmasını sağlamak için hedef kitlesini ele geçirmek için dikkat çekici ve büyüleyici görüntüler yaratmaya çalışır.

Ancak maalesefbazı unsurlar çabalar trafik çekmek için web sitelerinde veya sosyal medya sayfalarında kullanmak üzere diğer görüntüleri çalmak. Böylece,almalısın resimlerinize özen gösterinen üst düzeye çıkarmak senin çabaların. Aksi takdirde, diğer taraflar yalnızca size ait olması gereken ayrıcalıkları ele geçirebilir.

Bu nedenle, bu blog gönderisi, görüntülerinizi çalan suçluları nasıl tespit edebileceğiniz ve bunlara karşı hangi önlemleri alabileceğiniz konusunda size rehberlik edecek. Ancak ondan önce, görüntülerin başkaları tarafından çalınabileceği ve kullanılabileceği farklı yolları vurgulayacağız.

Görüntü Hırsızlığının Farklı Olasılıkları

Başka bir kişinin fotoğraflarının izinleri veya gerekli atıfları olmadan kullanılması, yayılması veya çoğaltılması, görüntü hırsızlığı olarak bilinir. Fotoğrafların hızlı bir şekilde görüntülenebildiği, indirilebildiği ve paylaşılabildiği mevcut dijital çağda, bu tipik bir sorundur. Görüntü hırsızlığı, her birinin sonuçları ve etkileri olan çeşitli biçimlerde gelir.

Yetkisiz kullanım

Bu, bir kişinin telif hakkı sahibinden izin almadan bir resmi kullanması durumunda ortaya çıkar. Görüntüyü çevrimiçi yayınlamayı, tanıtım malzemelerinde kullanmayı veya başka bir esere kaynak göstermeden uygulamayı içerir.

Görüntü İntihal

İntihal, başka bir kişinin fikirlerini alıp kendisininmiş gibi dağıtmaktır. Bu, akademik makaleler, iş sunumları veya fotoğraf içeren sosyal medya gönderileri gibi çeşitli ortamlarda ortaya çıkabilir.

DİKKAT!  Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı

Bir Görüntünün Filigranını Kaldırma

Fotoğrafçılar ve sanatçılar çalışmalarını korumak için sıklıkla filigran kullanırlar. Birisi bu filigranları kaynak göstermeden kullanmak için bu filigranları kaldırdığında veya değiştirdiğinde bu, görüntü hırsızlığı olarak kabul edilir.

Ardından, fikri mülkiyetinizi ihlal eden birini nasıl bulabileceğinizi size anlatacağız.

Görüntü Hırsızı Bulmanın En İyi Yöntemi

Görüntü hırsızlığı, sizi sıkı çalışmanızın ödülünden mahrum bıraktığı için herkes için muazzam bir baş ağrısıdır. Ancak günümüzde bu sahtekârlıkla mücadele etmenize yardımcı olabilecek bir tesis var. Evet, doğru duydunuz çünkü yapabilirsinizhızlıca ters görsel arama yardımıyla bir görüntü hırsızını belirleyin.

Tersine çevirme resim arama, web üzerindeki binlerce web sitesinden ve farklı sosyal medya platformlarından bir görseli karşıya yüklemenize ve görsel olarak aynı sayısız sonucu saniyeler içinde almanıza izin veren bir tesistir. Birinin resimlerinizi çaldığını hissederseniz, dosyalarınızı bir görsel arama benzer sonuçları almak için motor. Yüklenen ekrandan sonra kaç adet olduğunu belirleyebilirsiniz.kötüye kullanılan sürümler ve resimlerinizin bulunduğu yerler. Sonuç olarak, varlıklarınızı güvence altına almak için daha fazla önlem alabilirsiniz.

Ters resimli arama ile ilgili en iyi şey, farklı arama motorlarında çalıştırabilmenizdir. Böylece, görüntülerinizin çalınma olasılığını kontrol etmek için hemen hemen tüm platformların veritabanını inceleyebilirsiniz.

Bununla, her arama motorunda ayrı ayrı yürütebilir veya tek seferde birden çok arama motorunda gerçekleştirmek için bir resim arama yardımcı programı kullanabilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf edebilir ve prova sonuçlarına hızlıca ulaşabilirsiniz.

Suçluları bulduktan sonra, resimlerinizin çalınmasını durdurmak için yapabileceğiniz işlemlerden bazıları şunlardır.

Görüntü Hırsızlığını Durdurmanın Yolları

Resimlerinizi çalmaktan kaçınmak en iyisidir çünkü onlar sizin varlığınızdır. Bunun nedeni, dijital dünyada, görsellerinizin viral olma ve sizi bir gecede sansasyon haline getirme şansının yüksek olmasıdır.

DİKKAT!  iPhone eski sürüme dönme

Bu nedenle, olağanüstü ve beklenmedik bir şey olursa, resimlerinizi tüm avantajlardan kendiniz korumaktan korumalısınız.

Aşağıda, görüntü hırsızlığınızı durdurmak için uygulayabileceğiniz aşamalı adımlar yer almaktadır.

Suçlulardan Fotoğraflarınızı Kaldırmalarını İsteyin

Resimlerinizi izniniz olmadan kullanan suçluları bulduğunuzda, onlarla iletişime geçmelisiniz.kaldırmak fotoğraflarınız profillerinden. Bunu yapmak için, bu tür kişilerin Hakkında bölümüne gidebilir ve iletişim bilgilerini veya e-posta adreslerini kopyalayabilirsiniz.

Bunu takiben, kullandıkları malzemenin telif hakkının size ait olduğunu kanıtlarla ayrıntılı olarak anlatmalısınız. Sonuç olarak, görsellerinizi kaldıracaklar.

Ancak, yanıt vermezlerse veya istenen dosyaları kaldırmayı kabul etmezlerse, bir sonraki eylem planına geçebilirsiniz.

 Bir Telif Hakkı Şikayeti Kaydedin

Fikri mülkiyetinizi ihlal edenlerden bir yanıt alamadığınızda, ilgili platforma onlar hakkında bir telif hakkı şikayetinde bulunmalısınız. Bunu yaptığınızda ilgili mecra resmi bir uyarı ile suçlulardan fotoğrafları kaldırmalarını isteyecektir. Sonuç olarak hemen görsellerinizi kaldırırlar.

Ancak bunu yapmazlarsa, platform onlara karşı ciddi önlemler alacaktır ve bu bazen suçluları yasaklamayı da içerebilir.

Platformu Bildir

Ne yazık ki bazen telif hakkı şikayetinde bulunduğunuzda ilgili mecradan herhangi bir yanıt alamayabilirsiniz. Bu durumda, platformu telif hakkı ihlali nedeniyle bildirmelisiniz.

Ayrıca arkadaşlarınızdan ve ailenizden suçluların profillerini bildirmelerini istemelisiniz.

Bu nedenle rapor istekleri belirli bir sayıya yükseldiğinde profiller çalıştığı ortam tarafından otomatik olarak engellenecektir.

Yasal İşlemler Yapın

Telif hakkı ihlaline karşı alabileceğiniz bir başka eylem yolu da yasal işlemdir. Bazı ünlü platformlar resimlerinizi izinsiz kullanıyorsa bu yararlı olabilir. Böyle bir senaryoda, onları yasal olarak dava edeceksiniz. Bu, onları resimlerinizi kaldırmaya zorlar ve sorumsuzlukları nedeniyle kaybınız için bir miktar mali ödül de alabilirsiniz.

Son Sözler

Görüntüler, dijital dünyada bir bireyin veya markanın kimliğini oluşturmak için sağlam bir potansiyel taşır. Bu nedenle, görüntülerinizi kimsenin kötüye kullanmadığını sürekli kontrol ederek korumalısınız. Bunu yaptığınızda, dijital varlıklarınızın tüm yasal ve ticari haklarını koruduğunuzu; aksi takdirde insanlar eylemleriyle size zarar verebilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet