Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“DERSİMİZ İNSANLIK”

“DERSİMİZ İNSANLIK”

ABONE OL
09 Şubat 2018, 07:30:59

 

Tokat Özel Ayışığı Ortaokul İdaresi ve veli işbirliğinde hayata geçirilen ‘Dersimiz İnsanlık’ projesi kapsamında Tokat Huzurevinde yaşayan Yakup Koçyiğit (97), Selahattin Kurt (66)  ve Duran Dirican (65) öğrencilerle bir araya geldi.

            Öğrenciler de sosyal bilinci güçlendirmek için yapılan etkinlikte çekirdek ailede büyüyen, büyükbaba nasihatlerinden uzak kalan çocuklara okul sıralarında nasihatler verildi. Yeni öğretmenlerin anlattığı anılar, tecrübeler ve nasihatleri öğrenciler can kulağı ile dinledi. Öğrenciler ayrıca merak ettikleri soruları da sorma imkanı buldu.

            Okul idaresini yaptığı etkinliklerin dışında okul idaresi ve veli işbirliğinde de etkinlikler düzenlendiğini belirten proje koordinatörü Fatma Esin Tuna, “Ortaokul öğrencileri ergenliğe yeni adım atan, ne çocuk kalabilen ne de genç olabilen kimlik arayışını sürdüren bir dönem. Hayatlarında ki bu geçiş dönemi dolayısıyla , ders başarıları düşebilen, hayata toz pembe bakarken hayatın gerçeklerinin göz ardı edildiği bir dönem. Bu dönemde çocuklarımızın yanında olmak onları anlayarak yönlendirerek, destek vermemiz ve insani değerler kazanmasına yardımcı olmamız gerekiyor. Yaşlılara, küçüklere, dezavantajlı bütün fertlere saygı ve sevgiyle yaklaşmaları, hayvanları, doğayı korumaları ve yaşatmalarının da vazifeleri olduğunu bilmesi gerekiyor” dedi.

            Okul Müdürü Ramazan Maviş, öğrenciler de sosyal bilinci güçlendirme, yaşlılara ve çevrelerinde ki insanlara saygı duymasını sağlama, öğrencilerde farkındalık oluşturma adına böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Huzurevinde kalan Yakup Koçyiğit, Selahattin Kurt ve Duran Dirican’ı öğretmen olarak okullarında misafir ettiklerini belirterek, Huzurevi sakinlerinin öğrencilerle fikir alışverişinde bulunmalarını istediklerini söyledi.

            İlk defa öğretmen olmanın mutluluğunu yaşayan 97 yaşında ki Yakup Koçyiğit, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yakup dede yaşlıların gençlerden saygı beklediğini söyledi. Öğretmen olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Yakup dede, öğrencilere çok çalışmalarını tavsiye ederek“Bizim zamanımızda mektep yoktu. Okumadık biz.  Okumam yazmam yok. Allah öğrencilere hayırlı kısmetler versin” dedi.

DİKKAT!  Büyükçekmece'ye Yeni Bir Proje Geliyor

            Program sonunda Huzurevi sakinleri öğrencileri Huzurevine davet etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet