Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Android ile iOS Cihazlardaki RAM Miktarı Ortalamaları Açıklandı

Android ile iOS Cihazlardaki RAM Miktarı Ortalamaları Açıklandı

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 03:47:52

iOS akıllı telefon modellerini yani iPhone modellerini eleştiren kullanıcılar, genelde düşük RAM kapasitesinden söz ediyor. Android akıllı telefonlarda 12-16 GB seviyesine kadar RAM kullanılırken, iOS cihazlarda ise 4-6 GB seviyelerinde RAM kullanıldığı biliniyor.

Tabii ki bu telefonun optimizesiyle alakalı bir durum. Her ne kadar Apple, iPhone akıllı telefonlarında daha az RAM kullanıyor olsa da performans konusunda çoğu modelden önde. İşte yıllardır tartışılan bu konu hakkında yeni bir veri daha paylaşıldı.

Aslında durumun sanıldığından biraz daha farklı olduğunu gördük. Counter Point Research tarafından paylaşılan yeni bir grafik, Android akıllı telefonlarla iOS akıllı telefonlar arasında ne kadar RAM farkı olduğunu göstermekte.

iOS Cihazlar, Android Ortalamasını Yakalamış

Paylaşılan grafik 2019 ile 2020 yıllarını işaret ediyor. Piyasada yer alan cihazlara göre bir RAM miktarı ortalaması alınıyor ve sonuçta Android için ayrı iOS için ayrı bir oran çıkarılıyor.

2019 yılına baktığımız zaman bu listede Android akıllı telefonların RAM ortalamasının 3.6 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Aynı dönemde iPhone RAM ortalaması ise 2.9 olarak belirlenmiş. Arada bu denge korunurken, iPhone 12 ile durum değişmiş.

iPhone 12 akıllı telefonlarından sonra Android cihazların RAM miktarı ortalaması 5.0 olurken, iOS cihazların ise 4.5 olmuş.

 

Net bir şekilde görüyoruz ki iOS, RAM ortalamasında aradaki farkı kapatmış durumda. Tabii ki burada aradaki farkın bu denli düşmesinin de önemli bir nedeni var. Android için hazırlanan grafik genel bir grafik. Android için hazırlanan grafikte sadece üst seviye telefonlar yok.

 

Bu durumun daha iyi anlaşılması noktasında ek bir analiz de paylaşılmış. Marka marka olacak şekilde RAM miktarı ortalamalarına yer verilmiş.

Bu analizde aradaki fark net olarak anlaşılıyor. Apple 3.6 ile Redmi’nin gerisinde yer alıyor. Birinci ise şaşırtıcı bir şekilde Huawei. Ortalaması 5.4 olarak belirlenmiş. Daha iyi anlamak adına grafikleri de yukarı ekliyoruz.

DİKKAT!  DEDEMAN TOKAT MEDYASI İLE İFTARDA BULUŞTU

Keşfetmeye Devam Edin

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet