Dolar 32,4476 -0.13%
Euro 34,7610 -0.67%
Gram Altın 2.439,43 0,13%
Çeyrek Altın 4.117,00 -0,12%
Yarım Altın 8.310,00 -0,87%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
100. YIL ŞEREFİNE 

100. YIL ŞEREFİNE 

ABONE OL
19 Mayıs 2019, 10:32:25

“Sağlıklı ve mutlu bir hayat için, hayatımıza daha fazla bir "anlam ve değer" katmak için Kırk Kızlar Kutup Yıldızımız olsun.”
        Kutup yıldızı misali Kalbinde  sevgi, merhamet, bilgi, cesaret, adalet barındıran değerli annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Güzellikleri mayalandıran biri bin yapan analarımızın dualarıyla Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. Yıl dönümü şerefine bende  100. Söyleşiyi bize bu vatanı hediye eden atalarımıza armağan ediyorum.
              2017 yılında Tokat'ta ilk defa düzenlenen Kitap Fuarında 4 Kasım  imza  gününde ilk olarak 40 yazar 40 bin kitap sloganıyla "Yaşayan Kırk Kızlar Efsanesi" kitabı okuyucusuyla buluştu ve öğrencilerle 21 Kasım da "Kırk Kızlar Kız Lisesinde "projesiyle yola koyuldu. Mahperi Hatun Kız Meslek Lisesi müdürü Sevil Alaçam önderliğinde  20 söyleşi gerçekleştirildi. İlk söyleşiye Edebiyat öğretmeni Özlem Çivilidağ moderatörlüğünde Emekli öğretmen  Mualla Yamanoğlu (86 yaşında) öğretmenler gününde öğrencilerle buluştu ve sevgi dolu değerli yaşam öyküsünü paylaştı. Daha sonraki zamanlarda yola efsane kadınlarımızdan Nursel Yürür Hanımefendiyle birlikte mezun olduğu okul Gazi Osman Paşa lisesi öğrencileriyle rol model olarak 6. Söyleşide buluşmalarımıza devam edildi. Belediyenin Hanımeli Konaklarında 14. Söyleşimizi Şehit annesi Gülüzar Akdağ anneyle buluşup, kadınlarımızın içlerinde var olan potansiyeli açığa çıkartmak için yaptığımız sohbette her konuda ışık ve  öncü olan annemizin hikayesi çok büyük etki yarattı ve ses getirdi. 36. Söyleşiyi Kültür Turizm Bakanlığının Devlet Sanatçısı İğne oyası ustası Cemile Sucu Hanımefendiyle birlikte Halk eğitim merkezinde kursiyer hanımlarımızla mucize yaratmanın sırlarını paylaştık. Tokat Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticilerle buluşup hikâyelerimizi anlattık.
              2018 yılında 40. Söyleşiyi Niksar Kırk Kızlar Lisesinde  insana en çok yakışan gönüllülüğün en büyük erdem olduğunun  altını çizen yaşayan efsane Vasfiye Ümit Lüleci Hanımefendi ile gerçekleştirdik. 60. Söyleşiyi Kültür Turizm Bakanlığının Devlet Sanatçısı Basma Kalıp Ustası  Yasemin Ertaştan hanımefendiyle Kent Konseyinde kadınlar gününde  bir araya gelip kültürümüzü ve değerlerimizi konuştuk.70. Söyleşiyi " yaş yetmiş iş bitmiş diyenlere inat " 75 yaşındaki çini ustası Tülay Atilla Hanımefendiyle birlikte hayalleri konuştuk. 95. Söyleşide köy kadınlarımızla birlikte Girişimci iş kadını Leyla Doğan Hanımefendiyle çalışmanın ve üretmenin mutluluğunu paylaştık. Hastalığa meydan okuyan Aysel Diril hanımefendiyle yeniden dirilmenin öyküsünü dinledik. Memleket aşığı Gönüllü Turizm elçisi Fatma Esin Tuna hanımefendiyle Tokat'ı konuştuk. Şükrüye Balcı hanımefendiyle TSO kadın kolları başkanlığına giden yolculuğun derin hüzünlü hikayesini paylaştık. Yufkacı Elif ana, Kameraman Nebahat Alpay, Bir yaralı Meral Bayram, kilim ustası Züleyha Koç …
                TOŞYAD  Başkanı sayın Hasan Akar hocamla, derneğin çok değerli ve kıymetli üyeleri Yazar ve Şairlerle  beraber bir çok söyleşi gerçekleştirdik, Hikaye ve şiirin dilinden Tokat dedik ve daha… nicelerini değerli ve kıymetli dostlarla bir araya gelerek icra ettik.
                 2019 yılında Valiliğimiz ve Milli Eğitimin uhdesinde KIRKKIZLAR  projesinin etkisi ve sınırları genişletilerek öğrencilerle buluşmaya devam ettik. Bu yolculukta söyleşiye katılan değerli hanımefendilerin ( kırkkızların) doğal halleri, saf temiz sevgiyle yoğrulan içtenlikleri  sayesinde davranışlarındaki takvalı halleri öğrencilerimiz ve dinleyiciler üzerinde maya olma özelliğiyle tesiri ve karşılıklı etkileşimleri çok büyük oldu. Bu etkinliklerdeki söyleşiler süreklilik arz etmesi nedeniyle Türkiye'de bir ilk olmanın, umudu aşılamanın ve bir güzelliği başarmış olmanın vermiş olduğu gururla örnek olmaya devam etti. Söyleşiler  1,2,3,4,5,…99 derken bugün GOP üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yurdun dört bir tarafından gelen öğrencilerle Genç kadem kulübünün önderliğinde 100. kez öğrencilerle yazar Ayla Bağ olarak buluşmak ve onlarla “Anadolu’nun mayası kadınlarımız”ın hikayelerini paylaşmak çok güzel ve özeldi.
           Bu güne kadar değerli kadınlarımızla birlikte yürüdüğümüz yolculukta  umudu, doğallığı, samimiyeti, çalışmayı, azmi, üretmeyi, sevgiyi, fedakarlığı, cömertliği, merhameti, mucizeyi, hayaletmeyi,  bilgiyi ve adaleti zirveye taşıyan efsane kadınlarımıza yürekten teşekkürler…Bizlere  inanan ve desteğini esirgemeyen herkese, tüm yöneticilerimize , öğretmenlerimize ve bu süreçte yaklaşık olarak ortalama  10 bin kişiyle yaptığımız bu söyleşilerde  bizi yalnız bırakmayan bu aziz vatanın yılmaz bekçileri geleceğimizin teminatı  gençlerimize çok çok teşekkürler.
           Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği değer ve haklar doğrultusunda "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın " sözünün vucut bulduğu Anadolu'nun Mayası olan bu topraklarda doğmanın, üretmenin ve çalışmanın verdiği  bilinç ve aşkla, 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk'ün  Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. Yıldönümü şerefine, ramazan ayının rahmetine, bereketine ve mağfiretine sığınarak, anneler gününün hürmetine 14 Mayıs 2019 da gerçekleşen 100. Söyleşiyi bende bize bu vatanı hediye eden atalarımıza "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında" armağan ediyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. Güzelliklerde buluşmak dileğiyle…
Dünya Köylüsü
     Ayla Bağ

DİKKAT!  Kasım Süleymani Olayı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet