Dolar 32,2687 -0.05%
Euro 35,0836 -0.06%
Gram Altın 2.468,90 0,11%
Çeyrek Altın 4.074,00 0,17%
Yarım Altın 8.148,00 0,18%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YENİ DÖNEMDE EN ÖNEMLİ  GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

YENİ DÖNEMDE EN ÖNEMLİ GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

ABONE OL
31 Ocak 2019, 07:05:28

Kaleardı Cemevinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, özellikle mahalledeki kentsel dönüşüm ve üniversite hastanesinin genişleme sahası ile ilgili sorunlar üzerinde fikirlerini aktardı. Eroğlu, "Bizimkisi Eyüp Eroğlu sözü. Sizler de biliyorsunuz ki ben söz verdim mi sonuna kadar o işin takipçisi olurum. Gelecek 5 yıl içerinde en önemli gündemlerimizin başında kentsel dönüşüm olacak." dedi.

            Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Kaledibi Mahalle Muhtarlığınca organize edilen programda Kaleardı Cem evinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Özellikle mahalledeki kentsel dönüşüm ve üniversite hastanesinin genişleme sahası ile ilgili sorunlar üzerinde fikirlerini aktardı.

            Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Eroğlu, “Değerli dostlar çok güzel bir ülkede, bu güzel topraklarda hep beraber yaşıyoruz.  Allah huzurumuzu bozmasın. Kim bu ülkenin birlik ve beraberliğine kast ederse Allah onları helak etsin. Bu toprakların kıymetini hep birlikte bilmemiz lazım. Tokat Anadolu’nun mayası. Evliya Çelebi’nin Tokat’la ilgili çok güzel bir sözü var; "Bu havası hoş şehrin dört tarafında bahçe ve bostanlar içinden sular akar. Her bağında birer köşk, havuz, fıskiyeler ve çeşitli meyveler bulunur. Halk zevk ehlidir. Gariplerle dostturlar, kin tutmaz, hile bilmez, yumuşak huylu insanlardır. Cami, saray, köşk ve imaretleri o kadar sağlam ve güzel olur ki buralara girenler hayran olurlar. Hz. Mevlana ise havası da insanı da mutedildir, diyor. Bu kadar güzel söze mazhar olmuş bir şehirden bahsediyoruz. Kahramanlar, Alimler, büyük insanlar yetiştirmişiz. Bu şehir asla bir kardeş kavgasına müsaade etmemiş. Allah herkesi farklı farklı yaratmış ancak bu güzel topraklarda hep birlikte omuz omuza yaşıyoruz. “ dedi.

EMANETİMİZE LAYIKIYLA SAHİP ÇIKTIK

            Tokat’ımız 5 yıl önce bana bir emanet verdi. Şehri sizlerden emanet aldık. Bu emanetinin gerekliliklerini en layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. İki hususa çok önem vermiştim. Birincisi insanımız. İnsanımıza değer vermek, insanımızla hemhal olmak, düğünde, cenazede, hastalıkta, sağlıkta, sevinçte, kederde beraber olmak benim için önemliydi. Bununla beraber insanımızı dinlemek, onlarla fikir alış verişinde bulunmak, onların fikirlerini yapmak. Bunu da aynı şekilde çok önemsemiştim. Bu doğrultuda da elimden geldiğimce sabahları esnaflarımızla kahvaltı yapmaya, ziyaretler yapmaya, haftanın bir gününü yalnızca halkımıza ayırmaya gayret gösterdik. Yaptığımız toplantılardan çok fayda gördüm; çünkü akıl akıldan üstündür. Bu toplantılarda bazen yaptığım işin eksik olduğunu gördüm, siz tamamladınız. Bazen yaptığımız için gerekli olmadığını gördük, kararımızdan vazgeçtik. Bu toplantılar bize yön verdi, yol gösterdi.

DİKKAT!  “DERSİMİZ İNSANLIK”

HER KESİME ADİL HİZMET ETTİK

            Önem verdiğim ikinci husus ise hizmet etmekti. Sonuçta bu görevler bir odada oturma görevi değil. Bu görevler çalışma görevi. Elimizden geldiğince hizmet etmeye gayret ettik. Bu doğrultuda şehrimiz üzerinde bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir şehrin geliştiğini ve çehresinin değiştiğini gösteren bazı veriler vardır. Bunlardan bir tanesi nüfus. Ben göreve geldiğimde Tokat’ın nüfusu 133 bindi, 2017 son verilere göre ise 153 bin. 4 yılda 20 bin nüfus artışı gözlenmekte. Diğer gelişmişlik endeksi ise istihdam. Son 4,5 yılda Organize Sanayi Bölgesinde 7 tane yeni fabrika açıldı. 2014 yılının Ocak ayında 1800 kişi çalışırken, şuanda çalışan sayısı 5 bin 500. Bu sayıların daha artması lazım ki hem şehrimizdeki göç önlensin, hem de gençlerimiz başka şehirlerin hayalini kurmasın da bu şehirde yaşasın. Son 4 senede Tokat’ta 1100 tane yeni iş yeri açıldı. Benim en mutlu olduğum an bir iş yeri kurdelesini kestiğim an. Son 4,5 yılda 11 bin yeni konut yapılmış. Bütün bu veriler Tokat’ımızın büyümesi ve gelişmesi anlamında sizlerle paylaşmak istediğim hususlardı. Hepimiz bu şehre alın teri akıtan insanlarız, bu sebeple bütün bunları birlikte başardık. 61 tane proje sözümüz vardı hamdolsun 90 tane proje yaptık. Amacımız, şehrimizi, daha da büyütmek, daha da güzelleştirmek.

Değerli komşularım; sizlerin bizlerden beklentilerini biliyorum. Üniversite hastanemizin yakınındaki sahada hastane genişleme alanında bulunan evlerin bu sahadan çıkartılma talebi. Yine genel olarak mahallemizin kentsel dönüşüm problemlerini biliyorum. Bir şehri inşa ederken planlı bir şekilde davranmanın sorumluluğu ile kentsel dönüşümün çok iyi planlanarak uygulanması gerekmektedir. Bizler de şimdiye kadar Tokat şehrine ufuk açan birçok işi sizlerle birlikte başardık. Bizimkisi Eyüp Eroğlu sözü. Sizler de biliyorsunuz ki ben söz verdim mi sonuna kadar o işin takipçisi olurum. Üniversite Hastanesinin bu bölgede genişleme imkânı kalmamıştır. Geçenlerde Rektörümüzle de görüştüm. Üniversite Hastanesinin burada çok sıkıştırıldığını, kesinlikle gelecek dönemde Kampüse götürülmesi gerektiğine inanmakta bu nedenle de mahallemize sıkıntı oluşturan hastane genişleme sahasını yeteri derecede dilekçe toplandığı takdirde Belediye Meclisi kararı ile önümüzdeki günlerde gerçekleşecektir. Yine bölge sakinlerinin 3/2 çoğunluğunun talep etmesi ile bu bölgede de kentsel dönüşüm planlamasını yapacağız. Gelecek 5 yıl içerinde en önemli gündemlerimizin başında kentsel dönüşüm olacak. Bugün bizleri gönül güzelliğinizle, coşku ile karşıladınız. İlginiz, alakanız ve şahsımıza gösterdiğiniz teveccühten dolayı da teşekkür ederim."

DİKKAT!  TÜRK MİLLETİ’NİN DÜNYAYA VERDİĞİ DEMOKRASİ DERSİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet