Dolar 32,5114 0.21%
Euro 34,9021 0.27%
Gram Altın 2.441,82 0,13%
Çeyrek Altın 4.068,00 -1,31%
Yarım Altın 8.163,00 -2,62%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tuğçe Güldiken ile söyleşi

Tuğçe Güldiken ile söyleşi

ABONE OL
21 Mart 2018, 11:56:36

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Genç Maliyeciler Kulübü Üyesi Tuğçe Güldiken:

“Bu kulüpte insanlarla iç içe,

özgüvenli bir birey olabilirdim.”

SORU-  Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Ben Tuğçe Güldiken, 21 yaşında, iktisat 2 sınıf öğrencisiyim. Anadolu meslek lisesi, bilgisayar programcılığından mezunum.

SORU- Neden Maliye? Neden Tokat? Bu okulu tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne fark var?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Lise stajımı TRT’de yaptım. Bu stajın bana etkisi çok oldu mesleğimi seçmede. Çünkü ordayken çok mutluydum, resmi ortamlara girmek beni mutlu ediyordu. İlerde bir kurumda yönetici, müdür gibi bir pozisyonda çalışmak istediğimi fark ettim ve iktisat bölümünü tercih ettim.

Bu şehri puanıma göre yazdım ve burası geldi. Yani özel bir nedeni yoktu burayı seçmemin. Şundan eminim ki bu şehir benim en güzel iyi ki oldu. Hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü çok şey öğrendim bu şehirde aynı zamanda insanlarının cana yakınlığını da çok sevdim. Burada kaldığım yurtta olsun, çevremdeki insanlar olsun çok yardımcı oldular bana hep ailem varmış gibi hissettirdiler. Oysa ki ilk kez ailemden uzakta kalmıştım Tokat’a gelerek. Bu yüzden çok korkum ve ön yargım vardı. Ama şu an korkularımdan eser yok. Artık tek başıma ayaklarımın üstünde durabilmeyi harcamalarımı nasıl yapacağımı, insan ilişkilerinde nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini en çokta sorumluluk sahibi olmayı öğrendim.

SORU- Genç Maliyeciler kulübü ile tanışma hikayenizi anlatır mısınız?

TUĞÇE GÜLDİKEN- -Sorumluluk almaktan hiç çekinmedim aksine hep bir şeyler yapmak istedim ve genç maliyeciler kulübüne katıldım.

Bu kulüpte insanlarla iç içe, özgüvenli bir birey olabilirdim.

Kulübün sosyal faaliyetleri daha çok dikkatimi çekti açıkçası. Çünkü hayatım boyunca hep insanlarla bir şeyler paylaşmayı çok sevmişimdir. En basitinden bu bir merhaba da olabilir, yüzde oluşan bir tebessümde…

DİKKAT!  MUSTAFA KUTLU’DAN BİR DÜZİNE HİKAYE

SORU- Kulüp ile neler yaptınız?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Kulübe katılalı çok olmadı ama önümüzde planladığımız çok iyi, bilgi verici konferanslarımız var. Mesela defterdar bey ile güzel bir konferansımız vardı.

SORU- Kulüp olarak neler yapacaksınız?  

TUĞÇE GÜLDİKEN-  Bundan sonra sosyal sorumluluk projelerine daha çok ağırlık vermeyi düşünüyorum. Çünkü bilinçli olmalı insan her şeyden önce.

SORU- Kulübün size kattıkları neler oldu, ilerde kulüp sana ne kazandıracak manevi anlamda?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Kulüpte yer aldığım sürece insanlarla aramadaki ilişki daha kolay bir hal alacak. Toplum içinde rahat bir şekilde çıkıp bir sunum, konuşma yapabileceğim.

SORU- Üniversite okumanın insana kattıkları neler?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Üniversite öğrenmeyi öğrenmeye yeridir gerçekten de. Bunu derslerimize çalışarak olsun, o yaptığımız konferanslara katılarak olsun gerçekleştirebiliriz. Böyle bir yolda aktif olarak çalışabildiğim için mutluyum.

Biliyorum ki bu yılları bir daha getiremeyeceğim. Bu yüzden elimden geldiğince pişmanlık duymadan en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.

SORU- Buna rağmen gençlerin çoğu sosyal aktivitelere katılmıyor üniversitede, neden?

TUĞÇE GÜLDİKEN- -Evet üniversiteli gençlerin çoğu böyle aktivitelerde yer almıyor. Aslında çok güzel bir deneyim.

SORU-Yapmak istediğiniz hedefleriniz neler? Üniversiteden neler bekliyorsunuz?

TUĞÇE GÜLDİKEN- Yapmak istediğimiz birçok şey var tabii ki ama bazen şartlar çok zorlaşıyor. Bunun için bize, kulübümüze destek olan insanlar olsun. Hep bir bilgi alışverişi, yardımlaşma içerisinde olalım yeter.

SORU-Özelde Tokat’ta, genelde, İktisat okumak isteyenlere neler önerirsiniz? 

TUĞÇE GÜLDİKEN-İktisat okumak isteyen arkadaşlara ise tavsiye ederim bölümümü ve okulumu tabii ki… Eğer içlerinde okuma hevesi varsa gittikleri her şehirde bunu başarabileceklerdir buna inanıyorum ama böyle güzel, küçük ve sıcak bir şehirde okumak başkadır benim için.

Mesela ben mutsuz olduğumda açar Tokat Sarması dinlerim açıkçası motivasyonum artar.

DİKKAT!  MUSTAFA UÇURUM İLE RÖPORTAJ

Bu sadece bende mi oluyor diye merakta etmiyor değilim. Her şeyiyle sevmek gerek okuduğumuz şehri ve ben bunu çok iyi yapıyorum her şeyiyle güzel bir şehirsin Tokat.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet