Dolar 32,2091 -0.07%
Euro 35,1440 0.08%
Gram Altın 2.471,14 0,14%
Çeyrek Altın 4.082,00 0,07%
Yarım Altın 8.162,00 0,04%
Tam Altın 16.048,17 0,52%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TSO’DAN ÜYELERE KREDİ ÖNERİSİNE AÇIKLAMA

TSO’DAN ÜYELERE KREDİ ÖNERİSİNE AÇIKLAMA

ABONE OL
25 Mart 2020, 11:57:11

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasına (Tokat TSO) makam aracı alınması için verilen, üst limiti 500 bin TL olan kredi çekme yetkisinin TSO üyelerine ihtiyaç kredisi olarak kullandırılması yönündeki öneri gündeme getirildi. TSO yönetiminden öneriye ilişkin açıklama yapıldı.

Tokat TSO başkanlık makamı için makam aracı alınıp/alınmayacağı konusunun gündeme gelmesi üzerine Gazeteci Fatih Kılıç,  Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik’e konuyu iletmiş ve araç alınıp alınmayacağı sorusuna cevap almıştı. Ali Çelik’in konuya ilişkin açıklaması, “2011 yılında alınan makam aracımız 2017 yılı sonunda ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle değiştirilmesi düşünülmüş, 2018 bütçesine 250 bin TL bütçeye araç değişim bedeli konmuştur. Ancak seçim öncesi yanlış anlaşılır speküle edilir düşüncesi ile herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştır. 2018 Nisan ayında yönetimi devralmamızdan sonra biz de kullanmadık ancak her an sorun olabilir düşüncesi ile 2019 bütçesine de koyduk. 2019 yılı içerisinde motor blok şanzıman dahil çok büyük arızalar vermesi ve ciddi masraflar çıkarmasına rağmen aracı değiştirmedik. 2020 yılı bütçesine her an sıkıntı yaratabilir düşüncesi ile tekrar koyduk. Bir haftada üç defa ciddi arıza vermesi nedeniyle ilgili serviste kaşeli imzalı 56.5 bin tl.lik bir arıza onarım bedeli çıktı. 70/80 bin tl.ye satabileceğimiz araç için bu bedelin ödenmesini mantıklı bulmadık. Çalışmayan arabayı satmakta zorlanacağımız ve kurumumuza zarar ettireceğimizi bildiğimiz halde dedikoduculara malzeme vermeyelim diye bekledik. Mart ayı ilk hafta meclis toplantısında iki çekimser oy dışında arkadaşlarımızın muvaffakati ile her an ortada kalabiliriz düşüncesiyle üst sınırı beş yüz bin olmak kaydı ile yönetime kredi kullanma yetkisini alalım, her şey hazır olsun istedik. Yönetim ve meclisin araç alma kararı üç yıldır mevcut. Kamuoyunun bilgisine…” şeklinde oldu.

DİKKAT!  Modelistik Kursu İçin En Doğru Adres Neresi

ÜYELERE KREDİ ÖNERİSİ

TSO Başkanı Dr. Ali Çelik’in açıklamasının ardından Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat Ticaret ve Sanayi Odasına (Tokat TSO) makam aracı alınması için verilen, üst limiti 500 bin TL olan kredi çekme yetkisinin TSO üyelerine ihtiyaç kredisi olarak kullandırılması yönündeki öneriyi gündeme getirdi. Fatih Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tokat TSO Meclisi ve Yönetiminden şunu beklesek çok şey mi istemiş oluruz? TSO Başkanlık makamına araba için ihtiyaca binaen üst limiti 500 bin TL kredi çekme yetkisinin verildiği bir karar alınmışken, bu kararı yeniden gözden geçirip, acil ihtiyacı olan TSO Üyelerine ihtiyaç kredisi olarak kullandırma kararı çıksa daha faydalı olmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin çeşitli yorumlar yapılırken, Tokat TSO Yönetiminden Naci Altın, Fatih Kılıç’ın önerisine binaen yaptığı yorumda TSO adına açıklamada bulundu. Naci Altın, yorumunda şu ifadeleri kullandı:

“Fatih Bey müsaadenizle cevap hakkımı kullanayım. Tokat TSO herhangi bir araç alımı yapmamıştır. Ülkemizin ve dünyanın mücadele ettiği mevcut ve bildiğimiz koşullar altında hiçbir Başkan ve Yönetim Kurulu böyle bir alım yapmaz, yetkisini de kullanmaz. Gerek başkanımız gerekse Yönetim Kurulu üyelerimiz neyi ne şekilde temsil edeceğini/edebileceğini bilerek buralara aday olmuşlardır ve üyelerimizin çoğunluk teveccühü ile de seçilmişlerdir. Birkaç müfteri odaktan ortaya atılan ithamlar ile ilgili ilgisiz bir çok insanımızın kafası karıştırılmakta ve maalesef yanlış yorumları ve ithamları üzülerek görmekteyiz.

TSO olarak TOBB’ne ticaret ve sanayi erbabımızın sorun ve beklentileri sürekli raporlanmakta ve TOBB kanalı ile bakanlıklara ve Cumhurbaşkanımıza iletilmektedir. TSO’nun görev ve sorumlulukları arasında kredi vermek gibi bir fonksiyonu yoktur. TOBB kanalı ile bankalar nezdinde kredi imkanları sağlanır. Meclisten alınan yetki geçmiş yıllardan bütçeye konulan araç alımı ile ilgili yetkinin bu yıl ki güncellemesidir. Bu yetki kullanılmamıştır, bu dönemde kullanılmaz, ama gelecekte kullanılmayacağı anlamına da gelmez.

DİKKAT!  Ücretsiz İzin Dilekçesi Örneği & PDF Olarak İndir

SMS, Sosyal Medya, Veb sitemiz kanalı ile ticaret ve sanayi erbabımızın sorunlarına çözüm üretmek için bizimle irtibat kurmalarını, iletişim halinde olmalarını duyurduk, genel olarak TOBB ve hükümetimiz ile özel olarak yerelde ki kamu ve bankalar nezdinde yaşanan sorunların çözümü için üyelerimizin yanında olduğumuzu defaten duyurmak isterim. TSO son yıllarda göremediğimiz kadar güçlüdür, şeffaftır, temizdir. Yapılan tüm yeni düzenlemeler adalet, şeffaflık, hakkaniyet çerçevesinde tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde yürütülmektedir.

Tüm üyelerimizin hakkını hukukunu korumaya gayret ediyoruz, Bütün bunları mevzuata uygun olarak yapıyoruz. TSO hakkında yazılan her bir ithamın, her bir iftiranın gerçeğini, bizden duymadan inanmayınız. Çünkü bu ilde maalesef kişisel çıkarlarının, kişisel husumetlerinin bedelini TSO gibi kurumsal kimliklere ödettirmek isteyen insanlar var.

Yıllar sonra borç batağından çıkarılmış bir TSO’muz var. Biz finansı nasıl yöneteceğimizi biliyoruz. Bugüne kadar TSO’dan hiçbir beklentisi olmayanlar şimdi hükümetin, siyasetin yapmadığı veya yapamadığı işleri başarmamızı bekliyorlar bu tabloyu açık açık görüyoruz. Bizim işimiz kendi sorumluluk alanımızdır. Diğer alanların sorumluları da görevlerini en iyi şekilde yapma gayretindedir.

Her kritik dönemde olduğu gibi bu dönemde TSO’yu malzeme olarak kullanmak isteyenleri de çok iyi anlıyoruz. Bu meseleyi daha açık nasıl izah edebilirim bilemiyorum ama mesele bu değil takip edin konu nerelere ne şekilde taşınacak. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah en kısa zamanda ülke olarak bu zor süreçleri atlatırız refaha kavuşuruz. Saygılarımla”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet