Dolar 32,3859 0.05%
Euro 34,8196 -0.01%
Gram Altın 2.399,15 0,10%
Çeyrek Altın 4.007,00 0,07%
Yarım Altın 8.014,00 0,07%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Ücretsiz İzin Dilekçesi Örneği & PDF Olarak İndir

Ücretsiz İzin Dilekçesi Örneği & PDF Olarak İndir

ABONE OL
27 Şubat 2023, 21:23:25

Ücretsiz izin dilekçesi örneğini bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu yazıda, çalışanlara İş Kanunu tarafından verilen bir hak olan ücretsiz izin hakkından bahsederek, ücretsiz izin süresince maaş ödenmeme problemine değinilecektir. Ayrıca, okuyuculara ücretsiz izin dilekçesi örneği, ücretsiz izin belgesi formu ve 6 aylık ücretsiz doğum izni dilekçesi formu sunulacaktır.

Sigortalıların ücretsiz izin hakları kaç gündür ?

4857 Sayılı Kanun’a göre işçilerin ücretsiz izin hakları şu şekildedir;

  • Yıllık izin durumunda yolda geçen süre esas alınarak 4 güne kadar ücretsiz izin hakkı verilebilir.
  • Kadın çalışanlara doğum sonrası ücretli analık izni bittikten sonra talepleri halinde 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
  • Doğum sonrası analık izni bitiminden sonra kısmi çalışmayı tercih eden kadın çalışana yarım gün ücretsiz izin verilebilir.

Ücretsiz izin formu örneği

Ücretli izin dilekçesi örneği aşağıda verilmiştir. Ayrıca ücretsiz izin talep formunu buradan word olarak indirebilirsiniz ⇒ ücretli izin formu indir.

ucretsiz izin dilekce ornegi
ücretsiz izin formu işveren

Doğum sonrası ücretsiz izin dilekçesi örneği

Eğer doğum sonrası 6 aylık ücretsiz izin hakkınızı kullanmak istiyorsanız, doğum sonrası analık izniniz bitiminden sonra dilekçe örneğini kullanarak ayrılma talebinde bulunabilirsiniz. Dilekçe örneği hazırlarken, başlama tarihini ücretli analık izni bitiş tarihinizden sonraki tarih olarak belirlemeli ve bitiş tarihini 6 ay sonrasına denk gelecek şekilde hesaplamalısınız. Bu tarihleri dilekçe örneğine yazabilirsiniz.

Memur ücretsiz izin dilekçe örneği

Devlet memurları, ücretsiz izin hakkı doğduğunda, kurumlarından izin almak için kurum amirinin onayını gerektirirler. Bu onayı almak için, yazılı olarak kurumunuza başvuruda bulunmanız gerekmektedir. İşveren ücretsiz izin formu örneği ile yazılı başvuru yapabilirsiniz.

MEB ücretsiz izin dilekçe örneği

Eğer Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli veya kadrolu bir şekilde çalışıyorsanız, örneği PDF olarak paylaşılan dilekçeyi kullanarak Kurumunuza ücretsiz izin talebinde bulunabilirsiniz.

DİKKAT!  5 Bin İnstagram Takipçi Satın Al

Ücretsiz izin dilekçesi nasıl yazılır ?

Ücretsiz izin talep etmek için dilekçe örneği aşağıda sunulmuştur. Ayrıca, dilekçe örneğini Word formatında indirebilirsiniz. İzin dilekçesi örneğinde olduğu gibi, istediğiniz izin başlangıç ve bitiş tarihlerini yazmanız, işyeri izin dilekçesi örneğindeki diğer gerekli alanları doldurmanız ve dilekçeyi imzalamanız yeterlidir.

İşçiye zorla ücretsiz izin kullandırılabilir mi ?

4857 Sayılı İş Kanunu’na göre ücretsiz izin talebi işçinin talebi halinde verilebilen bir izin hakkıdır. İşveren sigortalının talebi olmadan işçiyi zorla ücretsiz izne çıkaramaz. 

Aylıksız izin dilekçesi ne zaman verilir ?

Belirli bir süre verilmemiş olsa da, izin talebi en azından makul bir süre önceden verilmelidir. Bu, işverenin işyerindeki çalışmayı ve personeli buna göre planlaması için yeterli zamanı sağlar.

Ücretsiz izin nasıl bildirilir?

İşverenin ücretsiz izin teklifinin işçiye yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir. İşçi, teklifin bildirildiği tarihten itibaren 6 iş günü içinde bu teklifi kabul etme veya reddetme hakkına sahiptir. İşçi, kanunen ücretsiz izin teklifini kabul etmek zorunda değildir.

İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izin alabilir mi?

Hayır, bu talebin işveren tarafından da onaylanması gerekir. İşçi işveren onayı olmadan ücretsiz izne çıkamaz.

Ücretsiz izin onayını kim verir?

İşveren, yetkili ya da ilgili kişilerin onayı ile verilir.

Ücretsiz izin kaç günde onaylanır?

6 iş günü içerisinde onaylanması gerekir.

Son dakika tokat haberleri için tıklayın.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet