Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TA MEYVECİLİKTE ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM OLACAK

TOKAT’TA MEYVECİLİKTE ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM OLACAK

ABONE OL
24 Mayıs 2019, 08:12:04

Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat projesi kapsamında hayata geçirilen projelerle beraber Tokat'ta  meyvecilik anlamında ciddi bir dönüşüm ve değişim olacağını kaydetti.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Valiliği koordinesinde, Tarım Tokat Projesi çatısı altında Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

            İncelemelere Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Oktam Müdürü Ahmet Boz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Sandalcı, Fidanlık Şefi Salih Eraydın ve mühendisler katıldı.

            Tokat Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresinin desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen Tarım Tokat Projesi kapsamında başlatılan meyve fidanı üretiminin yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

“Tokat Taşıyla Toprağıyla Altın Bir Şehir”

            Vali Dr. Ozan Balcı, meyveciliğin Tokat için büyük önem arz ettiğini belirterek, ”Proje ile Tokat’ın tarımsal ürün çeşitliliğini, bölgenin meyve ihtiyacını karşılanmasını ve çiftçimizin tarımsal girdisini artırmayı amaçlıyoruz. İlimizin kalkınması için önce çiftçimizi zenginleştireceğiz. Tokat’ı meyveciliğin başkenti yapacağız. Bizim ilimiz her alanda diğer illere örnek olmalı. Kalkınması, ekonomisi, tarımı, esnafı ve çiftçisiyle örnek bir il olmalı. Hedeflerimizi bu yönde hep yüksek tutmalıyız. Bunun için ise çiftçinin derdine derman olmalı, onları yüreklendirip desteklemeliyiz. Tarım en güzel bereketli topraklarda yapılır. Tokat’ın bereketli toprakları tarım potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Tokatlı çiftçilerimize, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun.” dedi. 

“Bağ, Bahçe Çiftçimizin Yüzünü Güldürecek”

            Tarım Tokat projesi kapsamında hayata geçirilen projelerle beraber ilde meyvecilik anlamında ciddi bir dönüşüm ve değişim olacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Tokat’ımızın meyvesi, sebzesi meşhur. Neredeyse bütün vatandaşlarımızın bağı bahçesi var. Vatandaşlarımızın büyük kısmı tarımla yakından ilgili. Çiftçilerimiz neden daha çok kazanç sağlamasın ki. Temel görevimiz ve çalışmalarda esas alacağımız düşünce budur. Bu yönde hazırlanan Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesiyle 70 bin adet bağ, 4 bin adet üzümsü meyveler, 35 bin Sarı Mahlep, 10 bin Kuşkirazı, 4 bin Elma, 4 bin Armut, 4 bin Şeftali, 4 bin Erik, 20 bin adet tıbbi aromatik bitkiler (ekinezya, lavanta, melisa) olmak üzere toplamda 255.000 adet fidan ve fide üretimini gerçekleştirmek için azimle çalışıyoruz.” dedi.

DİKKAT!  YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR TOKAT'TA BULUŞACAK

            Vali Dr. Ozan Balcı, ”Tokat’ın kalkınması ve tarımın parlaması için hayırlı bir iş yaptınız. Çalışan herkesi tebrik ediyorum.“ diyerek işçi ve mühendislere teşekkür etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet