Dolar 32,5300 0.24%
Euro 34,9806 0.52%
Gram Altın 2.433,15 -0,23%
Çeyrek Altın 4.079,00 -1,04%
Yarım Altın 8.219,00 -1,96%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR TOKAT’TA BULUŞACAK

YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR TOKAT’TA BULUŞACAK

ABONE OL
19 Ocak 2018, 06:51:02

ORGANİZE SANAYİYE

30 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

“Tokat’ımızın 2017 yılında 3-4 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı çok küçümsenecek,  hatta hiç kayda dahi alınmayacak bir rakam.”

Ülkü Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tokatlı iş adamı Ahmet Sami Ülkü, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olacağını açıkladı. Tokat’ın yatırımda eksilerinin üretim, ihracat, istihdam, lojistik ve ulaşım konusunda olduğuna işaret eden Ülkü, Ticaret ve Sanayi Odasında görev aldıkları takdirde bu konularda projeler üreterek gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Yerli ve yabancı yatırımcıları Tokat’ta buluşturma anlamında adımlar atacaklarını belirten Ülkü, Organize Sanayi bölgesinde 25-30 bin istihdam hedeflediklerini kaydetti.

Ülkü Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tokatlı iş adamı Ahmet Sami Ülkü düzenlediği basın toplantısında Tokat Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için başkan adayı olacağını açıkladı. Yıllardır Tokat’ta ticaretle uğraştığını ifade eden Ülkü, yatırımlarını da Tokat’a yapmış bir işadamı olarak TSO başkanlığına aday olduğunu söyledi.

            “Bir insan bir yerden bir yere güvenle gitmek isterse yanında o yolu bilen, daha önce tecrübesini yaşamış birisini almak ister.” diyen Ülkü, şunları kaydetti:

            “Biliyor ki o insan bu yolun taşını, tozunu, gülünü, dikenini biliyor. Bizler de ticaretin taşlı, tozlu, dikenli yollarından geçtik. Küçük bir işletmeyken Allah’a çok şükür bugün sizlerin de bildiği seviyeye geldik. Bu kolay mı oldu? Hayır olmadı. Çok çalıştık, tecrübesi olanlardan tecrübe edindik. Gün oldu kazandık, gün oldu kaybettik, bu bize her zaman tecrübe kazandırdı. Sizce sadece tecrübe mi kazandırdı? Hayır. Çevremizde çalışkan ve girişimci arkadaşlar kazandırdı. Bu arkadaşlarla birlikte kazandığımız tecrübelerimizi, başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere tüm bilgi ve birikimlerimizi paylaşarak rehberlik etmemiz gerektiği konusunda mutabakata vardık.

Ben Ahmet Sami Ülkü olarak gösterilen destek ve teveccühe kayıtsız kalmam imkansızdı. Bu vesileyle Tokat Ticaret ve Sanayi Odasına bugün itibariyle aday olduğumu tekrar açıklamak istiyorum. Şehrimizde yıllardan beri pek çok ticari ve sosyal projenin içinde yer alan bir kardeşiniz olarak; hiç bir siyasi ve ticari hesabı olmadan bugüne dek tecrübelerim ve sahip olduğum tüm birikimimi Tokat’ın geleceğine harcayarak hayırla anılmak istiyorum. Şehrimizin genel sorunlarının yanında, küçük sanayi sitesinin, Organize Sanayi Bölgesinin ve iş adamlarımızın sorunlarını biliyorum. Onların; artılarını, eksilerini, kendilerini bekleyen riskleri ve avantajlarının farkındayım. Bu farkındalıkla kendilerinin hayalini kurdukları ticaret ortamını, onlara sağlamak için var gücümle çalışacağım. Ben ve ekibim, Ticaret ve Sanayi Odasının vizyonunu yenilemek ve Tokat’a yeni bir misyon katmayı hedefliyoruz. Bu hedefler için girişimlerde bulunmak, gelişim sağlamak, üretim yapmak ve Tokat’ımızın en büyük sorunu olan istihdama destek sağlamak istiyoruz. Gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıları bölgeye teşviklendirerek üzerine ölü toprağı serpilmiş olan Organize Sanayi Bölgesinde üretimi yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Kesinlikle koltuk sevdalısı değiliz. Biz Tokat için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Taze ve girişimci ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen fikirlerle dolu bir ekip olarak ticaret adına tüm var olan tecrübe bilgi ve birikimlerimizi göstererek; Tokat’ın ticaret sahnesinde vizyonunu yenilemeyi; yenilerken de üretim ve istihdam alanında kaybolan değerlerin tekrar kazanılması için ekibim ve ben var gücümle çalışacağım. Adaylığım sürecinde bana desteklerini esirgemeyen hemşerilerime, çarşı esnafımıza, Organize Sanayi iş adamlarına, Küçük Sanayi Sitesi iş adamlarına ve tüm Tokat sivil toplum kuruluşlarının verdikleri destek ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı siz değerli basın mensupları önünde teşekkürlerimi sunuyorum.”

DİKKAT!  EMLAKÇILAR SORUNLARI DİLE GETİRDİ

“TOKAT’IN İHRACAT RAKAMI KÜÇÜMSENECEK KADAR AZ”

            Açıklamalarının bitiminde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Sami Ülkü’ye “Tokat’ın yatırımda artı ve eksi yönleri nelerdir?”, “Sanayi ve Ticaret Odasının yatırım çekmede rolü ne olmalıdır?” soruları yönetildi.

            Ülkü, Tokatlının tükettiğini üretmesi ve aynı zamanda ihracat potansiyelini geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, “Tokat bugün Türkiye ticaretinin neresinde bunu değerlendirmemiz lazım. 2017 verilerinde 157 milyar dolar ihracat rakamlarımız gözüküyor. 2018’de Sayın Cumhurbaşkanımızın 200 milyar dolar ihracat hedefinin olduğu noktada Tokat’ımızın 2017 yılında 3-4 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı çok küçümsenecek,  hatta hiç kayda dahi alınmayacak bir rakam. Bunlarla alakalı çok ciddi rakamlar yapmamız lazım. Özellikle ihracat konusunda sektörel bazda proje üretmemiz lazım. En önemlisi Tokat ilçeleri ve çevre illeri bazında tükettiğimizi üretmemiz, ürettiğimiz ürünleri de ihracat anlamında satmamız lazım. Tükettiğimiz ürünleri belki bölgesel anlamda kendi içimizde küçük işletmelerle üretebiliriz. Ama bizim doğal maden kaynaklarımız ve aynı zamanda konuşmaya gerek yok; Tokat’ın tarım ve hayvancılık anlamında yapabileceği çok şey var. Bu anlamda tükettiğimiz ürünleri üretmeli, hem de ihracat yaparak Türkiye ekonomisine hem de Tokat’ın tanıtımına katkı sağlamamız lazım.” diye konuştu.

ULAŞIM VE LOJİSTİK ÖNEMLİ SORUN

Tokat’ın yatırım konusunda eksileri ve bunların çözüm yollarını değerlendiren Ülkü, şöyle devam etti:

“Tokat’ın ulaşım ve lojistik sorunu var. Lojistik anlamda çok ciddi projeler ortaya koymamız lazım. Turhal-Tokat bağlantı demir yolunu projelendirip hızlandırmakla alakalı çaba göstermemiz lazım. Hazır Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyla alakalı konuşmuşken, bunun üzerine gidip hayata geçirmemiz lazım. Çünkü bizim liman şehri olmamamızdan dolayı lojistik anlamında eksiğimiz var. Ama 180 kilometre ileride bir Samsun limanımız var, bu Samsun limanını en iyi şekilde kullanıp Tokat ve Turhal bağlantı yolu üzerinden Samsun’a ulaşımımızı tren yoluyla sağlamamız lazım. Çünkü nakliyeye verilen ücret 32-33 lira, tren yoluyla gidildiğinde bu rakamların 13-14 liraya kadar düşüyor. Eksilerimizin başında lojistik ve ulaşım geliyor. Daha sonra bir takım şeyleri projelendirip üretim yapmamız lazım. Biz yola çıkarken bir değişim ve gelişim yoluna gireceğiz. Üretim yapacağız ve sonuçta istihdam sağlayacağız. Tokat istihdam konusunda örnek olması açısından elimizden geleni yapacağız. Tokat’ta özellikle beyin göçünü durdurmamız lazım. Çünkü hepimizin kardeşi, eşi, dostu, akrabası üniversiteyi bitirip Tokat’a geldiğinde Tokat’ta iş imkanı bulamayınca dışarıya gidip iş kuruyor. Bu anlamda en başta beyin göçünü durdurmamız lazım. İstihdamla alakalı da projelerimizi ortaya koyup gerek kendi içimizdeki dinamikleri harekete geçirip yatırımları yapıp gerekse dışarıdan yatırımcılarımızı Tokat’ta buluşturacağız. Yani Tokatlı işadamları ve yabancı sermaye dediğimiz yabancı yatırımlarla bir şekilde buluşup onları Tokat’a davet edip, tabiri caizse önlerine kırmızı halı sereceğiz ve onlardan istifade edeceğiz. Tokatlı iş adamlarımızla o kişileri buluşturup hızlı bir şekilde organize sanayimizde en kötü ihtimalle 25-30 bin istihdam sayısına ulaşmaya çalışacağız. Biz bu anlamda ticaret ve sanayi odası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Milletvekillerimiz, sayın belediye başkanımız, diğer sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimizle kol kola girip Tokat olarak kenetlenip bunu hep beraber ortaya koymamız lazım.”

DİKKAT!  JANDARMADAN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA İFTAR YEMEĞİ

“ELEŞTİRMEYECEĞİZ, YAPACAĞIZ”

            Ülkü, sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Sayın Cumhurbaşkanımız Tokat’a geldiğinde bir ilk yaşandı. AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının göstermiş olduğu çabayla 50 bin kişilik bir topluluk karşısına çıktı. Bununla ilgili siyasi parti elinden geleni yaptı bundan sonrası sivil toplum örgütlerine düştü. Cumhurbaşkanımız orada halkı dinledi ve halktan talepler bekledi. Bu anlamda bir stadyum sözü alındı. İşçi kardeşlerimizden bazıları kadro ile ilgili serzenişte bulundu, onlara da kulak verdi. Gönül isterdi ki ticaret odası başkanlığımız da bir dosya ile Tokat’ın sorunlarını, istihdam ile ilgili sıkıntılarını, üretimle alakalı neler yapılabileceğine dair bir dosya oluşturup Sayın Cumhurbaşkanımıza versin. Ama maalesef öyle bir şey olmadı. Bundan sonra eleştirmeyeceğiz, bundan sonra yapacağız, yapmaya çalışacağız.”

KOMİTELERDEKİ İSİMLERİ AÇIKLAYACAK

 

            Ahmet Sami Ülkü, adaylığını resmen açıklayan ilk isim olduğundan hareketle, komitelere aday olacak arkadaşları ile birlikte yeniden basın mensuplarının karşısına çıkacaklarını duyurarak basın toplantısını sonlandırdı. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet