Dolar 32,3249 -0.06%
Euro 34,8119 -0.02%
Gram Altın 2.411,92 0,77%
Çeyrek Altın 4.024,00 0,50%
Yarım Altın 8.047,00 0,49%
Tam Altın 15.855,15 0,21%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKATLI İŞ ADAMLARI VE BÜROKLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

TOKATLI İŞ ADAMLARI VE BÜROKLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

ABONE OL
30 Kasım 2018, 07:29:00

TOKATLI İŞ ADAMLARI VE BÜROKLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

                Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Tokatlı iş adamları, işletme sahipleri ve Tokatlı bürokratlar 03 Kasım 2018 Cumartesi sabahı, Ceyhun Beken’in başkanı olduğu Tokatlı iş adamları ve Bürokratlar Derneğinin düzenlemiş olduğu kahvaltı programında Ankara’da Düden lokantasında bir araya geldiler.

                Son derece samimi bir ortamda aile muhabbetiyle kahvaltı boyunca katılımcılar arasında tanışma ve sohbet gerçekleşti.

                Tokat ili ve ilçelerinde doğan ve Ankara’da yaşayan iş adamları, işletme sahipleri ve bürokratlar, birlik ve beraberlik, tanışma ve kaynaşma karşılıklı bilgi paylaşımı ve aktarımı konusunda konuşmalar ve görüşmeler yapıldı.

                Bu tür toplantıları önemsiyorum. Aynı topraklarda doğan, büyüyen insanların önemli amaçlarla bir araya gelmeleri, dayanışmaları, yardımlaşmaları, arkadaşlık ve dostluklarını geliştirmeleri ileriye yönelik daha olumlu gelişmeleri de beraberinde oluşturacaktır.

                İyi gün ve kötü gün diye ifadesini bulan, insan hayatında her an herkesin başına gelebilecek hadiseler vardır. Ölüm, düğün, hastalık gibi. İşte bu günlerde eş, dost ve akrabaların varlığı ve dayanışması çok önemlidir. Bizim kültürümüzde de yeri vardır.

                Tokat’a fayda sağlayacak birçok proje konuşuldu.  Kahvaltıda, sık sık bir araya gelinmesi gerektiği, vurgulandı. Bursa ve İstanbul’da oturan ve o gün Ankara’da bulunan genç iş adamları da kahvaltıya katıldılar.

                Tokatlı bir girişimciye ait Düden lokantasının da gerçekleşen kahvaltı sonrasında açılışı gerçekleştirildi.

                Kahvaltıda başkan, yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve bürokratlarla uzun uzun sohbet imkânı buluyor, yıllar öncesine uzun bir gezintiye çıkıyor, Tokat merkez dâhil tüm ilçelerine uğruyoruz. Sohbet esnasında adı geçen Tokat’ın yerleşim yerlerini hemen hatırlıyorum. 

                Yaylardan, pancar tarlalarına, meyve ve sebze bahçelerinden çobanların koyunları suya indirme kaval havasının esintisiyle gülümsüyorum.

DİKKAT!  EVDE KİTAP OKUYORUM

                “Hey çoban… Can çoban, güneşin vurgun yediği, rüzgârın bulutları ağlattığı, dağlar bizim dağlar. Buğdayların boy vermediği, Emriye Nine ve oğlunun kazma ve elleriyle çalışıp ekip diktiği tarlaları sulayan, özü ile sözü ile duruşu ile Türk olan bu dağlar bizimdir.”

                Gün el uzatmak, gül olmak, bir olmak, beraber olmak günüdür. Bu günlerde kaynaşmak, sevmek, sevilmek, tanış olmak, dost olmak günüdür.

                Derneklerin kuruluş amaçları ve ilkleri vardır. Halen faaliyet gösteren bir derneğin kurucu başkanı olarak bu tür çalışmaları çok iyi biliyorum.

                Tokatlı iş adamları, işletme sahipleri ve Tokatlı bürokratlar derneğinin amacı; “Yurt içinde ve yurt dışında ikamet edip Tokat’a gönül vermiş bürokratlar ve işadamlarını bir araya getirmek, aralarındaki dostluk ve beraberlik duygusunu pekiştirmek, Tokat ilimizin kalkınmasında derneğimizin imkânları ölçüsünde maddi ve manevi yardımlarda bulunmak, iş bulamayan hemşerilerimize iş imkânı sağlamak, gerekli kurum ve kuruluşlardan izin almak kaydıyla sanayi ve ticaret merkezleri oluşturmak, Tokat’ı layık olduğu konuma getirmek için çeşitli projeler üretir. Tokat ilimizin doğal ve tarihi güzelliklerinin yurt içi ve yurt dışında tanıtılmasını sağlayarak ülke turizmine katkı sağlamak, üyelerimizin istediği spor branşlarında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla kulüp kurup sporcu yetiştirmek maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitim öğretim hayatında maddi ve manevi destek arayan gençlerimize derneğin imkânları ölçüsünde yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.”

                Faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak, kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek. İlk akla gelenlerdir.

                Birlikte yaşama kültürü,  aynı ilde, ilçede ve dahi köyde doğan insanların gurbette bir araya gelmeleri, düğünlerde, yemeklerde, cenazelerde bir araya gelmeleri, dayanışma içinde olmaları günlük hayata olumlu yansımaktadır.

DİKKAT!  Canım İstanbul

                Meslek edinme, sosyal ve kültürel konularda eğitim çalışmaları yapmak, istihdam alanında iletişim halinde olmak, ihtiyaç duyulduğunda çeşitli dallarda projeler yapmak, uygulamak çok önemlidir.

                Bu çalışmakları yapmak zordur. Zora talip olmak da zordur. Yoğun bir şekilde çalışarak, mesai yaparak göreve talip olanları desteklemek gerek. Çalışma azim ve kararlıklarını beslemek gerek. Aralıklarla arayıp moral vermek,  yapılacak çalışmalarda katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirmek velhasıl yalnız bırakmamak gerek.

                Tokatlı iş adamları ve Bürokratlar Derneğinin önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum.

                Ceyhun Beken’in başkanlığında yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet