Dolar 32,2125 -0.21%
Euro 35,0747 -0.06%
Gram Altın 2.494,06 1,13%
Çeyrek Altın 4.104,00 0,91%
Yarım Altın 8.207,00 0,91%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT TANITMAK

TOKAT TANITMAK

ABONE OL
04 Nisan 2018, 07:32:58

Son senelerde Tokat’a gidelim diye reklamlar dönüyordu billboardlarda. Ben de Gazi Eğitim Enstitüsü dönem arkadaşlarımdan bulabildiğim dört kişiyi eşleriyle birlikte Tokat’a davet ettim. 1963-64 edebiyat bölümü mezunu olan arkadaşlarımdan her birinin yerel ve ulusal basında köşeleri var. Ayrıca sosyal medyayı da etkin kullanıyorlar.  Bu davetle hem özlem giderir, hem de bu küçük gezi ile ilgili izlenim ve gözlemlerini yazarlarsa basın yayın yoluyla Tokat ve çevresinin tanıtımında katkımız olur diye düşünüyorum.

                Kentimiz yol üstünde kurulmamış. Büyük şehir de değil. Amasya, Çorum gibi turizm yönünden yeteri kadar reklamı da yapılamamış olmalı ki hak ettiği turisti çekemiyor.  Çocuğu Tokat’ta görevli olanlar torun bakmaya ya da oğlunun yemin törenlerini izlemeye gelenlerden başka şehrimizi özel olarak görmeye gelen bir tur otobüsüne pek rastlamıyorum. Bu eksikliği gören belediyemiz, ilimize turist çekmek için yoğun eleştirilere göğüs gererek Yeşil Irmak’ı boğup gondol yüzdürme gayretinde.  

                Konuklarıma Ballıca Mağara’sını, Tokat Müzesini, Deveciler Hanı’nı, Bey Sokağındaki Safranbolu evlerini aratmayan eski evleri, zaman kalırsa yeşille mavinin kucaklaştığı Almus’u gezdirmek isterim ama yaklaşık on kişiyi alabilecek bir aracım yok. Geçen sene de Bursa ve Trabzon’dan arkadaşlarım gelmiş, onları emektar korsamla gezdirmiştim. Şimdi korsam ile bu işi başaramayacağım belli oldu.  Gondollara o kadar para harcayan belediyemiz bana bir günlüğüne bir minibüs temin eder mi diye ümit ettim. Müracaatımda bir minibüsleri olduğunu, onu da belediye Plevnespor’a tahsis ettiklerini, onların ihtiyacı olmazsa verebileceklerini söylediler. Yani kesin söz alamadım.

                Şimdi vilayet, il turizm ya da özel idare müdürlüğü gibi kurumlara uğrayacağım. Onlardan da yardım sözü alamazsam konuklarımızla öğretmenevimizde özlem giderip, kentimizi gezdiremeden yolcu etmekten başka yapcak bişey kalmıyo gibi…

DİKKAT!  İhtimaller

                İki sene önce Tema toplantısına katılmak için Erzurum’a gitmiştik.  Diğer illerden gelen arkadaşlarımız, “Emekli ya da dernek olarak falan yeri gezmek istiyoruz diye başvurunca belediye bize ihtiyacımız olan aracı temin ediyor” demişlerdi. Bizim belediye ve kamu kuruluşlarımız, onlardan geri kalır mı dersiniz?

Bakalım, göreceğiz..

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet