Dolar 32,2818 0.01%
Euro 35,0370 -0.16%
Gram Altın 2.478,30 0,49%
Çeyrek Altın 4.068,00 0,02%
Yarım Altın 8.136,00 0,04%
Tam Altın 16.197,24 0,53%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
THK’DAN ÖĞRETMENLERE İHA KURSU

THK’DAN ÖĞRETMENLERE İHA KURSU

ABONE OL
18 Aralık 2018, 17:16:35

Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanlığı, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibatlı olarak havacılık üzerine proje çalışması yapan öğretmen ve idarecilere yönelik İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilot Lisans Kursu açtı. Dün itibariyle Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonunda başlayan eğitim bir hafta süre ile devam edecek.

            Geleceğin teknolojisi olarak görülen insansız hava araçları her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Bir hava aracını uçurmak ve onunla birlikte iş ve işleyişini düzenlemek isteyen kamudan, sivil toplum örgütlerine, esnaftan, hobicilere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan havacılık faaliyetleri birçok kural ve eğitim aşamasını da beraberinde getiriyor. Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanlığı bu eksenden yola çıkarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine iletilen talebi değerlendirip THK Genel Başkanlığı oluru ile Tokat’ta İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilot Lisans Kursu açtı. Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonunda pazartesi günü itibariyle başlayan kurs 36 saatlik bir eğitim programını ve yazılı sınavı kapsıyor. 20 kişiden oluşan kursiyerlere 3 ayrı öğretmen eğitim veriyor. Hava hukuku ve sorumluluklar, uçuş dinamiği ve uçuş prensipleri, meteoroloji, seyrüsefer ve operasyon, kumanda edilebilir sistemler, bakım ve onarım gibi konularda eğitim gören kursiyerler yazılı sınav sonucu başarı gösterdikleri takdirde Türk Hava Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı İHA Pilot Belgesine sahip olacak.

“THK VARSA MİLLETİ İÇİN VAR”

            Kurs’un düzenlendiği Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonunu ziyaret ederek kursiyer öğretmenlere başarı dileklerini ileten Türk Hava Kurumu Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız, faaliyet hakkında bilgiler verdi. Başkan Gökyıldız açıklamasında, “Öncelikli olarak her daim kurumumuzla birlikte hareket ederek kurum olarak bizlerin Türk Milletinin kalbinde yer bulmamıza aracılık eden başta müdürlerimiz olmak üzere tüm Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum. Eğitimin düzenlenmesi adına bizlere kapılarını ardına kadar açan Tokat Kent Konseyi Başkanımız Abdullah Gürbüz bey’e de teşekkürlerimi iletiyorum. Havacılık sektörü gelecekte hayatımızda günümüzden daha fazla yer bulacak ve nerelere kadar gelişeceği şimdiden tahmini zor bir sektörüdür. Eğitim camiamızın bu hassas konu ile her kesimden daha fazla ilgilenmesi geleceğimizin teminatı çocuklarımızın doğru yönlendirilebilmesi için bir kat daha fazla elzemdir. Bugün burada başlayan İHA kursu, emin olun ki göle düşen bir su damlası gibi ilimizde dalga dalga yayılacak ve çok geniş bir yelpazeye etki edecektir. Bunun etkilerini ilerleyen günlerde hep birlikte görecek ve Tokat’la gurur duyacağız. Bugün burada eğitim gören milli eğitim camiamızın çok kıymetli öğretmenlerinin yürüteceği tüm projelere kurum olarak paydaş olacağımızın ve elimizden gelen desteği her daim göstereceğimizin sözünü veriyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

DİKKAT!  "BU VATAN İÇİN CAN VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ"
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet