Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARİHİ DEĞERLER İÇİN PROJELER HIZLANDIRILIYOR

TARİHİ DEĞERLER İÇİN PROJELER HIZLANDIRILIYOR

ABONE OL
08 Nisan 2019, 08:08:39

Sulusaray Kaplıcası, Kaz Gölü, Ballıca Mağarası, Yağıbasan Medresesinin Tokat’ın çok önemli değerleri olduğunu belirten Vali Ozan Balcı, tüm projelerin hızla tamamlanıp hizmete sunulmasını istedi

            Tarihi, turistik ve doğal alanlarının Tokat’a kazandırılması amacıyla yapılacak projeler Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Sulusaray Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Başçiftlik Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Pazar Kaymakamı Ömer Saygılı ve proje ekibi katıldı.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı olarak hizmet veren tarihi Yağıbasan Medresesinin Bilim Merkezi olarak projelendirilip, faaliyete geçeceğini söyledi.

            Projeler kapsamında Cami-i Kebir Mahallesi'nde bulunan Mustafa Ağa Hamamının restorasyon çalışmalarının hızlandırılarak hizmete sunulmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) güdümlü projeleri arasında yer alan  "Akdağ'ın Zirvesinden Kazova’ya Kırsal Turizm Rotası Güdümlü Projesi" ile Ballıca Mağarası Tabiat Parkı ve Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Projesi kapsamında sürdürülen çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

            Sulusaray Kaplıcalarının fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak değerlendirileceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, buranın bölgenin örf, adet ve geleneklerine uygun şekilde projelendirilip, vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

            Vali Dr. Ozan Balcı, toplantıda Eğitim Tokat projesi kapsamında tüm ilkokullarda Z-Kütüphane çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürülmesi için projelendirilmesini istedi. Sulusaray Kaplıcası, Kaz Gölü, Ballıca Mağarası, Yağıbasan Medresesinin Tokat’ın çok önemli değerleri olduğunu belirterek, buraların en iyi şekilde değerlendirilip vatandaşın hizmetine sunulmasını önemsediğini söyledi. Yapılacak proje çalışmalarında özenli bir yol haritası belirlenip uygulanmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, tüm projelerin en kısa sürede tamamlanıp, hizmete sunulmasını istedi.

DİKKAT!  VALİ DR. OZAN BALCI TOKAT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet