Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VALİ DR. OZAN BALCI TOKAT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. OZAN BALCI TOKAT MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

ABONE OL
11 Mart 2019, 07:21:33

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Müzesini ziyaret ederek müzede sergilenen eserler hakkında bilgiler aldı.

            Vali Dr. Ozan Balcı, ilk olarak 1926 yılında Gökmedrese’de kurulan; 2012 yılında Sulusokak’ta yer alan Tokat Bedesteni’ne taşınan ve çağdaş müzecilik anlayışıyla teşhir-tanzim çalışmaları yapılan Tokat Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

            Ziyarette Vali Dr. Ozan Balcı’ya, yapılan kazı ve araştırmalarla tarihi geçmişinin MÖ 4 bin yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkarılan Tokat şehrinde yaşamış birçok medeniyete ait arkeolojik ve etnografik eserler ile sikkeler hakkında bilgiler verildi.

m%C3%BCze1

            Vali Dr. Ozan Balcı, Zile Maşathöyük, Erbaa Horoztepe ve Komana Antik Kenti’nde çıkarılan kazı buluntuları, müze tarafından yapılan kurtarma kazıları sırasında ele geçen buluntular, Tokat ilçe ve köylerinde ele geçen eserler ile bağış, satın alma ya da müsadere yoluyla edinilen arkeolojik eserler hakkında bilgiler aldı.

            Halkın hayat tarzını, kültürünü temsil eden araç-gereçlerle, bilim ve din ile ilgili bilgi, belge değeri taşıyan, korunması gerekli etnografik eserler hakkında bilgiler alarak, eserleri inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, Danişmentli döneminden kalma el yazması Kur’an-ı Kerimi özenle inceleyerek bu eserin Tokat Müzesi için çok değerli ve önemli bir eser olduğunu vurguladı.

m%C3%BCze2

            Müzede bulunan eserlerin yanı sıra Tokat’ta gerçekleştirilen Erbaa Horoztepe’deki, Zile Maşat Höyük’teki ve devam eden Komana Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazılar hakkında da bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı’ya, Erbaa Horoztepe’deki kazılarda bulunan ve Ankara Anadolu Medeniyetler müzesinde sergilenen çocuğunu emziren kadın heykeli hakkında bilgiler verildi.

            Vali Dr. Ozan Balcı’ya Tokat Müzesi ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar, Müze Müdürlüğü’nde görevli sanat tarihçisi Filiz Uçar ve rehber Sevgi Çetin eşlik etti.

DİKKAT!  "ŞEKER KONUSUNDA ORTAK AKIL İLE MİLLİ KONSENSÜS SAĞLANMALI"
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet