Dolar 32,5544 0.21%
Euro 34,9700 -0.02%
Gram Altın 2.457,38 0,87%
Çeyrek Altın 4.118,00 -0,10%
Yarım Altın 8.311,00 -0,86%
Tam Altın 16.379,17 0,56%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TAKIMIN YOK, STADIN YOK, MORALİN YOK

TAKIMIN YOK, STADIN YOK, MORALİN YOK

ABONE OL
20 Temmuz 2020, 09:29:47

Sizlere en son bu sütunlarda 8 Temmuz 2020 tarihinde , “BİR ŞEHİR, BİR TAKIM, BİR ÖMÜR “ başlıklı makalemizle Tokatspor’la ilgili son bilgileri vermiştik . Ankara’ya doğru araba ile seyahat ederken Çorum’da yeni statta durarak yandaki resmi çektirdik. Kaderin garip cilvesidir ki, 2011-2012 sezonunda Tokatspor ligde kalırken, Çorumspor 3.lige düşmüştü. Çorum daha sonra amatöre kadar indi. Sene 2020 ‘de, Yeni Çorumspor küllerinden doğarak 2. ligde mücadele ederken, içinde bulunduğumuz sezon Tokatspor amatöre kadar düştü. Diğer taraftan Çorum yeni stadını da devreye sokmuş oldu. Yeni stat yeni heyecan ve gece maçı demektir. Yine yakın illerimizden Sivas’ın, Süper lig de bir, ikinci ligde bir ve bölgesel amatörde bir olmak üzere toplam üç takımı deplasmanlı liglerde mücadele ediyor. Diğer taraftan Sivas, eylül ayında Milli maç programına alındı. Samsun ise içinde bulunduğumuz sezon birinci lige çıkarken hedef olarak süper ligi belirleyerek buna yönelik bir kadro hazırlığında. Samsunspor’da 2 yıl önce protokole bağlanmış bir şirketleşme politikası izledi. Yeni kurulan Samsunspor A.Ş ‘nin %40 ‘ı Samsunspor FK derneğinin. Oysaki Tokatspor’da protokole bağlanmamış, tüzükte yer almayan ve fiyaskoyla sonuçlanan bir şirketleşme sonunda 2 yılda takım amatöre düştü. Tokatspor A.Ş bir aile şirketi ve bu şirkette Tokatspor FK derneğinin hiç hissesi yok. 26 Haziran 1969 yılında kurulan Tokatspor içinde bulunduğumuz sezon maalesef amatör lige düştü. Önümüzdeki sene A.Ş nin bölgesel amatör ligde takım çıkarıp çıkaramayacağı bile belli değil . Niksar Belediyesi önümüzdeki sezon 3. Ligi hedeflerken, Erbaaspor ağustos ayında genel kurula gidiyor. Diğer taraftan Tokat amatör futbol şampiyonu Erbaa Gençlikspor’un, Niksar’la maç yapmadan direk BAL’a çıkma ihtimali belirdi. Burada baktığımızda özellikle Tokat Merkez’in futbol temsil kabiliyetinde ciddi bir zaaf oluşmuş durumda. Tokatspor’un önce şirketleşip sonra iki yıl içinde amatör futbol ligine düşmesi iyi incelendiğinde, şehrimizin neden istenen gelişme ve refah düzeyini yakalayamamasının şifrelerinin gizli olduğunu görebilirsiniz.

DİKKAT!  KÂBUS

TOKATSPOR’UN TAHTI BOŞALDI

Maalesef 50 yıllık Tokatspor FK derneğinin önce şirketleşip, 2 yıl içinde amatöre düşmesiyle Tokatspor ‘un tahtı boşalmıştır. 7-8 aydan bu yana bir kısım Tokatspor kongre delegesi ve futbol severle bu konuları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Ancak istenen destekler sağlanamamıştır. Diğer taraftan Tokatspor FK derneğinin, şirket başkanı olan şahsı dernek başkanlığından alamamış veya almamış olması başlı başına bir skandaldır. A.Ş başkanı hakkında, çok ciddi dolandırıcılık iddiaları bulunmaktadır. Erişime açık olan internet sitelerinde yer alan bu iddialar tabii ki iddia kabilindendir. İsteyen herkes bu iddiaları arama motorlarından bulabilir ve erişebilir. Ancak konunun savcılığa intikal ettiği ve A.Ş başkanının ifade verdiği bilinmektedir. Böyle bir şahıstan ilimize herhangi bir fayda gelme ihtimali yoktur. TFF ‘nin 2. ve 3. Lig programını açıklamasıyla beraber Ankara Demirspor ve Şanlıurfaspor’un liglerden çekilme ihtimali belirmiştir. Bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi biz maçların bir şekilde oynanması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün süper ligde yer alan pek çok futbolcunun yolu 2. Lig ve 3. Lig takımlarından geçmiştir. Bu nedenle 2. Ve 3. Ligler, aynı zamanda deplasmanlı bölgesel amatör lig Türk futboluna eleman yetiştiren önemli bir kademedir. İhmal edilmemelidir. 2020-2021 sezonu için nerede ise ümidimiz kalmamış, moralimiz bozulmuştur. Zaman hızla geçmekte, şehir karar vericilerimiz olayları seyretmektedir. Mevcut duruma pek çok şey neden olmuşken, taraftarda istenilen sorumlu davranışı gösterememiştir.                      

TOKATSPOR’ DA YENİ SAYFAYI AÇMALIYIZ

 Artık sayfayı çevirme, yeni sayfayı açma zamanıdır. A.Ş ‘nin bu şehre verebileceği herhangi bir şey kalmamıştır. A.Ş bu şehirden ve Türk Futbolundan sökülüp atılması gereken kanserli bir yapıdır. Yeni Tokatspor amatör futbol yapılanması bir şekilde hayata geçirilmeli, mümkünse deplasmanlı amatör lig seçeneği zorlanmalıdır. Zaman hızla akıp gitmektedir. Bu şehrin ve şehir futbolunun bekleyecek takati yoktur. Mevzu bahis olan şehirdir. Mesele ayaktopu meselesi değildir. Türkiye’nin en kadim ve köklü futbol kulübü Tokatspor bir şekilde Türkiye liglerinde aslanlar gibi var olmalı, mücadele etmeli, kükremelidir. Şehir karar vericilerimiz 1969 yılındaki gibi, olaylara el atmalıdır. Bunu yapacak kadrolar, seyirci ve futbol ruhu bu şehirde vardır. Bunu inkâr edersek, kendimizi ve şehrimizin geleceğini inkâr etmiş oluruz. Bir sonraki yazımızda, daha moralimizi düzelten haberler vermek dileğiyle.

DİKKAT!  Seyfettin Karakuş ile röportaj

17.07.2020

DR. METE BAYBURTLU

TOKATSPOR KONGRE ÜYESİ

[email protected]

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Vasıf Mehmet Yağcıoğlu

Çok kıymetli Tokatspor sevdalıları,
Tokatsporumuz sadece sportif değil sosyal hareket kimliği ilede ön
plana çıkarılmalıdır.Bunun içinde Tokat sevdalılarınca Tokatspor Platformu
acilen kurulmalı Tokatsporun sosyal sorumluluk projeleri bu platformca
üstlenilmelidir.Kulübün marka değerini ve farklı yönlerini öne çıkarmak için
halkla ilişkilerinden ARGE çalışmalarına kadar profesyonel bir kadrolar
ihdas edilmelidir.Çok farklı projeler geliştirilmelidir. Örneğin, Kızılaya kan
bağışları ile kan ver hayat kurtar projesi,Kovit 19 döneminde Tokat halkına maske dağıtma projesi,Tema vakfı ile bir Tokatspor ormanı kurma projesi gibi çok farklı projeler geliştirilmelidir.Festivaller,özel günler,farkındalık projeleri
hayata geçirilmelidir.Tokatspor ismi,markası yabancı ellere bırakılmamalıdır.
Tokatspor büyük ses getirecek bir sosyal harekete sahip bir kulüptür.
Tokatsporumuzun maruz kaldığı hukuksuzluk kamu oyuna hukuk diliyle
anlatılmıyor.Tokat BAROSU nun bu olaya sessiz kalışıda Tokat sevdalılarını da çok ama çok üzüyor.. Selam ve sevgiler…

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet