Dolar 32,5015 0.17%
Euro 35,1500 0.6%
Gram Altın 2.438,87 0,01%
Çeyrek Altın 4.087,00 -0,85%
Yarım Altın 8.235,00 -1,77%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Sümeyye Aksüt ile söyleşi

Sümeyye Aksüt ile söyleşi

ABONE OL
31 Mart 2018, 13:43:28

Sümeyye Aksüt ile söyleşi

 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Kulübü Üyesi Sümeyye Aksüt:

“Üniversiteli arkadaşlarımız ya rahatlığa alışıyor adım atması zor geliyor ya da dersleri bakımından fazla yoğunluktan kendilerine sosyal etkinlik anlamında vakit ayıramıyorlar”

 

Geleceğin yöneticileri ve insanları ile röportaj yaparak onların kendilerini ifade etmesi için röportajlar yapmaya onların gençlik, okudukları şehir hakkında görüşlerini anlatmasına imkan sağlamaya devam ediyoruz. Kendilerini ifade etmekte usta olan gençler hayatta da başarıyı yakalayacaklardır mutlaka.

 

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

 

SÜMEYYE AKSÜT- Ben Sümeyye Aksüt. 1997 Samsun/Terme doğumluyum. İlk ve ortaokulu Terme Anafartalar Ortaokulunda okudum. Daha sonra SBS ile Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde devam ettim öğrenim hayatıma. 2015 YGS-LYS ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü okumaya hak kazandım. Tokatta 3. senem.

 

SORU-Neden Maliye bölümü? Neden Gaziosmanpaşa Üniversitesi? Bu bölümü tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?

 

SÜMEYYE AKSÜT- Ne Tokat’ı ne de maliye bölümünü isteyerek yazmadım. Ben tarih bölümü okumak isterken babam maliyeci olmamı istemişti. Ben tereddüt etmiştim, yapamam masa başı işlerini sevmiyorum, demiştim ama yazmıştık yine de. Hatta şöyle ki, bir ara ben Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yazdığını görünce şoktan çıkamadım bir süre. Orayı ben ne zaman yazdım, diye düşünmekten alamadım kendimi. İsteyerek hiç gelmedim ama su an çok şükür bölümümden de okulumdan da Tokat’tan da memnunum. İyi ki burası diyorum.

 

SORU Maliye kulübü ile tanışma hikayenizi öğrenebilir miyiz?

 

SÜMEYYE AKSÜT – Kulüpten bir arkadaşımla aynı yurtta kalıyorduk. Sohbet ederken ertesi gün kulübün belediye başkanını konferans için davet ettiklerini mutlaka konferansa katılmamı rica etti. Ertesi gün katıldım konferansa ve çok beğendim. Arkadaşlarımın öğrencilerle böyle mevki ve söz sahibi insanları bir araya getirmelerini, başarılarını severek izlemiştim o gün. Sınıf arkadaşım da o kulüpte üye olduğunu söyledi beni de yanında götürdü toplantılarına. O günden bugüne Genç Maliyeciler ailesinin bir ferdiyim ben de.

DİKKAT!  NE ZAMAN KINAYACAĞIZ?

 

SORU-Kulüp olarak neler yaptınız bugüne kadar?

 

SÜMEYYE KSÜT- Kulüp olarak bugüne kadar, Genç Başkan Üniversitelilere Buluşuyor adlı konferansla Tokat Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu ile bir konferans gerçekleştirildi. Tokat Defterdarlığından Defterdar Musa Avcu’nun katılımıyla beraber Vergi İdaresi Müdür Yardımcı Murat İbrikci ve Uzman Koordinatör Mehmet Aydin’in da katılımlarıyla kariyer söyleşileri gerçekleştirildi. Genç Kaymakam Üniversiteliler Buluşuyor adlı konferans ile Tokat Almus Kaymakamı Sayın Hamza İnam katılımlarını gerçekleştirdiler. Alanında uzman gazeteci-yazar aynı zamanda savaş muhabiri olan Sayın Mehmet Akif Ersoy Ortadoğu ve Türkiye adlı konferansımıza katılarak üniversitemizde öğrenci arkadaşlarımıza gayet samimi ve etkili bir konuşma gerçekleştirdi. Kulüp olarak Mardin’in Derik ilçesindeki Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına 500 ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci kardeşlerimize kitap ve kırtasiye yardımı gerçekleştirildi. Kulüp olarak 48. Piyade Eğitim Alayı ziyaret ettik.

 

SORU-Bundan sonra neler yapmayı arzu ediyorsunuz?

 

SÜMEYYE AKSÜT-Tabii ki her zaman daha iyisi daha faydalısı ne olabilir, kulübe ve öğrenci arkadaşlarımıza daha fazla ne katabiliriz düşüncesiyle daima elimden gelenin en iyisini yapmayı arzu ediyoruz.

 

SORU- Kulüpte yer almak size manevi ne kazandırdı?

 

SÜMEYYE AKSÜT-Kulüpte yer almam öncelikle düşünce gücümüzü geliştiriyor. Konular üzerine durup düşünüp tartıştıkça doğruya çok daha fazla yaklaşmış oluyoruz. Bunun yani sıra arkadaşlarımızla ve hocalarımızla daha yakın ve sıkı bir ilişki içerisinde oluyoruz. Kendimiz ve başkaları için bir şeylerle uğraşmış oluyoruz. Sorumluluk sahibi olup kendimizi bir şeyler için zorluyoruz ve hayata erkenden başlamış oluyoruz bir nevi. Tabii ki kulüpteki yerimiz eminim ki iş hayatına atılırken cv doldurmada işimize yarayacak ve önümüzü açacaktır.

 

SORU-Siz okuyan insansınız okumakla öğrenciler nasıl gelişiyor?

DİKKAT!  VİRÜS KUL HAKKI VEBAL

 

SÜMEYYE AKSÜT-Okumaktan zarar gelmez. Bin de bilsen bir bilene danış demişler. Mutlaka eksiğimiz vardır. Yazarak düşünce değişiyor, gelişiyor. Ufuk genişliyor. Çok farklı görüş açıları meydana geliyor. Bu nedenle yazarların, aydınların engin bilgileri mutlaka bizlerin fikirlerini geliştir ufkumuzu daha ileri seviyelere getirmemizde gayet de faydalı olacaklarının kanaatimdeyim.

 

SORU-Sosyal etkinliklere katılmak gençlere ne kazandırıyor? İlerde iş hayatında ne kazandıracak onlara?

 

SÜMEYYE AKSÜT-Üniversiteli arkadaşlarımız ya rahatlığa alışıyor adım atması zor geliyor ya da dersleri bakımından fazla yoğunluktan kendilerine sosyal etkinlik anlamında vakit ayıramıyorlar. Tabii ki sosyal etkinlik derken kimin aklına ne gelir bilemeyiz. Herkesin sosyalliği farklı alanlarda ve şekillerde olabilir. Biz bunu kişisel gelişim şeklinde düşünürsek tabii ki çok fazla etkiler. Üniversiteli arkadaşlar olarak toplum önünde konuşma yapmasını geçtim düşüncelerini ifade etmekte bile bazen geri adım atabiliyoruz. Kendimize güven eksikliğimiz var. Bu da ileriki yaşamımız da oldukça etkisini devam ettirebilecek bir durum. Çünkü şöyle ki kendimizi geliştirmek için zaman ve konum bakımından üniversite en iyi yer olarak belirlenebilir. Yalnız değiliz arkadaşlarımız var, imkanlar oldukça fazla keza bizleri istediğimiz alanlarda güvenilir bir şekilde yönlendirebilecek hocalarımız var. Değerlendirmemiz gereken çok şeyler var.

 

SORU-Gücünüz olsa neler yapmak istersiniz?

 

SÜMEYYE AKSÜT-Gücüm olsa okulumun her bölümünün alanlarında en iyi olan uzmanları üniversitemize konuğumuz olarak davet edip öğrenci arkadaşlarıma bölümleriyle alakalı her konuda bilgilendirmelerini isterdim. Okuyoruz ama neyi niye okuduğumuzu bilmiyoruz çoğu zaman. Bunun bilinciyle okuyalım isterim. Tabii ki hayat sadece iş güç demek değildir. Kişisel gelişim uzmanları ile ekonomist kişilikler ile kültürel, tarihsel, edebî, sanatsal vs alanlarda bilgi vermelerini isterdim.

 

SORU- Maliye okumak isteyenlere başka neler anlatacaksınız?

DİKKAT!  KİMSEYE ANLATMA

 

SÜMEYYE AKSÜT-Kesinlikle bakış açınız farklı olmalı. Biz her dönem ayrı ayrı hukuk dersi alıyoruz. Verginin hukukunu, idaresini, denetimini ayrı ayrı görüyoruz. Bu çok sıkıcı, hukukçu muyum ben, bu kadar vergiye ne gerek var, diyeceğimize devletle milletle alakalı bir sürü şey öğreniyoruz. Bundan güzeli var mı? Düşünsenize hem de kulaktan dolma oradan buradan siyasi bilgilerle değil. Biz de gün gelecek nasip olursa bu işlerle meşgul olacağız. Devletimize, milletimize, ailemize, kendimize nasıl haklar, görevler düşüyor biliyor ve buna göre nasıl hareket etmemiz gerekeni biliyoruz. Bakış açısı çok önemli. Her zaman boş tarafından mı bakacağız biraz da dolu tarafından bakalım. İşimizi sevmeye özen gösterelim.

Çok sağ ol Sümeyye çok samimi ve bilgilendirici bir röportaj oldu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet