Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ŞÜKRAN PINARCAN İLE RÖPORTAJ

ŞÜKRAN PINARCAN İLE RÖPORTAJ

ABONE OL
20 Şubat 2020, 10:08:10

Yazar Şükran Pınarcan: “Okuyan insanın bakış açısı geniştir. Her konuda bilgi sahibidir. Empati yeteneği vardır. Olaylara her zaman bir çözüm bulur. Kelime hazinesi geniştir. Konuştuğu zaman ilgi çeker. Zekayı kibarlaştırır. Keskin zekalıdır”

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

ŞÜKRAN PINARCAN- 1979 yılının Haziran ayında Konya’nın Doğanhisar ilçesinde doğdum. Eğitimimi Konya’da tamamladım. Kitap okumayı yaşam biçimi haline dönüştürdüm. Uzun yıllardır günlükler, şiirler yazdım defterimde yazdığım güzel sözleri biriktiriyorum. Üç çocuk annesiyim.

2015 yılında ilk kitabım “Aşkın Gücüyle” okuyucuya merhaba dedim. Kağıttan şiir antolojisi 1 antoloji kitabı ile okuyucuyla ikinci defa buluştum. Daha sonra Ve Cemre Kağıda Düştü antolojisini Ahbap kitaptan çıkardım. Çok yakın zamanda tekrar yeni bir antoloji kitabım çıkacak.

Konya İmam Hatip Lisesini bitirdim. Sınıf anneliği yaptım hala da yapıyorum. Okul aile birliğinde çalıştım. Hala çalışıyorum. Kütüphanede gönüllü veliyim. Kitap okuyorum yorum yazıyorum. Çeşitli dergi ve gazetelerde reklam tanıtım yapıyorum.

SORU-Yazmaya başlama hikayenizi anlatır mısınız?

ŞÜKRAN PINARCAN-Kendimi bildim bileli okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Okumayı öğrenince okuma yarışmasında birinci oldum. Kitap kazandım. Her zaman her yerde kitap okudum. Notlar aldım. Şiirler yazdım. Çok zorlu bir süreçten geçiyordum. Yazdıklarımı paylaştım. Beğenildi. Bir cesaret kitap çıkarmaya karar verdim. O şekilde başladı işte.

SORU-İlk kitabınızı çıkarma hikayenizi anlatır mısınız?

ŞÜKRAN PINARCAN– Ağbim ölümünden dolayı ve bir sürü ailevi sıkıntılardan dolayı bunalımdaydım. Nasıl baş edeceğimi düşünürken çıkış yolu olarak okuma yazmayı gördüm. O şekilde ilk kitabımı çıkardım. Arkası geldi işte.

SORU-Yazmak mı zor yayınlamak mı?

ŞÜKRAN PINARCAN– Yerine göre ikisinin de zorlukları var. Bazen duygularını kelimelere dökemezsin sancılı bir süreç başlar. Bazen anlatacaklarını ifade etmekte zorlanırsın. Bazen de kitap çıkarken çok sancılı bir süreç yaşarsın. Yeni bir eser meydana getirmek sabır ve özveri gerektirir.

DİKKAT!  EVİMDE ON ALTI GÜN

SORU-Piyasada yazar çoğaldı. Çok kitapta vasat. Bunun sebebi sizce nedir?

ŞÜKRAN PINARCAN– Okuyup araştırmadan her önüne gelen parasını verip kitap çıkarıyor. Reklamını iyi yapan satıyor. Ne kadar iyi ve kaliteli olsa bile iyi reklamın yoksa satması ve okunması çok zor bence. Kaliteli yazar bulmak da zor kaliteli okuyucu bulmak da zor. Aynı tür kitaplar dolanıyor hep. Çeşit az.

SORU-Çok okuyor musunuz?

ŞÜKRAN PINARCAN- Evet her fırsatta okumaya özen gösteriyorum. Güzel şeyler yazmam için çok okumam ve araştırmam gerekir. Diye düşünüyorum.

SORU-Okuyanla okumayan arasındaki fark nedir?

ŞÜKRAN PINARCAN– Anlatmakla bitmez. Okuyan insanın bakış açısı geniştir. Her konuda bilgi sahibidir. Empati yeteneği vardır. Olaylara her zaman bir çözüm bulur. Kelime hazinesi geniştir. Konuştuğu zaman ilgi çeker. Zekayı kibarlaştırır. Keskin zekalıdır.

Okumayan insan her şeyi bildiğini sanır. Konuşacak kelime bulamaz. Bunun gibi şeyler işte.

SORU-Kitaplarınızdan bahseder misiniz?

ŞÜKRAN PINARCAN: İki tane antoloji bir tane deneme kitabım var. Deneme kitabım Aşkın Gücünde şiirler ölümsüz hikayeler ve güzel sözler var. Antolojinin birisinde birbirinden değerli kalemlerin şiirleri var. Son kitabım Ve Cemre Kağıda Düştü de Şiir ve güzel hikayeler var. Birden fazla şair ve yazarların eserleri var.

SORU-Hem anne olmak hem yazmak hem sosyal olmak zor olmuyor mu?

ŞÜKRAN PINARCAN-  Zaman zaman ister istemez zorlanıyorum. Üç tane çocuk ev işi sosyallik yazmak okumak etkinlikler.

Yine de hem başarılı çocuk yetiştirmek çok yönlü olarak hem de bu tür etkinliklerde aktif olmak iyi geliyor. Moralim düzeliyor. Yorgunluğum geçiyor.

SORU-Çok okunan kitap olmanın sırrı nedir sizce?

ŞÜKRAN PINARCAN- Herkesin kendinden çok şey bulması büyük kitleye hitap etmesi. Okuyucuya bir şeyler vermesi. Yaşanmış ya da yaşanması mümkün olan şeyler olması.

DİKKAT!  YÜKSEK EDEBÎ MİRASIMIZ

SORU-Bu konuda başka ne anlatacaksınız?

ŞÜKRAN  PINARCAN– Okumak araştırmak ve kendini geliştirmek gerekir. Her gün yeni şeyler öğrenmek gerekir. Çağımıza ayak uydurmak için çok donanımlı olmamız gerekiyor.

Bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet