Dolar 32,5163 0.21%
Euro 34,9558 0.46%
Gram Altın 2.438,76 0,00%
Çeyrek Altın 4.086,00 -0,87%
Yarım Altın 8.238,00 -1,73%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SİYASET SAHNESİ

SİYASET SAHNESİ

ABONE OL
11 Haziran 2018, 07:42:56

Şunu bilelim ki siyaset,  toplum için özveriyle ve halkın teveccühünden başka bir karşılık beklemesizin    yapılabilecek bir kamu hizmeti  niteliğinde uğraşı alanıdır. Bu durumu bilgiye dayalı yaşam biçimi olarak algılamak gerekir. Maalesef bilgiye dayalı  siyaset  yerini popülizme  bırakmıştır. Tek patron olan seçmeni doğru ve objektif olarak bilgilendirmek  siyasetçinin temel görevidir. Bilgili siyasetçi  ancak topluma  değer katabilir. Halk tarafından ilgiyle izlenen siyaset kurumu, topluma ışık tutan, kamuoyu sahnesinde yer işgal eden  lider ve kanaat önderleri yetiştirmektedir. İşte bu nedenlerle ülkemizin  şiddetle ekonomide, bilimde, sanayide, eğitimde üst düzeyde bilgiyle  donanmış  entelektüel  siyasetçilere  ihtiyacı vardır. Siyaset, ciddi emek ve maddi güç gerektiren  cazibesi yüksek bir uğraştır. Kamuda güç ve makam sahibi kişilerle,  farklı mesleklere sahip bir çok (Doktor, Mühendis, Avukat, İş adamı vs..) kamu görevlisi , bunları bırakıp farklı amaç ve beklentilerle  siyasete giriyorlar.      Muhtemelen çok az uğraşı  çok farklı noktalardaki , düşünce ve yaşam tarzına sahip  insanların arzu ve isteklerine bu kadar çok hitap edebilir. Gerçekte siyasetle uğraşmak kişisel bir tercih olup,  seçme ve seçilme özgürlüğünün  en doğal  uzantısıdır. Ancak bir grup var ki meslekleri , kabiliyetleri, makam ve mevkileri  ne olursa olsun başka mecralara açılmak isterler. Bunlar çoğunlukla lider ruhlu girişimci ve atılgandırlar. Liderlik etmek ve yönetmek için  sonsuz enerji  sahibidirler. Onun için siyasete atılmak ve aday olmaktan çekinmezler.Hatta eğitimli  insanlara karşı seçim kazanıp şehri yönettiklerini bile  görmüşüzdür. Realist olan tek şey kişinin içindeki enerjiyi, eğitim seviyesi ne olursa olsun harekete geçirmesi ve sonuç odaklı  bakış açısına sahip olmasıdır.Kısacası politika, büyük oranda temsil, kabiliyet, tecrübe, güç ve iletişim yani kalpten kalbe duygu temasını kurma ve devam ettirme meselesidir. Üretken  politikacılar, tek seçici patron olan seçmeni, objektif vaatler ve heyecan verici projeler  peşinde koşturmak için çok çalışmak ve rıza-i inşayı tesis etmek  zorundadırlar.

DİKKAT!  OKUMAK

                Vizyon ve misyondan yoksun bilgisiz ve ilgisiz bir siyasetçi, az bir yakıtla uzun yola çıkan araca benzer. Vasıta ne kadar mükemmel olursa olsun, az bir yakıtla yolda kalmak kaçınılmazdır. Dolayısıyla  her politikacı bilgi birikimini artırmak ve her daim  kendini yenilemek durumundadır. Kış gününde kar lastiğini takmamak, yolda kalma olasılığını güçlendirir. Bu durum politikada da böyledir. Ez cümle, basit kuralları uygulamak hedefe varmayı kolaylaştırır. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde siyasetçiler, siyasal pazarlamanın bilgi ve verilerinden yararlanarak politik faaliyetlerini etkili ve verimli bir şekilde yürütmeye çalışmaktadırlar. Partiler ve adaylar, seçimde galip gelmek için entelektüel bakımdan üretken olmak zorundadır. Siyasette önemsiz bilgi yoktur. Rakipler karşısında hangi bilginin ne zaman fark oluşturacağı öngörülemez. Rakip adaylar bir televizyon programında bir araya gelerek kendilerini  halka arz ederler. Geçmiş dönemlerde televizyon tartışmalarının birinde, bir adayın stüdyoda bulunan bir bebeğin yanına giderek onu kucağına alması karşısında, rakip aday “O an seçimi kaybettim” diyebilmiştir. Yani, şeytan detayda gizlidir. Siyasette de ince noktalar bu kadar büyük önem kazanmaktadır. Sahada seçmenle omuz omuza  karşılıklı iş birliği içinde sorunlara çözüm üretmek için samimi çaba içinde olmak bence siyasette  başarının altın anahtarıdır. Dolayısıyla politikacı, seçmenle arasında  güven  oluşturmalı; yapılan ve yapılamayan icraatlar konusunda güçlü ve sürekli bir iletişim kanalı tesis etmelidir. Kalite ve kesin sonuçlu başarı için seçmene  karşı şeffaf olmak gerekir. Siyasette futbolda olduğu gibi birinciler hatırlanır, ikincileri kimse hatırlamaz.

                O halde politikacı başarılı olmak istiyorsa; vizyon sahibi, ilkeli, adil, çalışkan, puro aktif ve  hazır cevaplı olmalı; eleştiriye açık olmalı; kendini sürekli yenilemeli ve değişime açık olmalı;  teknolojiyi  takip etmeli ve  etkin biçimde kullanmalıdır.

DİKKAT!  Oruçla zayıflamak mümkün mü?

Nuri YILDIRIM

08.06.2018

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet