Dolar 32,5173 0.28%
Euro 34,6169 0.3%
Gram Altın 2.500,15 0,68%
Çeyrek Altın 4.434,00 1,46%
Yarım Altın 8.973,00 2,37%
Tam Altın 16.961,96 1,75%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BİR ŞEHİR, BİR TAKIM, BİR ÖMÜR

BİR ŞEHİR, BİR TAKIM, BİR ÖMÜR

ABONE OL
08 Temmuz 2020, 10:54:56

Sizlere bu satırları Akdeniz kıyılarından yazarken, Tokatspor’umuz için zaman hızla tükeniyor. Bir süre önce bu sütunlar da, “Deplasmanlı Lige Doğru Tokatspor” seri yazısını toplam 3 yazı ile tamamlamıştık. Tokatspor’u merkez alan yazılarımız 2 yılda 25’i buldu. Gelelim bugünkü yazımızın başlığına. Bu yazıda bahsettiğimiz şehir kuşkusuz Tokat, takımdan kastımız 1969 yılında o dönemin maşeri vicdanıyla kurulan ve 50 yıldan bu yana hemşerilik bilinciyle günümüze getirilen Tokatspor ve ömürden kastımız ise 50 yıllık çınara benzetebileceğimiz ve bazen bir insandan fazla yaşayan Tokatspor’umuzdur. Kendi ömründe 50 yılı göremeyen pek çok insan bulunurken, Türkiye liglerinin en kadim ve en köklü kulüplerinden Tokatspor ise 51. yılını bir grup Tokatspor sevdalısı ile 26 Haziran 2020 Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk bırakılarak kutlandı. Ahde vefa gösteren ve Tokatspor’u unutmayan tüm sporseverlere teşekkür ediyoruz. Siz bu yazıyı okuduğunuz günlerde Tokatspor’un liglerinin tescil edilmesi nedeniyle düşüp düşmeyeceği belli olacak. İkinci ve üçüncü liglerde liderlerin bir üst lige çıkması beklenirken, hangi takımların düşeceği ve Play-Off sistemi belli olmuş olacak. Ancak, 29 Haziran 2018 tarihinde, tarihi bir hata ile şirketleşme kararı alarak 2 yıl içinde amatöre düşen A.Ş takımı çoktan gönüllerimizden çıkmış görünüyor.

TOKATSPOR’UN TAHTI BOŞALMIŞTIR

Açıkça söylemek gerekirse Tokatspor’umuzun tahtı boşalmıştır. 2 yıl içinde hiç yönetim kurulu toplantısı yapamayan, dernekle ilgili tüm iş ve işlemlerin yapılmadığı, mali kurulun aksatıldığı, Tokatspor futbol kulübü derneğinde, Tokat Gazetesi’nin 12 Haziran 2020 tarihli nüshasında dernek yönetim kurulu üyelerinin isimlerini vermiştik. Bazı üyeler istifa etmiş olsa da, 2 yıllık süre içinde derneğin, A.Ş başkanını dernek başkanlığından alamamasını sorgulamış ve kamuoyuna duyurmuştuk. Hem bu şehirde yaşayıp hem de bu şehre ve Tokatspor’a zarar vermek her halde böyle olsa gerek. Sorumlu olan tüm dernek yönetim kurulu üyelerini kınıyor ve yazıklar olsun diyoruz. Diğer taraftan Tokatspor futbol kulübü derneği kongre üyelerinin pasif durumu da mevcut tabloyu ağırlaştırmış ve maalesef derneğin feshi dışında bir seçenek kalmamış gibi görünmektedir. Maalesef, şirketleşme süreci ve son 2 yılda gelinen süreçte Tokatspor insanların kalbinden çıkmış, Tokatspor’un tahtı boşalmıştır. Boşalan bu tahtın dolup dolmayacağına şehir olarak hep beraber karar vereceğiz. Dileriz bu süre çok uzun sürmez. Esasen, şehrimizin karar vericileri olaya doğru bir teşhis koyarak 1 sene önce Tokat’ta bir araya gelmişler ve yandaki fotoğraf karesini vermişlerdir. Ancak aradan geçen 1 senede herhangi bir faaliyet içine girilememiş ve 1 sene boşa geçmiştir. En azından 2020 yazının bir başlangıç olarak algılanması ve temellerin atılması gereklidir. Zaman hızla akıp gitmektedir. Şehir karar vericilerimiz ısrarlı oldukları taktir de 2020-2021 sezonunda yeni Tokat futbol yapılanmasının deplasmanlı ligde mücadelesi mümkün olabilecektir. Bu yeni yapılanmada şehir karar vericilerimiz işin içinde her yönüyle olmalıdır.

DİKKAT!  ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN İNCELİKLERİ

A.Ş KANSERLİ BİR YAPIDIR

Tokatspo’rumuz mevcut A.Ş yapısı ile herhangi bir yol kat edemez. Bir aile şirketi şeklinde kurulmuş olan, A.Ş yapısı içinde derneğin hiç hissesi yoktur. A.Ş,  Tokat şehrinden ve Türk futbolundan sökülüp atılması gereken kanserli bir yapıdır. Bu yapı ile yola devam etmek mümkün görünmemektedir. A.Ş yapısına hizmet eden herkes bir şahsın menfaati lehinde hareket etmiş olacak, bunun şehre ve Tokatspor’umuza bir faydası olmayacaktır. A.Ş Başkanı hakkında çok ciddi iddialar, basın ve internet yoluyla yayınlanmış olup böyle bir şahsın Türk futbol ve eğitim camiasına verecek bir şeyi kalmamıştır. A.Ş içinde rehin bulunan futbolcu kardeşlerimizin bir şekilde bu yapıdan sökülüp alınarak, yeni futbol yapılanması içinde var olmaları için her türlü formül düşünülmelidir.

ALT LİGLERİ KAOS BEKLİYOR

Oynanmayan ikinci, üçüncü ve amatör liglerin faturası daha sonra çıkacaktır. 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş 2. Ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin, Futbol Federasyonunu kandırdığını, futbolcu ve teknik heyetlere para verilmemesi için maçların oynanmadığını söylemiştir. Bizim de kanaatimiz bu yöndedir. Futbol Federasyonu gerek mali destek sağlayarak, gerekse Antalya bölgesini merkez alarak maçları bir şekilde oynatmalıydı. İkinci, üçüncü ve amatör ligler oynanmayarak pek çok yeteneğin keşfedilme süreci baltalanmış, futbol emekçileri mali olarak zor durumda bırakılmışlardır. Yaklaşık 6 ay süre ile verimli antrenman yapamayan futbolcular hem fizyolojik ve hem de mantalite olarak tekrar futbola alışmaları çok zor olacaktır. Ülkemizdeki sportif verimlilik düşecek maalesef bunun yansımaları Türk futbolunun geriye gitmesi olarak ortaya çıkacaktır. Anladığımız kadarıyla maçlar oynanmasın diyen 2. ve 3. Lig futbol takımı yöneticileri, Türk futboluna büyük kötülük yapmışlardır. Bu sözde yönetici tayfasının, Türk futbolundan bir şekilde ayrılması gerektiği kanaatindeyiz. Oysaki maçlar seri olarak Antalya’da oynanabilirdi. Bu maçlar TRT’den canlı olarak yayınlanabilirdi. Futbol federasyonu da kulüpler birliğine uyarak tarihi hata yapmıştır.  Yanılmış olmayı içtenlikle diliyorum.

DİKKAT!  KADINLAR

7 Temmuz 2020.

Dr. Mete Bayburtlu

Tokatspor Kongre Üyesi

[email protected]

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Adem özel
Adem özel
1 yıl önce

GECEYE BEN GELDİM

Geceye ben geldim.
Habersiz ve ansız,
Biraz huysuz, biraz arsız,
Ne yollar geldim,
Sezsizden, kavgasız,

…. Dedimya!
Geceye ben geldim,
Rüzgar misali estimde geldim.
Yüz yıllık yolları geçtimde geldim.
Gündüzü bıraktım,
Geceyi seçtimde geldim.

…. Dedimya!
Geceye ben geldim.
İçim doluyken,
Siyahlıklarına,
Karanlıklarına
Yine davetsiz,
Yine yüzsüz,
İşte yine kapında,
Bu hayta şair,
Destursuz tek başına.
Asma suratını,
Ey gece!
Saklama ayını,
Düşürme yıldızlarını,
Her şeyi yazmam,
Her şeyi anlatmam,
Ya anlarsın,
Beni benden alıp,
Eğlendirirsin,
Ya baş köşende,
Edersin gece vakti misafir,
Dinlendirirsin,
Bir çay vakti, vakti takdir.

…. Dedimya!
Geceye ben geldim,
Bir şiir vakti arsız misafir.

Adem ÖZEL (SORGUNLU)

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet