Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SES’TEN YEREL GAZETELERE DESTEK ÇAĞRISI

SES’TEN YEREL GAZETELERE DESTEK ÇAĞRISI

ABONE OL
10 Ocak 2019, 10:55:25

Ülke ekonomisindeki dalgalanmaların yerel gazeteleri olumsuz yönde etkilediğini belirten SES Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, "Özellikle yerel gazetelerin desteklenmesi, gazetecilerin sorunlarına çözüm arayışlarının bulunması hepimize düşen bir görev olmalıdır." dedi.

            Sağlık ve sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tokat İl Başkanı Tayyar Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Özcan, açıklamasında ülkede yaşanan ekonomik dalgalanmaların yerel gazeteleri olumsuz yönde etkilediği ifade ederek, bu anlamda yerel gazetelerin desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Özcan'ın açıklaması şöyle oldu.

            “Çalışan Gazeteciler Günü  kabul edilen 212 yasa ile tanımlanmış ve her yıl 10 Ocak'ta kutlanmaktadır. Gazetecilik mesleği toplumun aydınlanması yolunda açılan  önemli bir yol ve kapıdır. Ülkemizde gazetecilerin temel sorunları vardır. Görevlerini zor koşulları altında yapmaya çalışmaktadırlar. Ekonomik sorunları başta olmak üzere, üzerlerinde kurulan kimi  baskılar nedeniyle işlerinden olma, mesleklerini icra edememe, gerçekleri yazamama gibi kaygıları ve korkuları bulunmaktadır. Oysa Anayasamız; basın ve ifade özgürlüğünü açıkça hükmeder. Bunun dışında tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerde de gazetecilik teminat altına alınmıştır.

            Ne yazık ki son yıllarda, gazeteciler görevlerini yapamaz hale geldikleri gibi sadece mesleklerini yaptıkları için gözaltı, tutuklama gibi cezalandırmalar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Ülkemizde maalesef onlarca gazeteci sırf gazetecilik yaptıkları için tutuklu olarak hem mesleklerinden hem de özgürlüklerinden yoksun bırakılmışlardır.

YEREL GAZETELER DESTEKLENMELİDİR !…

            Yerel gazeteler ve  basın-yayın kuruluşları, Anadolu insanın daha çok bilinçlenmesi, yerelde yaşanan sıkıntıları, zorlukları daha iyi anlayabilmesi için vazgeçilmez bir değerdir.

Yerel anlamda, Ülke geneline ve ilimize baktığımızda,  gazeteler; teknik (yazım, renk, dizayn vs) olarak daha iyi duruma gelmiş; genç, donanımlı  gazeteciler ve gazete yöneticileri yetişmiştir.

Ancak; tabii ülke ekonomisindeki dalgalanmalar ve sarsıntılar bu mesleği de olumsuz yönde etkilemiştir.

DİKKAT!  TARIM TOKAT ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

            Bu nedenle, özellikle yerel gazetelerin desteklenmesi, gazetecilerin sorunlarına çözüm arayışlarının bulunması hepimize düşen bir görev olmalıdır. Bu anlamda tüm çalışan gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz."

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet