Dolar 32,3258 0.23%
Euro 35,0801 -0.15%
Gram Altın 2.282,26 0,21%
Çeyrek Altın 4.141,00 -0,48%
Yarım Altın 8.017,00 -0,47%
Tam Altın 15.728,29 0,51%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIM TOKAT ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

TARIM TOKAT ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
31 Ağustos 2020, 10:11:09

Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda Tarım Tokat projesi kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ümit Ok, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Kırgız  ile tarım  teşkilatı yetkilileri katıldı.

Toplantıda seracılık, Başçifçitlik’te kurulması planlanan meyve bahçeleri, Çayköy’de kurulacak olan narince üzüm bağı ve ceviz fidanı üretim alanları değerlendirildi.

5 Yılda 5 Bin Dönüm Sera Alanı

 Vali Dr. Ozan Balcı, 5 yılda 5 bin dönüm sera alanının Tokat’a kazandırılacağını belirterek, “Bu yıl 1000 dönüm olmak üzere 5 yılda 5 bin dönüm sera alanı yapmayı hedefliyoruz.  Tarımsal üretimde seracılığa da çok önem veriyoruz. Tokat sera memleketi. Vereceğimiz destek ve sağlayacağımız kaynakla seracılığı geliştireceğiz. Amacımız Tokatlı çiftçimizin, üreticimizin zenginleşmesine ve tarımsal üretime katkı sağlamak. Seracılık alanında ilimizde kapasite artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.” dedi

Başçiftlik’te Geç Turfanda Meyve Bahçesi Kuruluyor

Başçiftlik’te 1.500 dönüm alanda geç turfanda meyve bahçesi kurulması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Son baharda ağaçlarımızı dikmek üzere planlamamızı ve çalışmalarımızı yaptık. Böylece her yerin meyvesi bittiğinde burada başta kiraz olmak üzere elma, erik, armut gibi meyvelerden oluşan geç turfanda meyveler yetişmiş olacak. Ayrıca kendine has yapısı ile Başçiftlik patatesine ve fasulyesine desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Çayköy’de 1.500 dönüm alanda Narince Üzüm Bağı Projesi

Vali Dr. Ozan Balcı, geçtiğimiz yıl 1.850 dekar alanda 423 üreticiye yeni bağ tesisi kuruldğunu hatırlatarak, “Bu yıl 120 üreticiye 550 yeni bağ tesisi kuruyoruz. Çayköy’de 1.500 dönüm alanda Narince Üzüm Bağı Projesini devlet-vatandaş iş birliği ile uyguladık. 3.000 dönüm alanda Narince Üzüm Bağı yapmayı hedefliyoruz. Amacımız, Tokatlı hemşehrilerimize, çiftçimize, üreticimize katkı sağlamak, değer üretenleri değerli kılmak. Asmadan, üzümden çiftçimizin elde ettiği geliri arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

DİKKAT!  Trafikte Korna

Toprağa, tarıma, üretime dost olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Şu ana kadar toplamda 250 bin adet ceviz fidanı diktik ve 150 bin adet daha dikeceğiz inşallah. Çaykıyı, Çamdalı, Çiçekli, Tahtalı, Güzelyayla, Köklüce, Serenli köylerimize de en kısa zamanda ceviz bahçeleri kurmayı hedefliyoruz. Valiliğimiz koordinesinde, Tokat’ımızın gelişmesi ve ilerlemesi, Tokatlı hemşehrilerimizin huzur ve refahı, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin, zenginleşmesi için yılgınlık, yorgunluk, bezginlik göstermeden aşkla, şevkle, merhametle hep birlikte çalışıyoruz. Projelerde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim.”  şeklinde konuştu.

tarim tokat
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri