Dolar 32,2839 -0.01%
Euro 34,9808 0.39%
Gram Altın 2.446,73 0,90%
Çeyrek Altın 4.039,00 0,30%
Yarım Altın 8.079,00 0,32%
Tam Altın 15.957,02 -0,31%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
POLİSLERDEN YAYA GEÇİDİ NÖBETİ

POLİSLERDEN YAYA GEÇİDİ NÖBETİ

ABONE OL
03 Ekim 2019, 11:15:12
İçişleri Bakanlığı'nca trafikte yayalara dikkat çekmek amacıyla Tokat'ta "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" etkinliği düzenlendi. İl genelinde 107 farklı noktada, 92 trafik personeli, 202 diğer birim personeli, 22 okul geçidi personeli olmak üzere 316 kişinin katılımıyla trafikte 'yaya önceliğine' dikkat çekildi.

İçişleri Bakanlığının ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etmesiyle birlikte tüm Türkiye’de farkındalık çalışmaları başlatılmıştı. Bu kapsamda dün tüm Türkiye’de ‘yaya güvenliğinin nöbetindeyiz’ etkinliği düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi Tokat’ta da başta okul önlerinde bulunan yaya geçitleri olmak üzere trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bulunan yaya geçitlerinde polisler ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla nöbet tuttu. Yaya geçitlerinde 2 saat nöbet tutan trafik polisleri ve öğrenciler, vatandaşlara ve sürücülere, yaya güvenliği konusunda bilgi verdi. Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe Tokat Valisi Ozan Balcı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe, Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras ve engelli üyeler de destek verdi. Burada ellerinde uyarı dövizler bulunan çocuklarla sohbet eden protokol üyeleri, yeni uygulamaya konulan kanunla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat Valisi Ozan Balcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığının tüm Türkiye’de başlattığı “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” projesini Tokat’ta başlattıklarını söyledi.

Trafikte kuralların uygulanmasını sağlamak istediklerini aktaran Balcı, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın diyerek ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ projesini Tokat’ta başlatmış olduk. Amacımız vatandaşımız can ve mal güvenliğini sağlamak, vatandaşların yaya geçitlerini düzenli ve güvenli kullanmalarını aşılamak, ayrıca trafik kurallarına uyma konusunda da bir duyarlılık meydana getirmek.” dedi.

Balcı, Tokat’ta trafik kurallarına uyma konusunda önemli bir oranda bir bilinç oluştuğunu vurgulayarak, “Geçen yılla karşılaştırdığımız zaman yüzde 31 oranında ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları azalmıştır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymalarıdır. Özellikle yaya geçitlerini düzenli ve güvenli bir şekilde kullanmalarıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve çocuklar, ellerindeki dövizlerle yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerek sürücüleri uyardı.

DİKKAT!  BAKKALLARDAN KİTLESEL KARŞI DURUŞ HAZIRLIĞI

ENGELLİ VATANDAŞLAR PANKART AÇTI

Etkinlik kapsamında Tokat Sakat Derneği üyelerince farkındalık oluşturmak için “Yaya geçidi ve rampalarda engelleri kaldıralım” pankartı açıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet