Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BAKKALLARDAN KİTLESEL KARŞI DURUŞ HAZIRLIĞI

BAKKALLARDAN KİTLESEL KARŞI DURUŞ HAZIRLIĞI

ABONE OL
18 Eylül 2019, 11:38:45
Sigaraya yapılan zamlar sonrasında büyük sigara gruplarının bayilerin kar marjlarını düşürmesine tepki

Temmuz ayında sigara vergisinin arttırılması üzerine sigaraya paket başı ortalama 3 lira zam geldi. Ağustos ayında da asgari maktu vergi oranı artırıldı. Sigara fiyatları sürekli yükselirken fiyat artışını müşterilerine yansıtmak istemeyen büyük sigara üreticileri bakkalların kâr marjını düşürdü. Tokat Bakkallar Manifaturacılar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya ve yönetimi firmaların bu kararına tepki göstererek, sigara satışı yapmama çağrısında bulundu.

Sigaraya yapılan zamlar sonrasında büyük sigara grupları bayilerin kar marjlarını düşürdü. Yüzde 7 seviyelerinde olan kar oranı kimi markalarda yüzde 3.7’ye kadar düştü. Tokat Bakkallar Manifaturacılar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya kar kaybının yarı yarıya olduğunu belirterek, “Karton başına yüzde 6, 7 olan kar marjımız bir grupta 3.7’ye bir başka grupta ise 4.1’e geriledi. Neredeyse yarı yarıya bir kar kaybımız var. Bazı bölgelerde ve ilimizde sigara satışının yapılmaması tavsiyesinde bulunuyoruz.” diye konuştu.

Kaya, bunun kitlesel bir boykot ya da sigara satmama eyleminden ziyade satışların yavaşlatılarak  büyük bir eylem öncesi mesaj verme olarak da algılanabileceğini kaydetti.

Şaban Kaya, “Atacağımız her adımda esnafımızın en az zarar görmesine çaba sarf ediyoruz, sigarayı boykot etmenin esnafımıza vereceği zararı da düşünüyoruz. Bu nedenle eylemimizin adını satmama tavsiyesi olarak ilan ediyoruz. Kar marjımızı artırmayan sigara firmaları esnafın daha büyük ve kitlesel tepkisine hazır olsunlar.” dedi.

Bakkalın yapacağı eylemi süper marketlerin zaafa uğratmasına da müsaade etmeyeceklerini ifade eden Kaya, bunun tedbirlerini alacaklarını söyledi.

Kitlesel bir karşı duruş hazırlayacaklarının altını çizen Oda Başkanı Kaya, “Biz yaptığımız satışın karşılığını almak istiyoruz. Ancak firmalar bunu yapmıyor.  Genel başkanımızla görüşeceğiz. Kitlesel bir karşı duruş için hazırlanacağız.” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  DOĞA DOSTU BELEDİYE BAŞKANLARI ARANIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet