Dolar 32,2167 -0.14%
Euro 35,0305 0.11%
Gram Altın 2.469,26 0,94%
Çeyrek Altın 4.078,00 0,89%
Yarım Altın 8.154,00 0,88%
Tam Altın 16.048,17 0,52%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
OKULLARA KORONAVİRÜS TATİLİ

OKULLARA KORONAVİRÜS TATİLİ

ABONE OL
14 Mart 2020, 11:39:49

Beştepe’de düzenlenen koronavirüs (Kovid-19) zirvesinde alınan kararlara göre ilk ve orta dereceli okullarda 16 Mart’tan itibaren eğitime 1 hafta ara verildi, üniversiteler 3 hafta tatil edildi. Spor müsabakaları da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

            Beştepe’de düzenlenen koronavirüs (Kovid-19) zirvesinin ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınan kararları açıkladı. Buna göre ilk ve orta dereceli okullarda 16 Mart’tan itibaren eğitime 1 hafta ara verilecek, üniversiteler 3 hafta tatil edilecek. Spor müsabakaları da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

            Üniversiteler için alınan 3 haftalık tatil kararının sadece öğrenciler için geçerli olacağı, idari ve akademik personelin durumunun daha sonra ele alınacağını bildirildi. Tatil süresince öğrencilere yönelik, ilk ve orta dereceli okullarda olduğu gibi, uzaktan eğitim veya online eğitim verilmesi söz konusu olmayacak. 3 hafta süresince üniversitelerdeki idari ve akademik personel tatil yapmayacak.

BAKAN SELÇUK DETAYLARI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs (Kovid-19) zirvesinde alınan kararların teknik detaylarını açıkladı.

            Toplantıda, bütün okulların 16 Mart Pazartesi’den itibaren 30 Mart Pazartesi’ne kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığını belirten Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sistemiyle dünyada ilk kez ulusal ölçekte özel olarak hazırlanan televizyon ve internet ders programlarıyla Türkiye’nin model ülke olmaya hazır olduğunu kaydetti.

            Selçuk, 16-30 Mart’taki 2 haftalık tatilde öğrencilerden ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini rica ederek, “23 Mart Pazartesi gününden itibaren de sunacağımız alternatifler üzerinden evdeki uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır. Elazığ depremi sonrasında depremzede öğrencilerimizin telafi eğitiminde büyük kolaylıklar sunan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yenilenen yüzüyle bu süreçte de yine önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Bu kapsamda, ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden ve TRT aracılığıyla da televizyon ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği sunulacaktır. Bunla ilgili olarak hangi teknoloji ile hangi tekniği vereceğimize ilişkin bir alt yapı hazırladık. Bunu sizlerle de paylaşacağız. Öğretim kademelerine göre internet mi, televizyon kanalı mı, tam gün mü, yarım gün mü, ne şekilde olacak senkron mu olacak, asenkron mu olacak, bunlar ile ilgili de tüm alt yapı çalışmalarımız hazır vaziyette. Bunu da bir tablo haline getirdik. Elazığ depremi sonrasında uyguladığımız bu sistematiği bu tatil döneminde de şimdi bu uzaktan eğitim ile devam ettireceğiz” diye konuştu.

DİKKAT!  Sağlıklı Atıştırmalıklar

            Bakan Selçuk, öğrenci, öğretmen ve velilerin uzaktan eğitim sürecini rahat bir şekilde geçirebilmesi için 444 0 632 numaralı MEBİM çağrı merkezi üzerinden 7 gün 24 saat destek ve yönlendirme hizmeti alabileceğini belirtti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet