Dolar 32,5944 0.36%
Euro 34,8689 0.38%
Gram Altın 2.504,82 0,82%
Çeyrek Altın 4.361,00 0,53%
Yarım Altın 8.882,00 -0,05%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Sağlıklı Atıştırmalıklar

Sağlıklı Atıştırmalıklar

ABONE OL
29 Temmuz 2022, 15:02:49

Sağlıklı atıştırmalıklar gün içinde açlığın bastırılması ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durulması için aperatif ürünlerdir. Atıştırmalıklar sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda günlük hayatında öğün hazırlamak istemeyenler için de uygundur. Özellikle spor yapan kişiler için de gerekli ürünlerdir. Enerji oranı yüksek ve kişilerin uzun süreli açlık durumlarını bastıran etkili ve lezzetli ürünlerdir. Sağlıklı atıştırmalıklar evde de hazırlanabilir ancak günümüzde pek çok marka zaten bu ürünleri ürettiği için evde uğraşmanıza hiç gerek olmadığını söyleyebiliriz.

Sağlıklı Atıştırmalık Neden Tüketilir?

Sağlıklı atıştırmalık kişilerin uzun süreli açlık yaşamaması ve bunun sonucunda yüksek kaloriler almaması için tercih edilir. Ayrıca diyet yaparken elde edilen kalori açığı ile birlikte yaşanan enerji düşüşlerini engeller. Bu özelliği sayesinde de özellikle spor ve egzersiz yapanlar için çok yararlıdır. Gün içinde yanınızda taşıyacağınız etkili ve lezzetli atıştırmalıklar sayesinde, gününüz çok daha enerji geçebilir. Bunun için önemli olan doğru ve sağlıklı atıştırmalıkları bulmaktır.

Fit Atıştırmalıklar Sağlıklı Mı?

Fit atıştırmalık olarak satılan pek çok ürün vardır. Bu ürünlerin tamamının sağlıklı olduğunu söylememiz mümkün değildir. Çünkü fit atıştırmalık olarak satılan ürünlerin içeriklerinin mutlaka incelenmesi gerekir. Çünkü içeriklerinin doğal ve aynı şekilde sağlıklı olması gerekir. Özellikle şeker, tuz ve karbonhidrat oranlarının incelenmesi gerekir. Ayrıca yapay tatlandırıcılar olup olmadığına bakılmalıdır. Fit bir atıştırmalığın en önemlisi dengeli bir içeriği olmalıdır. Protein, enerji, karbonhidrat açısından dengeli olması önemlidir.

Fürdey ürünleri hem sağlıklı hem fit atıştırmalık kategorisinde yer alır. Ürünlerin içeriği incelendiğinde sağlığı olumsuz etkileyecek, herhangi bir katkı maddesi olmadığı görülür. Ayrıca fit ve sağlıklı olmasına karşın oldukça lezzetli olması ile öne çıkar.

Sağlıklı Atıştırmalık Nasıl Olmalı?

Sağlıklı atıştırmalık satın almak istediğinizde, ürünlerin bazı kriterlere sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Bir sağlıklı atıştırmalık aşağıdaki kriterlere sahip olmalıdır;

  • Atıştırmalıklar besin değeri açısından güçlü olmalıdır. Kişileri belirli bir süre tok tutması veya da enerji vermesi önemlidir.
  • İçeriğinde yapay gıdaların yer almaması ve doğal olması yine üzerinde durulması gereken bir kriterdir.
  • Olabildiğince alerjik reaksiyon yaratacak gıdaları beslememesi gerekir.
  • Özellikle okul için sağlıklı atıştırmalıklar daha detaylı incelenmeli ve içerisinde çocukların sağlığını olumsuz etkileyecek gıdaların olup olmadığının incelenmesi gerekir.
  • Sağlıklı atıştırmalıklar illa lezzetsiz olmak zorunda değildir. Hem doğal ve sağlıklı hem de lezzetli olması tercih edilmesinde etkili olabilir.
DİKKAT!  "TÜRKİYE EL BİRLİĞİYLE SAĞLIKTA ŞİDDET AYIBINDAN KURTULMALI"

En İyi Sağlıklı Atıştırmalıklar

En iyi sağlıklı atıştırmalıklar herkesin aradığı ve düzenli olarak tüketmek istediği ürünlerdir. Pek çok marka bu alanda etkileyici ve güzel ürünler üretir. Fürdey bu markaların başında gelen, zengin ürün yelpazesi ve sağlıklı atıştırmalıkları ile sizlere destek sağlar. İster diyette ister spor yaparken veya da sadece lezzetli bir şeyler tüketmek istediğinizde Fürdey ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet