Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÖĞRETMENLERE “OKUMA VE OKUTMA MOTİVASYONU” EĞİTİMİ

ÖĞRETMENLERE “OKUMA VE OKUTMA MOTİVASYONU” EĞİTİMİ

ABONE OL
14 Eylül 2018, 15:18:30

Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz projesi kapsamında köy, belde, merkez ve ilçelerimizde görev yapan 150 sınıf öğretmeni ile Füsün Çetinel öncülüğünde 3 farklı oturumda “Okuma ve Okutma Motivasyonu” eğitimi gerçekleştirildi.

            Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi AR-GE tarafından yürütülen, ”Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz” proje kapsamında 10-11-12 Eylül tarihlerinde; Füsun Çetinel tarafından “Okuma Ve Okutma Motivasyonu” eğitimi verildi.

            Eğitim kapsamında öğretmenler okuma çalışması yaptı, kendi deneyim ve düşüncelerini paylaştı. Pratik bilgilerin paylaşıldığı eğitimde; sesli okuma, okuma oyuncağı, kitaplarla diyalog, toplu okuma saatleri, sınıf atmosferi yaratma, kütüphane geceleri, kitap kulüpleri, doğru kitap seçimleri, kütüphane düzenlemesi, yardım alabilecekleri kuruluşlar, yazar söyleşileri gibi konularda ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri gözden geçirildi. Eğitime katılan öğretmenler konuşulan konuların kendi okullarında nasıl hayata geçirebileceklerine yönelik çözüm için cevaplar aradı.Çocukların severek ilgiyle kitap okumalarını sağlamak ve bunun sonucunda kendi ayakları üzerinde durabilen, etkin, zengin dünyalara sahip başarılı bireyler olmaları eğitimin ortak amaç ve hedefi olarak belirlendi.

Program kapsamında Tokat’a gelerek köy, belde, ilçe ve merkezde görev yapan ilkokul öğretmenlerine eğitim veren Füsun Çetinel, öğretmenlerin çalışkan, özverili ve üretken olduklarını belirterek, ”Onlara gereken şey; belirli aralıklarla bir araya gelip karşılaştıkları zorlukları paylaşmak, bunların üstesinden gelebilecekleri ipuçları edinmelerini sağlamak, birlikte yeni çözümler üretmek” dedi.

            Daha önce Mayıs ayının başında Türkçe öğretmenleri ile görsel anlatım-yaratıcı yazı atölyesi gerçekleştirdiklerini ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Çetinel, “Ortak amacımız; çocuklarımızın severek, ilgiyle kitap okumalarını sağlamak ve bunun sonucunda kendi ayakları üzerinde durabilen, etkin, zengin dünyalara sahip, başarılı bireyler olmaları.Bunu başaran nice öğretmenlerimiz var. Turhal Yenisu İlkokulu Müdürü Güldane Albayrak bunlardan yalnızca bir tanesi. Öğrencilerine sabırla şiirler, öyküler yazdırıp içlerinden başarılı olanları seçmiş. Kolundaki tek altın bileziği satıp parasıyla hepsini kitaplaştırmış, öğrencilerinin yardımıyla kitapları pazarda, köy meydanında, kahvede satmış, kazandıkları parayla bir otobüs tutmuş, bütün öğrencilerini toplayıp Ankara’ya Anırkabir’e, müzelere götürmüş. Öğrencileri yaptıkları işle gurur duyuyorlar, hayata artık daha farklı bakıyorlarmış. Anlattığı hikâyeyle hepimizin gözleri hem yaşla hem de umutla doldu.

DİKKAT!  Fransa Vizesi İçin Davet Mektubu Örneği Nasıl Olmalıdır?

            Son gün ziyaretimize İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Gürbüz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Erarslan gelip bizleri çalışmalarımızdan dolayı tebrik ettiler. Bizi öğretmenler ile bir araya getiren bu güzel çalışmayı planlayan Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz proje koordinatörü Keziban Özcan’a çok teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

            Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz projesi koordinatörü Keziban Özcan köy, belde, merkez ve ilçelerimizde görev yapan 150 sınıf öğretmeni ile Füsün Çetinel öncülüğünde 3 farklı oturumda “Okuma ve Okutma Motivasyonu” eğitimi gerçekleştirildiği kaydetti. Özcan atölye çalışması olarak uygulanan eğitimde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğunu belirterek, “Pazartesi günü köy ve beldede görev yapan sınıf öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Salı günü merkez okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz ve strateji geliştirme birimi şube müdürü Murat Ağar çalışmaya katıldı. Son gün ise misafirlerimiz 11 ilçemizden gelen sınıf öğretmenlerimizdi. Atölye çalışması olarak uygulanan eğitim de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Katılımcı öğretmenlerimiz de kendi düşünce ve deneyimlerini çalışma boyunca hem okuma hem de yazma eyleminde bulundular. Eğitime katılan öğretmenlerimiz buradaki deneyimlerini okullarında ve ilçelerinde diğer meslektaşları ile paylaşacaklar” şeklinde konuştu.

            Çalışmanın son günü İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Gürbüz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Erarslan eğitmen yazar Füsun Çetinel’e hediye takdim etti.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet