Dolar 32,5944 0.36%
Euro 34,8689 0.38%
Gram Altın 2.504,82 0,82%
Çeyrek Altın 4.361,00 0,53%
Yarım Altın 8.882,00 -0,05%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Fransa Vizesi İçin Davet Mektubu Örneği Nasıl Olmalıdır?

Fransa Vizesi İçin Davet Mektubu Örneği Nasıl Olmalıdır?

ABONE OL
28 Eylül 2022, 21:41:37

Fransa vizesi için davet mektubu, Fransa’da yaşayan biri tarafından ilgili konsolosluğa hitaben yazılan ve kişiyi çeşitli nedenlerle Fransa’ya davet ettiğine ve kişinin yasa dışı olarak ülkede bulunmayacağına referans olduğu bir mektuptur. Fransa vize başvurularında sunulan davet mektubunun, davet eden kişinin Fransa’da ikamet ettiği yerin belediyesi tarafından onaylanması gerekmektedir. 

Son 5 yıl içerisinde danışmanlık hizmeti kapsamında yapılan 678 Fransa vize başvurusu arasından 664’ü kabul edilen akredite vize merkezi vizem.net danışmanlarından, Fransa vize davet mektubu ile ilgili önemli noktaları öğrendik.

Fransa Vizesi Davetiye Mektubu Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Fransa vizesi davetiye mektubunun, yabancı ülke vatandaşlarının Fransa’ya aile ya da arkadaş ziyareti, eğitim, kültürel ve sportif faaliyetler ile ticari amaçlarla seyahat etmesi durumunda alınması gerekmektedir.

Fransa Vize Davetiyesi Kim Tarafından Yazılabilir?

Fransa vize davetiyesi yazabilecek kişiler aşağıda listelenmiştir.

  • Aile bireyini veya arkadaşı ziyaret amacıyla seyahat edecek kişiler için, yurt dışında yaşayan aile üyesi, akraba ya da arkadaş davet mektubu yazılabilmektedir.
  • Kişinin öğrenci vizesine başvurması durumunda, Fransa’da kabul edilen ya da kayıt yaptırılan eğitim kurumu tarafından davet mektubu yazılabilmektedir.
  • Kişinin ticari vizeye başvurması durumunda iş görüşmesi veya toplantısı yapılacak olan ya da katılım sağlanacak fuar veya kongreyi düzenleyen şirket/kurum tarafından davet mektubu yazılabilmektedir.
  • Kişinin Fransa’da düzenlenen kültürel ya da sportif faaliyetlere katılacak olması durumunda faaliyetin organizasyon sahibi tarafından davet mektubu yazılabilir.

Fransa Vizesi İçin Davet Mektubu Kime Hitaben Yazılmalıdır?

Fransa vizesi için davet mektubu, başvuru yapılacak dış temsilciliğe göre Fransa Ankara Büyükelçiliğine ya da Fransa İstanbul Başkonsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.

Fransa Vizesi Davet Mektubu Örneği Hangi Bilgileri İçermelidir?

Fransa vizesi davet mektubunda yer alması gereken bilgiler aşağıda listelenmiştir.

  • Mektubun yazıldığı tarih
  • Hitap edilen dış temsilciliğin adı
  • Dış temsilciliğin telefon numarası ve adresi
  • Giriş selamlaması
  • Davet eden kişinin adı
  • Davet eden kişinin statüsü (vatandaşlık ya da kalıcı ikamet gibi)
  • Davet eden kişinin telefon numarası, e-posta adresi ve adresi gibi iletişim bilgileri
  • Başvuru sahibinin adı
  • Başvuru sahibinin pasaport numarası
  • Seyahatin amacı
  • Davet eden ile davet edilen kişi arasındaki ilişkinin niteliği
  • Seyahatin yapılacağı tarih aralığı
  • Seyahat programı
  • Davet eden kişinin imzası
  • Gerek duyulması durumunda ek belgeler
DİKKAT!  CEP TELEFONU ALIŞVERİŞİNDE TAKSİT SAYISI 3 AYA DÜŞTÜ

Fransa Vize Davet Mektubu Hangi Dilde Yazılabilir?

Fransa vize mektubu, Fransızca yazılabileceği gibi İngilizce dilinde de yazılabilmektedir.

Fransa Davetiyesi İçin Belediye Onayı Nasıl Alınır?

Fransa davetiyesi için belediye onayı, başvuru sahibini davet eden kişi tarafından konaklanacak yerin belediyesine başvurularak alınır. Yapılan değerlendirmede, sertifikayı imzalayan kişinin, sertifikayı alan kişi olduğu ve yeterli yaşam koşullarının sağlandığı doğrulanır. Olumlu karar halinde başvuru sahibine onaylanmış davet mektubu verilir. 

Kişilerin davet mektubuna onay almak için şahsen belediyeye başvuru yapması gerekmektedir. Başvurunun detaylı bir şekilde incelenmesi ve gerekli görüldüğü durumda soruşturma yürütülmesi nedeniyle işlemlerin hemen tamamlanması mümkün olmayabilir. Araştırma ya da soruşturma aşamasında kişiye depozito makbuzu verilir. Onaylı davet mektubu davet eden kişi tarafından davet edilen kişiye gönderilir.

Fransa vizesi için başvuru yapılırken onaylı davet mektubunun başvuru belgeleri ile birlikte sunulması gerekir. Vizeden muaf kişiler ise onaylı davetiyeyi Schengen sınırında beyan etmelidir.

Fransa Vizesi Davet Mektubu İçin Belediye Onay Ücreti Ne Kadardır?

Fransa vizesi davet mektubu için belediye onay ücreti 30 euro olarak belirlenmiştir. Başvurunun reddedilmesi durumunda ücret iade edilmez.

Fransa Davet Mektubu İle Birlikte Teslim Edilmesi Gereken Vize Evrakları Nelerdir?

Fransa davet mektubu ile birlikte teslim edilmesi gereken vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Kişinin 10 yıldan eski olmayan ve Fransa seyahatinin tamamlanmasından sonra 3 ay daha geçerliliğe sahip olan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir.
  • Fransa vize başvuru formu: Başvuru yapılacak vize türü için online olarak doldurulan başvuru formu, çıktısı alınıp imzalanarak sunulmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Kişinin 35 mm genişliğinde 45 mm yüksekliğinde boyutlara sahip olan iki adet biyometrik fotoğrafı başvuru belgeleri arasına eklemesi gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Kişinin seyahati boyunca hem Fransa’da hem de bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan ve minimum 30.000 euro teminatlı bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir.
  • Fransa vize talep dilekçesi: Kişinin Fransa seyahatinin nedenini, seyahat tarihlerini, seyahat planını, finansal kaynaklarını ve çeşitli diğer ayrıntıları açıkladığı bir talep dilekçesi yazması gerekmektedir.
  • Seyahat rezervasyonları: Kişinin tercih ettiği seyahat aracına göre Fransa’ya giriş ve çıkış tarihlerini içeren rezervasyon veya bilet bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Konaklama rezervasyonları: Kişinin Fransa seyahati süresince konaklayacağı yerlere ait rezervasyonları gösteren belgeleri sunması gerekmektedir. Kişi, davet eden kişi ile konaklayacaksa bu durumu ispatlaması gerekir.
  • Finansal yeterlilik kanıtı: Kişinin ön ödemeli konaklamaya sahip olmaması durumunda günlük minimum 120 euro, konaklamanın önceden ödenmesi halinde günlük minimum 65 euro ve daha ucuz bir konaklama biçiminin tercih edileceğinin ispatlandığı durumunda günlük minimum 32,25 euro paraya sahip olması gerekir. Kişinin finansal yeterliliği, banka hesap özetleri, ek gelir belgeleri veya maaş bordrosu gibi çeşitli belgelerle kanıtlanmaktadır.
DİKKAT!  TOKAT'TA MOTORLU KARA TAŞIT SAYISI BİR YILDA 6 BİN ADET ARTTI

Davet Mektubu Olmadan Fransa’ya Vize Alınabilir Mi?

Davet mektubu olmadan Fransa’ya vize almak; ticari vize, aile ziyareti vizesi, kültürel ve sportif etkinlik vizesi ya da öğrenci vizesi gibi başvuru aşamasında davet mektubunun sunulması zorunlu bir kriter olan vize türlerinde mümkün değildir.

Davet edilmenin zorunlu bir kriter olarak belirlenmediği vize türlerinde davet mektubu olmaksızın vize alınabilmektedir.

Davetiye İle Fransa Vizesi Almak Kolay Mıdır?

Davetiye ile Fransa vizesi almak, sadece davetiye sunulduğu için değil, vize için talep edilen diğer belgelerin de eksiksiz ve doğru olarak teslim edilmesi ve başvuru sahibinin vize koşullarını sağlaması durumunda kolay olmaktadır. Vize değerlendirme sürecinde davet mektubu olumlu bir etkiye sahiptir.

Türkiye’den gerçekleştirilen Fransa vizesi başvurularında vizem tarafından sunulan danışmanlık hizmetinde, vize davetiyesine ek olarak talep edilen diğer belgeler için de uygunluk kontrolü yapılır ve ihtiyaç duyulması halinde tercüme ve noter işlemleri için destek sağlanır. 

Ön bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet