Dolar 32,3553 -0.4%
Euro 34,8181 -0.03%
Gram Altın 2.395,62 -1,12%
Çeyrek Altın 4.002,00 -0,97%
Yarım Altın 8.002,00 -1,31%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MÜZİK DÜNYASINDA PARLAYAN YENİ BİR YILDIZ: BERFİN MİRMEND

MÜZİK DÜNYASINDA PARLAYAN YENİ BİR YILDIZ: BERFİN MİRMEND

ABONE OL
03 Ocak 2019, 08:04:17

 

MÜZİK DÜNYASINDA PARLAYAN YENİ BİR YILDIZ: BERFİN MİRMEND

      Müzik sektöründeki durağanlığın aksine güzel şeyler de olmaya devam ediyor. Her şeye rağmen sesi ve doyumsuz yorumları ile yoluna devam eden bir kişiden Berfin Mirmend’den söz ediyoruz… Bu Hafta değerli bir sanatçımız ile kesişti yolumuz. Kendisi ile müzik ve hayata dair güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

SORU: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz?

CEVAP: Ben 2004 yılında İstanbul’un Bağcılar ilçesinde doğdum. İlk eğitimimi Bağcılar Göztepe Mahallesinde Füruzan SADIKOĞLU İlköğretim Okulu’nda aldım ve şuan orta öğrenimimin son senesini okuyorum. Aslen Bitlis-Tatvanlıyım şuan ailemle birlikte İstanbul Başakşehir’de yaşıyorum.

SORU: Müziğe başlama hikâyenizi anlatır mısınız?

CEVAP: Babam sayesinde müzik ile çok küçük yaşta tanıştım. Aynı zamanda Babam da ses sanatçısıdır. Onun sesiyle büyüdüm, ondan esinlendim ve çok küçük yaşta söylemeye başladım. İlk zamanlarda okulda müzik derslerinde ve 23 Nisan etkinliklerinde şarkılar söyledim. Son iki senedir profesyonel olarak sahne almaya başladım.

SORU: Müzikte hedefiniz nedir?

CEVAP: Bu yolda Allah neyi nasip etmiş ise oraya kadar ulaşmaktır hedefim. Elimden gelen her gayreti göstereceğim. Öncelikle konservatuar bunun yanında müzik öğretmenliği ilk hedeflerim arasında kısmet olursa.

SORU: Müzik dışında hayatınızda yapmak istediğiniz neler var?

CEVAP: Müzik dışında öncelikle iyi bir eğitim almak, vatanıma, Milletime yararlı bir birey olmak isterim. Ben müziği çok seviyorum. Müzik ve topluma faydalı iyi bir insan, kendini yetiştirebilmiş bir birey olabilmenin dışında aslında yapmak istediğim çok büyük hayallerim yok aslında. Benim dünyam müzik.

SORU: Müzik dışında ne gibi hobileriniz var?

CEVAP: Kitap okumayı ve seyahat etmeyi çok severim.

SORU: Müzik çalışmalarınızda nelerden ilham alırsınız?

CEVAP: Öncelikle iyi projeler daima her ses sanatçısının çalışma azmini kamçılayan faktörlerdir. İyi yazılmış bir söz, başkalarının duygularına tercümanlık edebilen güçlü şarkı sözleri yine aynı duygu yoğunluğunu yaşatabilecek bir beste ile bütünleştiğinde bu eseri okuyan o anı sanki yaşıyormuş gibi okur. Kendini ister istemez o şarkı ya da türkünün içinde bulur. Günlük yaşantımız içerisinde çay içebileceğiniz birçok yer vardır mesela. Ama kimi yerde içtiğiniz çaydan haz almazsınız kimi yerde de birkaç çay daha içmek istersiniz. Çay aslında aynı çaydır, malzeme aynı malzemedir ama çayı demleyen ve onu size farklı bir lezzette sunan ustaların maharetidir sizi cezbeden.

DİKKAT!  7. Kitaplarla Var olmak

SORU: Harika bir sesiniz var.  Bu konuda neler söylemek istersiniz?

CEVAP: Teşekkür ederim sağ olun. Bu bana yüce Allah’ın bir hediyesi… Bu yaşta bu sese ve yoruma sahip olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum.

SORU: -Ailenizin müzik konusunda düşünceleri nedir, size destek oluyorlar mı bu konuda?

CEVAP: Ailemin müzik konusundaki düşünceleri çok güzel, çok olumlu ve bana her anlamda, her konuda destek oluyorlar. Özellikle de babamın emeği çoktur bana, her şeyimi babama borçluyum diyebilirim.

SORU: Müzik çalışmalarınızdan bahseder misiniz?  Neler yaptınız müzik adına ve gelecekte ne gibi projelerinizle çıkacaksınız sizi sevenlerin karşısına?

CEVAP:  Son bir senedir akustik klipler çekiyoruz, çünkü son yıllarda akustik tarzda ki klipler daha bi ilgi görüyor, bu anlamda çalışmalarımız ağırlıklı olarak akustik klipler üzerine yoğunlaşacak. Sahne çalışmalarım devam ediyor. Bunun yanında stüdyo okumalarım oluyor. İlerleyen zamanlarda bir albüm ile çıkabilirim sevenlerimin karşısına.

SORU: Konser çalışmalarınızda olacak mı bu faaliyetler içerisinde?

CEVAP: Konser vermek hayallerim arasında elbette ki var. Allah nasip ederse bu yönde çalışmalarımız da olacak.

SORU: Peki, besteci ve söz yazarı Ceyhan PORSUK ile yeni eser çalışmaları yapıyorsunuz. Bu konuda neler söylemek istersiniz…

CEVAP: Ceyhan PORSUK, çok sevdiğim ve değer verdiğim bir bestekârdır. Kendisiyle yakın bir zamanda tanıştık ve çalışmaya başladık. Yüreği güzel bir insandır. Müziğe, sanata bakış açısı çok iyidir. Güzel ve farklı eserler üretmiş ve üretmeye de devam ediyor, kendisiyle olan çalışmalarımız devam edecek ve kendisini tanıdığım için şanslıyım. Eserlerini okumaktan son derece keyif almaktayım.

SORU: Yeni akustik klipler var mı sırada ? Hangi esere klip çekeceksiniz ?

CEVAP: Tabi…Yeni akustik klipler var, çalışmalarımız devam ediyor. Sözü ve müziği Bestekar Ceyhan PORSUK abime ait olan “Sevgilimsin” eserine klip çekmeyi planlıyoruz ve çalışmalarına start verdik. İnşallah çok yakın zamanda çekimlerini bitirip müzikseverler ile buluşturacağız.

DİKKAT!  DOĞU TÜRKİSTAN DAVASI ŞEREF TÜRKİYE’NİN OLSUN

SORU: Sosyal medyada tepkiler nasıl çalışmalarınız hakkında? Eminim sesinize ve yorumunuza çok güzel tepkiler geliyordur…

 CEVAP: Sosyal medyada ilgi  oldukça yüksek düzeyde sağ olsunlar… Tepkiler çok olumlu yönde ve bu da müziğe olan sevgimi daha da pekiştiriyor. Bu sevgiye ve bu ilgiye layık olabilmek adına ben de elimden gelen her türlü gayreti sunmaya devam edeceğim sevenlerime. Beni sevgileri ve motive edici güzel yorumları ile destekleyen tüm dinleyicilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum buradan sizlerin aracılığı ile…Bizi takip etmeye devam etsinler. Çünkü, çok güzel eserlerle sürprizlerimiz olacak ilerleyen günlerde.

SORU: Müzik dünyasında çok fazla insanla irtibat halindesiniz mutlaka. Peki yaşadığınız ilginç bir olayı paylaşır mısınız bizimle?

CEVAP: Yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım o zaman size.  Biliyorsunuz en son çalışmamız olan yine bestesi Ceyhan PORSUK’a, sözleri Remzi ÖZKAN’a ait olan “Yetiş Sevdiğim” adlı bir türkümüz çıktı. Parçanın okumalarını bitirdik. Harika bir türkü oldu. Bu türkü beni çok etkilemiş ve çok severek okumuştum. Tanıtım demosu yayınlandıktan bir saat sonra yayından  kaldırıldığını gördüm. O arada Ceyhan ağabey aradı ve “parçanın giriş kısmının başka bir eseri andırdığı gerekçesi ile türkünün söz yazarı Remzi ÖZKAN Hocamın bu konuda uyarısı olduğunu ve  parçayı tanıtımdan çektiklerini söyledi. Neyse birkaç gün sonra  toplantı yaparak parça üzerinde araştırma ve değerlendirmeler yaptık. Gerçekten parçanın söz yazarının haklı olduğunu gördük. Stüdyoda yeni bir eser icra etmenin heyecanı ile o an fark edemiyorsunuz bazen.

Bir ay içinde müzik üzerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Parçanın yeni müzik kayıtları oluşturuldu. Sonra yeni bir formatla okudum parçayı. Bu enteresandı. İlk defa başıma böyle bir olay gelmişti. Şimdi düşünüyorum da, iyi ki yeniden okumuşuz. Yeni formatı ile çok sevildi. Çok tutuldu. Umarım daha güzel yerlere gidecek bu türkü. Bu parçanın oluşmasında bir yıldan beri sürekli bir takım aksilikler yaşanmış bana gelinceye kadar. Bazen aksilikler güzel şeylerin habercisidir derler ya, sanırım bu türkü dillerde dolaşacak. Remzi ÖZKAN ağabeyimin dikkati hepimizi farklı bir konuma getirdi bu türküde. İyi bir müzik kulağı var. Gerek Ceyhan PORSUK gerekse Remzi ÖZKAN çalışmalarında çok özverili ve çok titiz davranıyorlar. Özellikle “ya çok güzel bir eser ya da hiç” parolasını benimsemiş insanlar. Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah. İyi bir ekip çalışması oldu. Hak ettiği yeri bulsun inşallah “Yetiş Sevdiğim” adlı yeni türkümüz.

DİKKAT!  TOTAL PROTEZLER

SORU:Peki, Berfin MİRMEND’i  sosyal medya üzerinden takip etmek isteyenler nasıl ulaşacaklar çalışmalarınıza?

CEVAP: Çalışmalarımız youtube kanalları ve sosyal medya ağlarında mevcut.

       Söyleşimize katılımınız nedeni ile çok teşekkür ediyoruz. Çıkmış olduğunuz bu yolda hedeflerinize ulaşmanızı temenni ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Tokat Gazetesi olarak size sonsuz başarılar diliyoruz.

CEVAP:Çok ama çok teşekkür ediyorum bana sizlerle söyleşi yapma imkanı sunduğunuz için. Sizlerle tanışmaktan mutluluk duydum. Yayın hayatınızda tüm başarılar sizlerle olsun. Nezdinizde tüm müzikseverlere, tüm Türkiye’ye gönül dolusu selamlarımı sunuyorum.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet