Dolar 32,3629 -0.38%
Euro 34,7887 -0.15%
Gram Altın 2.406,42 -0,67%
Çeyrek Altın 4.017,00 -0,59%
Yarım Altın 8.059,00 -0,60%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEYDANA DAİR

MEYDANA DAİR

ABONE OL
07 Eylül 2019, 10:01:18

Beğendin mi yaptığını Osman Kablan? Ortaya bir laf attın, o kadar emek verdiğimiz projeyi, bir anda yok edip bıraktın. İyi mi oldu şimdi.

Meydanın inşası sırasında oralarda ayaküstü tesadüfen toplandığımız ve de birbirimizi hiç tanımadığımız insanlar olarak kendimizi Tokat halkının temsilcisi sayıp ne projeler geliştirip, ne planlar yapmıştık. Gerçi sayın belediyemize ulaşamadık, -ulaşma teşebbüsünde de bulunmadık- görüşlerimizi sunamadık ama yine de meydanın meydan gibi olması için az kafa yormadık, hani.

Örneğin yol kenarında iki çıkıntı olacağını taa binalar yıkılmadan önce görmüştük. O çıkıntılar şekillenmeye başladığı, içinin toprak, kum ve çakılla dolduğu günlerde gözümüzle ölçtük, biçtik üstlerine bankamatikler koymanın münasip olacağı kanaatine vardık. Hatta sayılarını bile tespit etmiştik. Böylece hem bankalar, kimseye ağız eğmeden kolayca yer bulacaklar, hem halkımız düzayak yerde işlemlerini gerçekleştirecek, belki de belediyemiz, karınca kararınca az bir gelir elde edecekti.

Sen, yeşil de yeşil diye tutturdun. Her taraf betona gömülmüş dedin. Hatta meydanı halıya, onun süsü, özene bezene yapılan o güzel havuzu da çamaşır leğenine benzettin… İlahi Osman Kablan, sen ömründe hiç betondan halı ve çamaşır leğeni gördün mü? Plastik ya da bakır olsalardı ne ise ne de…

Kimi yetkililerimizin gazetecileri sevmemelerine yerden göğe kadar hak veriyorum. Nene gerek elin üç keçisi beş oğlağı? Herkes yaptığı işin projesini kafasına göre yapıp uygulamış. “Beğenene beğenek, beğenmeyene değnek” sözünü hiç mi duymadın? Biz bu kadarını yaptık. İleride eline fırsat geçerse sen, daha iyisini yaparsın inşallah. Yaptıkların hakkında ağzımızı açarsak namerdiz.

Şimdi iyi mi oldu yani? Halk olarak düşlediğimiz bankamatiklerin yerine birkaç otsu çiçek fidelemiş, birkaç da ithal fidan dikmişler. Onlar da yarın eski müzenin bahçesi gibi kurur gider, müteahhitlerin yeni bitirdikleri apartmanın çevresini daireler satılana kadar, geçici olarak çimlendirdikleri gibi…

DİKKAT!  TAHTA PERDEDEKİ ÇİVİ

Avrupa Avrupa deriz ağzımızı açtıkça. Ştuttgard’da gördüğümüz bizim meydan kadar bir meydanda dikili ağaca rastladığımızı anımsamıyorum.

Bankamatiklerimizden olduk ama yeşillik de güzel mi oluyormuş ne. Elin Avrupa’sından bize ne. İmkânı olsa da diyorum meydanımız, daha çok yeşillense…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet