Dolar 32,5163 0.21%
Euro 34,9558 0.46%
Gram Altın 2.438,76 0,00%
Çeyrek Altın 4.086,00 -0,87%
Yarım Altın 8.238,00 -1,73%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEHMETÇİĞİN AZRAİL’LE DANSI

MEHMETÇİĞİN AZRAİL’LE DANSI

ABONE OL
14 Şubat 2018, 06:50:22

Orta Doğu’da suların iyice  ısınmaya başladığı bu günlerde  ülkemiz ciddi anlamda bir beka sorunu ile karşı karşıyadır. Ülkemizin güneyinde (Suriye’de)  kurulan kirli ittifaklar ile sömürgeci  emperyalist güçler ve uzantıları perde arkasında olmak üzere; ileri sürdüğü piyonları ile ülkemiz için her zamankinden  daha büyük bir tehdit olma özelliğini korumaktadır. Bölgede menfaati olan ulusların çıkarlarını korumak için Suriye’yi  büyük bir kapışma alanı haline getirdiklerini görüyoruz. Tarihi sorumluluk bilinciyle fiilen birlik ve beraberlik içinde olmaktan başka çaremiz olmadığı açıktır. Çünkü biz en zor zamanlarda birbirimize sımsıkı sarılarak milli zaferlere imza atmış bir milletin evlatlarıyız. Böyle sıkıntılı dönemlerde kahramanlar belirleyici rol oynar. Kim bu kahramanlar derseniz  başta gözbebeğimiz olan milli ordumuz ile şehit  ve gazilerimizdir.

Ordumuzun  kendisine tevdi edilen  milli vazifeyi  şu ana kadar mükemmel bir şekilde yerine getirdiğine hep beraber  şahit olmaktayız. Bölgede terör grupları ve işbirlikçilerine karşı büyük bir mücadele verilmektedir. Maalesef şehit ve yaralılarımızın varlığı  üzüntüye sebep olsa da bir o kadarda  kenetlenmemize vesile olmaktadır. Bizler sıcacık yatağımızda huzur içinde uyurken  onlar, belki de günlerce botlarını bile çıkarmadan canı pahasına  teröristleri yerle bir ederek milletimize layık olmaya çalışıyorlar. Şehitlerimiz ise en kutsal mertebeye çoktan ulaştılar. Unutmayalım ki ülkemizin güvenliği için  kahraman cesur yürekli evlatlarımız her gün  Azrail’le dans ediyor. Büyük bir inanç, gurur ve cesaretle terör örgütlerinin yuvalarına kartal gibi inerek büyük bir övgüye mazhar oluyorlar. Operasyona giderken gazete muhabirine ailesi ve yakınları için “Beklemesinler” diyecek kadar vatan sevgisiyle dolu Mehmetçik yüce ulusumuzun baş tacıdır.

                  Mehmetçikler ülkemizin huzuru, güvenliği ve bekası  için Çanakkale’de olduğu gibi büyük bir cesaretle  ölüme  koşarak gitmektedirler. Onlar sonucu ne olursa olsun  görevini  en iyi şekilde yapmaktan başka bir şey düşünmezler. Çünkü vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Vatanseverliğin ölçüsü gerektiğinde canını vermek değil midir? Bu sorumluluk anlayışının maddi âlemde karşılığı hiçbir şey olamaz. Şehitlerimiz hayattadır. Onlar ölümün acısını hissetmezler, halkımızın gururu olup milletimizin sinesinde çoktan yerini aldılar. Çanakkale’de bağımsızlık ve istiklali için binlerce şehit veren bu millet, gerekirse yine vermeye hazırdır. Ülkemizin stratejik konumunun milletimize bahşettiği  büyük nimetler, külfetlerine katlanmayı da zorunlu kılmaktadır. Tarihin  bize yüklediği en ulvi  sorumluluk budur. Vatan görevini yapan  veya milleti müdafaa yolunda  ölen, terörist saldırıları sonucunda yaşamını yitiren  herkes şehittir. İslam’da  şehit olan kimselerin, ahiretteki makamlarının diğer insanlardan üstün olacağı ifade edilmektedir. Hatta en büyük rütbenin  peygamberlikten sonra  şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki şehitlerin  bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Ne mutlu ki vatan için şehit olana ve yakınlarına…

DİKKAT!  ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN İNCELİKLERİ

Gönül ister ki hiçbir vatan evladının burnu bile kanamasın. Üzülerek söylemek gerekirse şehit olan kişinin yakınlarına acı haber verildiğinde, doğal olarak şehidin dost ve akrabaları ile bütün Türkiye  üzüntü yaşamaktadır. Ancak şehidin evine şanlı Türk bayrağı asıldığında  ve devletin şefkatli eli uzandığında üzüntünün yerini  haklı gurur ve metanet  almaktadır. Ne büyük bir milletin evlatlarıyız ki;” Vatan sağ olsun,  Bir evladım daha olsa onu da vatan için feda ederim” diyebilecek kadar ülkemizin sevdalısıyız.

        Unutmayalım ki,  büyük tehditler karşısında en önemli  silahımız milli birlik ve beraberliktir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.      

       

                                                                                   Nuri YILDIRIM

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet