Dolar 32,2558 0.08%
Euro 34,7538 -0.4%
Gram Altın 2.440,12 -0,18%
Çeyrek Altın 4.029,00 -0,25%
Yarım Altın 8.058,00 -0,25%
Tam Altın 16.085,47 1,68%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“KURBANINI PAYLAŞ  KARDEŞİNLE YAKINLAŞ”

“KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ”

ABONE OL
25 Temmuz 2019, 10:38:00

Tokat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesince organize edilen vekâletle kurban programı başladı

Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili Tokat'ta vekaletle kurban kestirmek isteyenlerin Tokat Müftülüğü veya cami görevlilerine bizzat giderek vekaletle kurban bağışında bulunabileceğini kaydetti. Diyanet İşyeri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezince yurt içi kurban bedeli 890,00 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 725,00 TL olarak belirlendi.

            Tokat İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat Şubesi işbirliği ile Tokat'ta vekalet yoluyla kurban kampanyasının startı verildi. Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaklaşan kurban bayramı öncesinde, Türkiye Diyanet Vakfının ülke genelinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı “Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi” organizasyonu hakkında bilgiler verdi.

            Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile yıllardır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekaletle kurban kesim programı düzenlediğini söyleyen İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili bu yılda vekaletle kurban bağışlarının başladığını belirtti.

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ

            Kurban Bayramının dinimizdeki yeri ve önemine ilişkin bilgi veren Müftü Bilgili, "Yüce dinimiz İslam’da, yapılan ibadetler bir yandan kişiyi Allah’a yaklaştırırken diğer yandan pek çok güzelliği de bünyesinde barındırır. Allah için edâ edilen kurban ibadeti de içerisinde çok sayıda hikmeti barındırmaktadır. Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine de önemli derecede katkıda bulunmaktadır." dedi.

kurban%20vekalet%201

            Kurban ibadetinin hiç görmediğimiz tanımadığımız kişilere yardım eli uzatmaya vesile olduğunu belirten Ömer Faruk Bilgili, "Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır. İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine kadar yedi kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." diye konuştu.

DİKKAT!  Web Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ PROGRAMI

            İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, TDV tarafından başlatılan “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla başlatılan vekaletle kurban kesim programına ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

            "Türkiye Diyanet Vakfı olarak Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz.

            Bu yıl da“Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla gerçekleştireceğimiz 2019 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yanı sıra Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş’te Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları gerçekleştirilecek.

            Gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimiz içinVekâletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de il ve ilçe müftülükleri, yurtdışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ile ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yapılıyor.

            Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI GÜVENCESİYLE

            Hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ile TDV gönüllüleri yer alıyor.

Görevli ve gönüllülerimiz başta olmak üzere bağış aşamasından, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadarki süreçte yer alan şube görevlilerimiz, ülkemizdeki ve yurt dışındaki din görevlileri ile yardımcı kuruluşlardaki çalışanlar olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekiple bu yılki kurban organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz."

DİKKAT!  Ücretsiz Kripto ve Borsa Takip Uygulaması; Woformeyn Market Cap

VEKALETLE KURBAN ALANINDA ÖNCÜ

            Türkiye Diyanet Vakfının vekaletle kurban kesme programı ile örnek teşkil ettiğine işaret eden Ömer Faruk Bilgili, şöyle devam etti:

            "Türkiye Diyanet Vakfı, 44 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi Vekaletle Kurban Kesimi konusunda da örnek teşkil ediyor.

            Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri 27 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 430.008 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Kurban vekalet sayılarında 2015 yılında yüzde 29, 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında yüzde 5 artış gerçekleşmişken, 2018 yılında Vakfımıza vekalet verilen kurban sayısında182 bin 809 hisse fark ile yüzde 76 oranında bir artış meydana gelmiştir.

            Bu yıl da milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl kurban kestiğimiz ülke ve bölge sayıları ile bağış rakamlarının üzerine çıkarak yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz.

KURBANLARIMIZ KARDEŞLERİMİZE UMUT OLSUN

            Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledik.

DİKKAT!  TOKAT'TA ARAÇ SAYISI 172 BİN 274 OLDU

            Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.orgadreslerindenonline bağış yapabilmenin yanı sıraAndroid ve Apple storemağazalarındanindirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız ayrıca 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.

            Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi olarak bu yılda  vekalet yoluyla kurbanını  kestirmek isteyen vatandaşlarımız en yakın Cami ve Kur’an Kursu görevlilerimize başvurup vekaletle kurbanını verebilir. Şimdiden kesilecek kurbanlarımızın bizleri Allah’a yaklaştırmasını ve Allah katında kabul görmesini niyaz ederiz."

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet