Dolar 32,5630 0.29%
Euro 34,9762 0.43%
Gram Altın 2.443,94 0,22%
Çeyrek Altın 4.096,00 -0,63%
Yarım Altın 8.255,00 -1,53%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KÜLTÜR EVİ

KÜLTÜR EVİ

ABONE OL
05 Mayıs 2018, 09:12:36

Tokat gibi derinlikli kültüre sahip olan bir şehrin, kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütülmesi adına Beysokağı’nda bir konağın alınıp kültür, sanat mahfili olarak hizmete sunulmasına ihtiyaç vardır.

                Böyle bir mekân Tokat için gerçekten yüz akı, sembol bir mekân haline gelecektir. Tokat aynı zamanda Anadolu’nun kültür merkezi durumuna getirilmesinin ön koşullarından birini de bu vesileyle gerçekleştirmiş olacaktır.

                Toplumumuzdan, kendimizden, dostlarımızdan, düşmanlarımızdan bile sorumluysak, kültür ve sanat düzenimizden de sorumluyuz. Onu değerlendirebilmek hakkına sahibiz. Şunu da unutmamak gerekir bir nesnenin dışına çıkmak lazım onu değerlendirebilmek için.

                Şair, yazar ve bilim çevrelerine tahsis edilecek böyle bir konak, Tokat’a büyük katkılar sağlayacak; asırlar öncesinden süre gelen kültürümüzü de bu vesileyle asırlar sonrasına taşımış olacaktır.

                Şiir dinletilerinin düzenlendiği, dost meclisi toplantılarının yapıldığı, kitap değerlendirme toplantıları ve bilimsel sunuların yapıldığı ve hatta yazarlık kurslarının da verilebileceği bir mekâna sahip olmak Tokat için son derece önem arz etmektedir.

                Tokat’a farkındalık kazandıracak, zenginlik getirecek olan böyle küçük bir adımla zaten Anadolu’nun Babıâli’si konumuna gelmekte olan şehrimizi kültür şehirlerinden biri haline getirebileceğiz.

                Her defasında resmi prosedür ile boğuşmayacağımız bir zemin sağlanacak, Tokat’ta eğitim gören otuz bin öğrencimize de Tokat’ı tanıtma ve anlatma ortamı doğacaktır. Yine öğrencilerimizin de katılabileceği ders niteliği taşıyan Tokat kültürünü gençlerimize aktarabileceğimiz bir ortam sağlanmış olacaktır.

                Ülkemizde birçok yerde bulunan bu tarz mekânların önemi hepimiz tarafından bilinmektedir. İstanbul Kubbe Altı, Amasya Külliye, Ankara Kabakçı Konağı, Gümüşhane Herfene, Elazığ Manas gibi.

                Siyasetten uzak, herhangi bölücü ve ayrıştırıcı oluşumdan bağımsız, her renk ve her dilde insanın kendinden bireyler bulabileceği, yalnızca Tokat Kültür ve Sanatının görüşüldüğü bir ortam sağlamak Tokat’ımız için gerekliliktir.

DİKKAT!  İÇİNDE TUTTUĞUN TÜM SEVİNÇLERİ SERBEST BIRAK

                Sümbül Baba gibi kültür merkezleri vardır ancak bu mekânlardan gerektiği kadar faydalanamamaktayız. Hem resmi prosedür, hem mekanın ve ses düzenlerinin yetersizliği; hem de manevi havasının saygınlığını zedeleme endişesiyle kültür ve sanat adına rahat olamamaktayız.

                Tokat ve Tokatlı sanatçıların küçük bir ayrıcalığı hak ettiklerini düşünüyoruz.

Rasim YILMAZ

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet