Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KALEMLERİN DANSI

KALEMLERİN DANSI

ABONE OL
03 Şubat 2020, 10:04:28

İstanbul’da yaşayan Tokatlı yazar hemşerilerimizin ve Tokatta yaşayan bazı yazar dostlarımızın da kurucuları arasında yer aldığı İstanbul’da kurulan” Kalemin Gücü Platformu” yazarların tanıtımı ve kalemin gücünü göstermek için çalışmalarına devam ediyor.

“Kalemlerin Dansı” antolojisi bu çalışma sonucu ortaya çıkmış. Bunun için İstanbul Avcılar Belediye Başkanı hemşerimiz Av.Turan Hançerli desteği ile geçtiğimiz günlerde Avcılar’da “Kalemlerin Dansı” yazarları bir araya gelerek şiirler okudular, kendilerini kamuoyuna göstermek adına konuşmalar yaptılar. Bu geceye katılan değerli Yazar kardeşimiz “Dünya Köylüsü” Ayla Bağ “Kalemlerin Dansı” antolojisinden bize de getirme lütfunda bulundu. Özellikle Tokatlı Yazar dostların hikayelerini okudum. Herkes yaşanmış bir olayı anlatmış.

Ayla Bağ Köyde hayatı, ağaç dikmenin önemini, dede ve nine sevgisinin önemini anlatan bir hikaye ile nesiller arasında iletişimin önemini anlatmış.

Ayten Turan “kuma” gerçeğini anlatırken insanlara empoze edilen “ bu senin annen ” gibi tanımlamaların gerçek annenin kim olduğu öğrenildikten sonra bile değişmediğini gençlerin ailedeki otoriteye boyun eğmelerinin onların psikoljisine ne kadar olumsuz etki bıraktığını anlatmış.

Erdem Kaya, koruyucu ailenin önemini anlatarak “biyolojik kardeşlik” ten de öte “sevgi kardeşliğinin” önemini yaşanmış hikaye ile anlatmış. Olumlu güzel şeylerin aile çevresinde ne kadar olumlu etki bıraktığına değinmiş ve bunu da güzel anlatmış.

“Kalemlerin dansı”nda daha bir çok güzel yazı var. Ahmet köknar “Öğrenilmiş çaresizlik” “olumlu düşünmenin gücü” nü anlatmış.

“Kalemlerin Dansı” antolojisinde aşağıda isimleri geçen yazarların yazıları var.

Ayten TURAN, Erdem KAYA, Seher DOĞAN, Birol Yıldız HATİPOĞLU, Güler ŞEN, Ahmet KILIÇ, Birgül ÖZGÜL, Murat İNCE, Türkan KEBECİ, Gülhan GENÇ, Ayla BAĞ, Süleyman ERKAN, Ahmet KÖKNAR, Ali TAŞ, Aydan Yıldız GÜNEŞ, Aykut KARLI, Gülsen ÇAKMAK, Hakan AYTAÇ, Kamuran ÖZDEMİR, Mustafa EMEK, Nermin GÜDAY KAÇAR, Nuran KESEN, Perihan SEVER DİRİCAN, Selçuk BAĞIŞ, Senem Ebrar ÜNAL, Solmaz AY ÇELEBİ

DİKKAT!  MEDENİYET DEDİĞİN

Değişik yazarların yazılarını bu tür antolojilerde okumak farklı yazarları bir arada görmek ve faydalanmak adına benim içinde önem ar eden bir şey. Bu yüzden bu tür antolojilerde teklif edilirse yer almaktan ve okumaktan zevk alıyorum.

Bu antolojiye emeği geçen tüm yazar dostları kutluyorum.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet