Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KAHVALTI DEĞİL SANAT ŞÖLENİ

KAHVALTI DEĞİL SANAT ŞÖLENİ

ABONE OL
24 Aralık 2019, 12:44:43

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince Tokat’ta 15 yıldır sürdürülen geleneksel kahvaltı etkinliği yine bir kültür programı niteliğinde gerçekleşti. Özel bir işletmede 22 Aralık Pazar günü gerçekleşen programa çok sayıda şair, yazar ve sanatsever katıldı. Tokat merkez dışında ilçelerden de katılan sanatseverler kahvaltının ardından şiir, müzik ve sohbetle unutulmaz saatler yaşadı.

Dernek Başkanı Hasan Akar ve başkan yardımcısı Mahmut Hasgül’ün konuşmalarıyla başlayan programda Turhallı Şair Ahmet Turgut Atlık; Tokat’tan Abdülkadir Türk, Hamdi Ertürk, Sündüs Arslan Akça, Rasim Yılmaz, Özlem Dede, Yunus Yılmaz, Nezihe Güler,  Ayla Bağ şiirlerini okudular; Tokat kültür araştırmalarının emektar ismi Hayrettin Koyuncu nüktedan üslubuyla tespit ve tecrübelerini anlattı.

Kamerunlu öğrenci Sanda ise iki ayda geliştirdiği Türkçesiyle Tokat’ın güzelliklerinden bahsetti.

Eğitimci-şair Şerare Kıvrak Yağcıoğlu’na yapılan doğum günü sürprizi ise programa renk kattı.

Dernek Başkanı Hasan Akar, “Ülkemizin bütün kütüphanelerine Kültür Bakanlığı tarafından iletilen, en istikrarlı kültür ve edebiyat dergilerimizden olan KÜMBET yirmi yıla yaklaşan yayın hayatına devam etmektedir. Her geçen gün kalitesini ve şair, yazar çeşitliliğini arttıran dergimiz şehrimiz adına da yük akı olmayı sürdürmektedir.  Yine kahvaltı geleneğini bir sosyal- kültürel programa dönüştürerek bu günlere getiren Tokat şair ve Yazarlar Derneği ailesi ilimizin kültür hayatında her zaman etkili ve nitelikli çalışmalara imza atmakta, dostluk ve kardeşlik; birlik, beraberlik duygularıyla sağlam bir ekiple yoluna devam etmektedir. Birçok arkadaşımız tokat sınırlarını aşarak Türkiye’nin çeşitli illerine konuk olarak davet edilmekte ve bizleri temsil etmektedir. Birlikte başladığımız yolculukta bütün arkadaşlarımız hak ettikleri değeri görerek her geçen gün gelişmekte ve sanatsal ve kültürel anlamda zenginleşmektedir.” dedi.

DİKKAT!  BÜYÜKSÜN TÜRKİYE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet